Jeg er nysgjerrig på lydbøker og tenker "lese" en lydbok snart. Gir det formatet noen sjangre fordeler fremfor andre?
Vanligvis foretrekker jeg historiske romaner, science fiction og fantasy. Har dere forslag til noen gode alternativer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg synes Lord of the rings og The Hobbit er fantastiske lydbøker, spesielt de engelske lest av Rob Inglis. Han gir alle karakterene ulike stemmer og du får en god latter sammen med to av historiens beste bøker :)
Lydbøker er perfekt å ha med seg ut på tur om kvelden!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes dikt gjør seg godt på lydbok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så å si avhengig av lydbøker, men opplever vel ikke at noen sjangere er mer fordelaktige enn andre fordi det er lydbok. For det første må det jo være en bok man uansett er interessert i å lese og for det andre så har oppleseren nokså mye å si. En god oppleser kan virkelig understreke, eller fremheve, stemninger og bære historien frem på en virkelig levende, fengende måte. Jeg tester alltid oppleserstemmen før jeg setter igang. Jeg orker ikke høre på en lydbok der stemmen irriterer eller ikke passer. Jeg er medlem på audible.co.uk og er veldig fornøyd med det (samt samler opp en del lese-/lyttetips der). På audible er det også enkelt å teste ut oppleser-stemmen før man bestemmer seg om man vil kjøpe eller ei.

De sjangerne du nevner er jeg ingen ekspert på. Men et tips (historisk roman) har jeg likevel - nemlig Man Booker Prize-vinneren i 2013: The Luminaries av Eleanor Catton:

http://www.audible.co.uk/search/ref=a_search_tseft?advsearchKeywords=eleanor+catton&filterby=field-keywords&sprefix=eleano

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bruker lydbok når jeg gjør husarbeid. Mye triveligere å rydde! :) Men må være spennende krim om jeg skal klare å følge med. Blir fort trøtt om det skjer lite. Gikk også bra å høre på hundraåringen som klatret ut vinduet... Feks elsker Per Petterson men klarer ikke høre hans bøker, disse må leses. Kan hende det er enklere å følge med om man bare hører og ikke gjør andre ting samtidig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste innlegget ditt uten å se hvem avsenderen var. Tenkte umiddelbart: 'når skrev jeg dette?' Overraskelsen ble stor når det var mine ord/tanker fra .en annen! Jeg har sovnet mange ganger til 'ut å stjele hester', men koser meg meg krim på lydbøker, både til husarbeid, gåturer og bilkjøring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk til alle for gode tips. Jeg fant en lydbok med en god oppleser. Han var litt treg før jeg fant speedometerknappen slet jeg litt med å henge med gjennom hele setninger.
Historien var spennende og grei til husarbeid. Det var lite detaljoverlapping så jeg måtte følge godt med. Jeg slet med å knytte emosjonelle bånd til hovedpersonene. Og jeg lurer på om noe av grunnen var at jeg konsentrerte meg for mye om å høre etter. Boka varer seks timer og det passet meg bra.
Alt i alt er jeg fornøyd med min første leseropplevelse men merker eg trenger lytteøvelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok en gang, tak for alle gode tips. Nå vet jeg mer hva jeg skal se etter neste gang jeg skal høre en bok.
Bokanmeldelse av boka som åpnet denne nye verdenen for meg.
The Scottish Selkie

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina