Hva leser du denne helgen?

For meg kommer helgen til å handle om Middlemarch av George Elliot. Jeg føler at jeg er litt på etterskudd i forhold til felleslesningen så jeg håper å komme ordentlig igang nå. Kjedelig å falle bakpå allerede første uken. Leseformen, eller formen generelt, er ikke helt der jeg ønsker så vi får se hvor langt jeg kommer.

God helg!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 51 svar.

Jeg startet på Liza Marklund - Fasadefall med journalisten Annika Bengtzon. Jeg holder fortsatt på med denne, men har kommet over halvveis, så dette er en lettlest bok i god gammel Liza Marklund stil. Liker bøkene hennes om Annika Bengtzon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg begynt på Pythias Anvisninger,den siste boka i trilogien om Victoria Bergmanns svakheter, av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist.Synes de to første bøkene var veldig spennende så håper den siste er minst like spennende:-) og grøssende....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syns den første var så ekkel jeg, så har ikke klart å begynne på 2`ern enda... selv om den står i bokhylla!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Vandrefalken av Jamil Ahmad. En helt fantastisk bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med Theft: A Love Story av Peter Carey som lydbok i dag. Forfatteren er en gammel favoritt, men jeg synes ikke denne når helt opp til enkelte av de tidlige romanene hans som Illywacker, og The Tax Inspector eller novellesamlingen The Fat Man in History.

Nå skal jeg lytte til The Luzhin Defense av Vladimir Nabokov. Samtidig leser jeg novellesamlingen The Spot av David Means og David Foster Wallaces ufullførte roman The Pale King.

Riktig god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fullførte Broken Homes av Ben Aaronovitch og Ruinene i Gorlan av John Flanagan i går. Nå har jeg begynt på The Reluctant Fundamentalist av Mohsin Hamid. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir Middlemarch her hos meg også. Håper eg skal få rett så lang tid i sofakroken - men må nok også bruke litt tid ute i den fantastisk flotte vinterdagen vi har fått i dag her oppe i nordvest.
Skal kanskje også innom "Bankingen fra graven" av Enes Topalovic. Har lese litt i den, og det vesle eg har lese verkar spesielt, litt uvanleg for ein norsk lesar, men med ein del gode språklege formuleringar. Interessant.

Ha ei rett så god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rester... Tenkte jeg skulle rydde litt i langtidsprosjektene mine, dvs bøker jeg leser på når jeg ikke legger dem til side fordi andre bøker frister meg. Og det skjer jo hele tida! Rusler bare ett intervju om gangen gjennom Hans Olav Brenners Om å skrive, så jeg glemt den litt. Dæven han er en flink journalist! Pleide å følge med på programmet hans før. Men Jeanette Walls' Krystallslottet ligger og frister...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The Darkest Minds av Alexandra Bracken. En velskrevet bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snart lest ut Håkan Nesser; "menneske uten hund", men vet ikke om det blir lest mere denne helgen...Datteren min har fotballcup, så det blir lite tid til annet ;-) Liker for øvrig boka godt.

God helg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lurer på om det er den eneste Håkan Nesser boka jeg har lest, men den er til gjengjeld veldig bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest flere bøker av han, og har likt alle godt ! Det er like mye fokus på menneskene imellom som på selve krimgåten :) Er visst ikke så glad i "blod og gørr", voldsbeskrivelser og den slags lengre....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan godt lese mer "hard core" krim, men likte absolutt måten Nesser dykker dypere under huden på karakterene enn det som er vanlig i denne sjangeren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen tenkte jeg å begynne å lese "Lukkede rom" av Care Santos. Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren tidligere, så er spent på hvordan boken er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det trengst nok mykje, det vil eg påstå,
Av Middlemarch-tid denne vinteren
Men denne helga så les eg også
I Nesbø sin Hole-bok Frelseren

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Jeg er Malala og hører Dødslekene (så filmen og ble bitt av basillen)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Hundeåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson, og kjære tid for en morsom bok!

God helg! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kos deg, denne er av de bedre når man skal ha en ren og uforfalsket hyggestund :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt klart! Jeg startet den under legginga av babyen, men jeg fnisa så fælt at jeg måtte legge den fra meg. Nå sitter jeg oppe alene og STORKOSER meg og ler høyt! Herlig skrevet! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lite tid til å lese denne helgen, så da faller valget på en oppgave en venninne jobber med. Spennende tematikk, innen pedagogisk praksis. Ellers - aviser.

God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her blir det diverse seriebøker denne helgen. God og lettlest underholdning :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenkte jeg skulle unne meg en ny bok, ta meg en tur på bokhandelen , valget da faller nok på ; En gatekatt med navn Bob.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en herlig katt... søk han opp på youtube!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Youtube.? Er det en film i tilegg til bok.? Skal sjekke det nå ,takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Folk fra fjern og nær har filmet mannen med katten, så du kan se klipp som bekrefter at katten virkelig ER sånn han skriver om...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også begynt på Middlemarch av G. Elliot. Har ikke kommet så langt; hittil orker jeg bare å lese noen sider av gangen. Får håpe at det tar seg opp :-)

Forrige helg leste jeg In the Miso Soup av Ryu Murakami (altså ikke Haruki Murakami som jeg liker veldig godt)): http://bokelskere.no/bok/in-the-miso-soup/209895/
Den sitter litt i ennå, og jeg fikk lyst til å nokså umiddelbart lese mer av Ryu Murakami.
In the Miso Soup var en noe snodig, men nokså interessant, leseopplevelse innenfor en litt særegen sjanger som jeg ikke er så vant med å lese. Romanen minnet tidvis litt om scener fra Quentin Tarantino sine filmer... - Ikke noe for de som skyr makaber lesning og en smule rare psykologiske thrillere (pluss litt svart humor).

In the Miso Soup var den første romanen jeg leste på Kindle (fikk lesebrett i julepresang - jippi!). Jeg satte stor pris på å kunne få forklaring på enkelte japanske begreper (eller engelske) bare ved å holde fingeren på ordet! Kindle gjør det dessuten latterlig enkelt å kjøpe nye bøker i en fei.

Jeg har ellers utsatt og utsatt å lytte til slutten av kritikerroste, og flotte, The Goldfinch av Donna Tartt. Når man finner en roman man virkelig liker, så vil man jo bare at den varer enda lenger (og det selv om The Goldfinch er på over 800 sider, he-he). Kanskje hører jeg slutten denne helgen... Hvis ikke jeg må utsette det litt til for å få romanens inntrykk til å vare enda lenger....

God helg til alle bokelskere! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Leselysten er kommet tilbake for fullt etter den ble borte for meg de to siste ukene i fjor. Vil aldri oppleve det igjen.

Tidligere denne uka har jeg lest ut: Min kamp 4 av Knausgård (fremdeles begeistret og jeg som absolutt ikke skulle lese disse bøkene da de først kom ut. Glad jeg skiftet mening:) Og jeg har lest ut Ruby Redfort: Se meg inn i øynene av Lauren Child. Moderne versjon av Nancy Drew. Liker Nancy Drew best, men kodeknekkeren Ruby Redfort er slett ikke verst hun heller:)

Og i helga skal jeg begynne på Min kamp 5 "sjokkerende". Men vil jo gjerne lese fortsettelsen, og jeg skal lese videre i Heaven av Christoph Marzi som jeg har så vidt begynt på. Lenge siden jeg har lest urban fantasy, og har savnet det. Og også skal jeg lese videre i Girl in the woods av Jennifer McMahon som jeg vil gjerne komme meg videre i siden den hadde en spennende start, og håper det holder seg sånn. Phew! Det ble mye å ramse opp her.

Ellers har snøen kommet tilbake. Skuffende. Den har vært borte i en måned og jeg likte det som det var. Det har ikke kommet så mye, men likevel syns jeg snø er så upraktiskså håper den forsvinner fort. Jeg vil heller ha en lang høst slik som det nettopp var.

Håper du kommer i form igjen og at leseiveren er på plass igjen om ikke alt for lenge.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er godt å høre at leselysten din er tilbake for fullt. Det høres ut som det hjalp litt på frustrasjonsnivået og? Snø har jeg som inneværende lite forhold til, men jeg synes det er greit om det kan bestemme seg. Litt hvitt ute er bare hyggelig, men dette fram og tilbake slapset synes jeg er kjedelig.

Denne lille fartsdumpa jeg har nå var egentlig ganske forventet. Selv om jeg har vært flink til å hvile ble det nok litt mye med flytting, utredning og julefeiring iløpet av en måned. Nå som jeg ferdig med utredning for denne gangen er det bare å kollapse :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan ikke akkurat fastslå at frustrasjonsnivået har dempet seg, men jeg er heldigvis ikke like apatisk når leselysten er tilbake som da når den er borte, men den indre uroen er der. Har nok med at jeg går hjemme om dagene og er lei av det. Lei av all denne ventingen og håpet om å bli bedre. Har ikke så mye tålmodighet mer. Så sånn sett har ikke frustrasjonsnivået synket, men er heldigvis ikke like apatisk når jeg leser og har leselysten tilbake enn som da når den er fullstendig er borte. Da blir jeg rådvill:) Nå er det bare den indre uro og tålmodigheten som snart renner ut og lei av tilværelsen som jeg nå befinner meg i. Vil være i jobb som alle andre i stedet for å være langtidssykmeldt for det er ikke noe for meg, men samtidig må jeg bare befinne meg i det, samtidig som jeg vet at de andre har rett. Har det vært opp til meg så har jeg bare gitt blaffen i helsa og tatt tilbake den grå hverdag som jeg lengter tilbake til.

Heldig du som er ferdig med utredning denne gang, jeg er misunnelig. Selv skal jeg ta CT om et par uker. Skal ta CT av magen og bekkenet. De har funnet ut hva som var årsaken til svimmelheten, og går til fysioterapeut for å få hjelp til å holde sjakk med det. Men har også hatt magesmerter siden fjor sommer og under gastroskopien jeg tok i fjor høst fant de ingenting, men i anledning til andre symptomer som legen fant mistenkelig knyttet til magesmertene valgte hun å bestille CT time av meg for mage og bekkenet. Så håper inderlig at de finner ett eller annet. Jeg kan leve med svimmelhet selv om det er slitsomt deg også, men magesmerter og kvalme er ikke noe gøy. Så håper det ikke blir en bomtur da.

Jeg er ikke så glad i denne årskiftet denne tiden jeg også. Først kommer det masse snø i første omgang som varer en kort stund og så er det bare sørpete. Vil heller ha en lang høst med masse vind og regn enn vinter. Har alltid vært høstmenneske:)

Du får hvile deg til leselysten, å plage seg til å få leselysten til å komme tilbake igjen funker ikke. Det funket ikke for min del. Så du får hvile deg med god samvittighet i mellomtiden, og så kommer nok leselysten tilbkake til deg igjen før du aner det:)

Jeg må uansett ha litt kaffe før jeg leser noe som helst nå selv om leselysten min er tilbake, men må nesten ha alltid kaffe mens jeg leser for lesingen blir ikke helt det samme uten og jeg har ikke tatt en eneste kaffekopp ennå i dag, selv om jeg har vært oppe i flere timer, så nå er et på tide og så lese litt utover dagen, og prøve å glemme livssituasjonen. Det er bøkene som har hjulpet meg mest mens jeg har vært og er sykmeldt i alle disse månedene selv om leselysten forsvant i to uker. Men det er alltid en hobby jeg går tilbake til. Sånn har det vært hele livet, så er glad for å ha noe å gjøre selv om dagene går trått, og lesing er jo ikke det verste man kan gjøre, selv om jeg prøver å gjøre andre ting å gjøre for å få dagene til å gå også, men det er alltid lesing som har vært den store redningen:)

Var ikke meningen at dette skulle bli langt, men det er typisk meg hver gang jeg skal skrive noe, så blir det aldri kortfattet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det nok apatien jeg legger merke til at er borte :-) Det er nok veldig få som er "laget for å gå hjemme", men de fleste slipper heldigvis å finne ut av det. Jeg pleier å si at jeg er heldig som er så bedagelig anlagt, siden jeg er tvunget til å ligge det meste av dagen. Det er selvfølgelig satt litt på spissen, for så bedagelig tror jeg ingen er :-)
Å være i jobb tror jeg er ett privilegie de fleste ikke setter nok pris på. Jeg ville også gitt mye for å ha den muligheten.

Det er en lettelse å være ferdig med utredningen, men samtidig er det litt vemodig at de ikke har funnet noe. Det høres hvertfall ut som du har en lege som tar deg på alvor og undersøker deg ordentlig.

Lesing hjelper både som tidsfordriv og virkelighetsflukt for meg og så jeg skjønner hvordan det er. Heldigvis har jeg noen andre stillesittende hobbyer jeg kan veksle på så fort formen tillater det.

Lykke til med CT, håper dere finner ut av det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, jeg vil heller ha indre uro eller streve med apati, så apatien forsvant heldigvis da leselysten kom tilbake, og det er sant at bøker er virkelighetsflukt, og deter heller ikke dumt tidsfordriv. Så jeg får lest en hel del for tiden, og det har jeg ingenting i mot selv om jeg misunner alle som er i stand til å dra på jobb. Og jeg er enig med deg, de vet sikkert ikke hvor heldige de er. Folk glemmer jo fort å sette pris på ting. Det er sånn vi mennesker er.

Vet hvor kjipt det er når man ikke finner noe under en utredning. Det er ikke noe gøy, men håper de ikke har gitt opp ennå, og kanskje finner noe i anledning i en annen utredning? Jeg trenger heldigvis ikke å være sengeliggende, men energien er ikke på topp, så lettvinte gjøremål går litt langsommere enn normalt, men, men. Det får ta den tiden det tar.

Vi får bare holde ut på en eller annen måte med plagene våre. Hold on be strong:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

denne helga blir det å lese ferdig Hevnens alkymi
av Kurt Aust . Blir jeg ferdig med denne, har jeg flere bøker av Kurt Aust liggende. Ellers blir det å fortsette enten med serien jordmoren eller Forsyth-sagaen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Startet i natt på den siste julegaveboka, "Politi" av Jo Nesbø. Satser på at den holder ihvertfall til lørdag kveld. Men jeg har fler i reserve :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kunne like gjerne kopiert og limt inn dine ord og tanker, Vibeke. Det går tregt med "Middlemarch-lesingen" min også. Jeg har ikke latt meg rive med foreløpig. Flere steder har jeg lest at de første 300 sidene er kjedelige, men så tar det av. Det er ikke det at jeg direkte kjeder meg, men konsentrasjon og lesehumør er ikke på topp for tiden :(

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er nok det samme for meg. Jeg kjenner at jeg ikke lengter etter å ta den fram og da sliter jeg litt med å motivere meg. Satser på at det blir bedre når jeg først kommer meg inn i handlingen og håper at du har rett i forhold til de 300 sidene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal vi prøve å holde ut litt til? :-) Jeg er ikke kommet langt i Middlemarch og har heller ikke blitt revet med. Men jeg har, inntil videre, tenkt å fortsette. Og ikke så galt at det ikke er godt for noe: hittil fungerer Middlemarch som verdens beste sovemedisin her, he-he. Leser et par sider og sovner tvert! :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, vi gjør det :-) liker ikke å gi opp bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er det "Hulder" av Tonje Tornes (første bok den spennende nye norske fantasyserien, Kire) som skal leses i helgen, jeg har bare noen sider igjen nå. Det blir nok til at jeg må begynne på en ny bok også. Tanken var å komme igang med en bok jeg fikk til jul, "En gatekatt med navn Bob" av James Bowen blir nok leselektyre i tiden fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser jeg "Dronning Laonas mystiske flamme" av Umberto Eco. Den er ikke lettlest,så jeg må nok ha noe annet innimellom og da blir det "Tanker om tro"av Lars Roar Langslet. God lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste Dronning Laonas... for en tid tilbake, om husker den var atskilling tyngre enn "Rosens navn" som er en av mine yndlingsbøker. Er ennå ikke sikker på om det var boken eller forventningene som gjorde dette til en slitsom opplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En slitsom opplevelse,det var godt sagt. Akkurat hva jeg føler nå.får se hvor lenge jeg holder ut. Også enig i Rosens navn,det var en innertier av en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, eg driv som vanleg på med Wuthering Heights av Emily Brontë - heller ikkje denne veka gjorde særleg veg i vellinga, og ikkje hjalp det nemneverdig at boki låg att heime når eg gjekk på kafe for å lesa. Urut, som "ungdommen" sikkert (ikkje) ville sagt.
I tillegg har eg Fredagsstrikkeklubben av Kate Jacobs på sengekanten. Ho var eit impulskjøp i haust, og sjølv om eg har lese nærare 100 sider er eg ikkje gripen. Men grei nok seint om kvelden når ein trass alt skal sova likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Urut" tror jeg kanskje tilhører vår ungdomsgruppe for noen år siden. Eller hva vet jeg? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er med på den. Hadde helt glemt den... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres riktig ut for meg! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen satser jeg på og bli ferdig med Catch 22 av Joseph Heller. Blitt litt lite lesing denne uken, så har ikke blitt ferdig med den enda. Også håper jeg å få startet på Den merkelige hendelsen med hunden den natten av Mark Haddon. Den boka er jeg veldig spent på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg til Haddon! Eg les ho for fleire år sidan, og tenkjer på ho enno. Har òg gjeve ho vidare til begge brør mine, sjølv ikkje-lesaren likte ho.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, har hørt den skal være veldig bra. Gleder meg veldig til å starte på den. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var det helg igjen ja!
Jeg startet et lite skippertak for å få ned antall uleste bøker ved nyttår ved å lage meg en stor bunke med korte bøker, men det har ikke vært noen bøker som har fanget meg noe særlig. Derfor har jeg nå begynt på en ny forfatter og krimserie (for min del) som er jeg er veldig nysgjerrig på, for å få opp igjen leselysten, da jeg de siste dagene heller har valgt å gjøre andre ting enn å lese pga bøkene jeg har holdt på med.
Blendet av Karin Slaughter. Dette blir spennende! Krimserier er helt klart det jeg liker best å lese :)

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen ganger trenger man noe spennende krim for å kickstarte leselysten. Det fungerer ofte for meg og :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som deg blir hovedfokuset mitt på Middlemarch av George Eliot.
For min del syntes jeg litt av poenget er å klare følge leseplanen. Samtidig som man leser skal man jo også notere litt og være med i diskusjontråden. Så langt har det vært en stor opptur å lese boken.
Boken er stor og tung så den egner seg dårlig som sengelektyre og siden jeg elsker å lese på sengen så har jeg på nattbodet liggende Perler i prosa. Dette er en samling av noveller fra norske forfattere som har debutert før 1950. Det er virkelig en bokskatt :)
Ønsker deg og alle andre en superfin helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenAvaKaramasov11PiippokattaMaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SHeidiMalinn HjortlandBenteKirsten LundBerit RDemeterKnut HauglandKristina Jernstrøm LyseboIreneleserCecilieMads Leonard HolvikBjørg Marit TinholtAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda Rasten