Sveiper innom NRK nå rett før leggetid, og se hva jeg fant:

Sammen med en gruppe forskere, står Berns bak en ny studie som viser at boklesing fører til økt kommunikasjon mellom celler i noen deler av hjernen, i hvert fall i en begrenset periode.

– Veldig spennende
– Det har vært kjent at gode historier kan gjøre at man setter seg i en annens sko, metaforisk sett. Nå ser vi tegn på at det sannsynligvis også skjer noe på det biologiske planet, sier Berns.

Så da er det bare å fortsette å lese folkens!

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Anbefaler alle å se denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=4RCFLobfqcw Den tar for seg hvorfor lesing er bra for hjernene våre og vår utvikling!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For de som har en fungerende hjerne ja....fOR 40 ÅR SIDEN ble det sagt at hvis du leste for mye tegneserier, ble du dum...Jeg har lest og samlet i snart 40 år, og må ha vært veldig glup den gangen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste i dagens Vårt Land et intervju med Tor Åge Bringsværd som jeg ønsker å dele med dere alle Bokelskere. Jeg fant ingen aktuell link å bruke, derfor valgte jeg denne gamle tråden.

"Ei bok finnes bare i møte mellom forfatter og leser. Boka er et kollektivarbeide. Det er dette som gjør at to mennesker som har lest samme bok, ofte ikke lest den samme boka. Alle mennesker er forskjellige, og ser ting på sin egen måte....
Bøker er rare. Tanker og følelser du har inni hodet renner gjennom armen og ut på papiret og blir til svarte streker, prikker og krøller. Og så sitter det mennesker et helt annet sted, og ser ned på dette og skal tolke det tilbake til tanker og følelser."

Tirsdag 18. november gir avisa Vårt Land ut et litteraturmagasin der det er et større intervju med Tor Åge Bringsværd. Jeg gleder meg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var en veldig spennende artikkel

Slik på virker boklesing hjernen. Vi kan i hvert fall si at det å lese fortellinger, særlig de med et velkomponert plot, rekonfigurerer nettverkene i hjernen i minst noen få dager. Det viser at historier henger ved oss. Dette kan ha stor betydning for barn og for hva vi vet om rollen lesing har i å forme deres hjerne, sier Berns. Et annet sted i artikkelen står det. Karsten Specht synes det er interessant at forskere viser den biologiske effekten av å innta karakterenes perspektiv etter at man har lest en roman.

Akkurat dette siste her er interessant. Effekten av å sette seg inn i karakterenes ståsted. Når det gjelder barn så husker jeg spesielt en bok som het "Farvel Rune", som jeg leste for barna mine en gang vi selv opplevde et dødsfall. Det å bruke litteratur som "hjelp" i vanskelige situasjoner er i alle fall noe jeg selv bruker. Det trenger ikke være fagtekster/dokumentar, men også skjønnlitterære bøker med et tema en kjenner seg igjen i.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Også så godt det gjør, det å forsvinne inn i en annen verden, annen tidsepoke og inn i andres liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

har akkurat lest en bok fra Canada som inneholder en snøstorm som aldri tar slutt. Heldigvis ble det ikke så mye her, men isolasjonen var lang og menneskene måtte ty til ytterligheter som det var lett å tenke seg til mens det snøen falt her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det lett å sette seg inn i historien , hvordan de opplever sånne harde forhold , spesielt vi som bor i denne delen av verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man flykter fra verden, det hjelper å slappe av:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det som også er bra er at lesing er gøy:) Hjelper jo å like det man holder på med:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpAnniken RøilJarmo LarsenAkima MontgomeryChristofferReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg GIngunnJToveHarald KKirsten LundVannflaskeBeathe SolbergHeidiTanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonSilje HvalstadDaffy EnglundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDaniel