For eit par dagar sidan kunne eg lese her inne at ma ei utgåve av "Middlemarch" var ei utfordring å ha som sengelektyre pga vekta/tjukkelsen på boka.
Dette fekk meg til å fundere over kva bøker som egnar seg som sengelektyre - og kva for nokre passar ikkje?
For min eigen del prøver eg å unngå:
- bøker som er for tunge å halde (Don Quijote egna seg ikkje for mitt vedkomande)
- bøker som er så spennande at eg MÅ lese dei ut, om det så går(nesten) heile natta - spesielt
om eg skal på jobb neste dag....
- bøker som er så morsomme at gemalen ikkje får sove av høglytt latter (kan gå an i feriar, då)

Bortsett frå det, så kan det meste nyttast, alt frå noveller, lyrikk, språkbøker, romanar, faktabøker...Der ligg iallfall alltid ei bok eller to på nattbordet.

Er det fleire som har det slik, tru?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg tar egentlig veldig lite hensyn til hva som er lurt eller ikke lurt å ha som sengelektyre... hehe!
Burde nok tenkt mer over det for å unngå søvnløse netter fordi boka er så spennende, men det eneste jeg ikke leser på senga tror jeg må være faktabøker der jeg må være veldig fokusert.
Leser helst kun 1 og 1 bok omgang, så leser den jeg holder på med uansett hvor jeg er da jeg leser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det meste fungerer å ha med som lesestoff i senga, men jeg skal innrømme at jeg måtte legge fra meg Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant igår. Ikke at jeg er redd mannen skal våkne av latterkulene mine, men fordi jeg har en 3 mnd gammel baby sovende på samme rom. Og så er jeg en som ler godt og, så jeg måtte stå opp igår for å le meg ferdig før jeg la meg igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Siden jeg uansett ligger når jeg leser så har ikke størrelsen på boken så mye å si for om det passer som sengelektyre. Det løser jeg ved å ha en fast pute under boken. For min del er det viktigere at setningene flyter og språket oppleves som ukomplisert, det samme gjelder handling og persongalleri. Det er også en fordel om boken er spennende, rolige bøker er det motsatte av sovemedisin for meg. Da blir jeg lys våken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Serieromaner , med masse kliss, gjerne de med handlinger fra 1800 tallet. Kjærlighet, drama , sykdommer , fattigdom , utroskap, fine kjoler, og hvor det var en noget stor forskjell på menn og kvinner.... Også leser jeg Jane Austen , på sengen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har gått over til e-bøker, så størrelsen på bøkene er ikke lenger problem. Jeg veksler mellom å lese på mobilen og på nettbrett.
Jeg velger aldri sengelektyre ut i fra om den er "for spennende" eller "for morsomme". Den boka som jeg har lastet inn på appen min er den som følger meg, enten det er på bussen, i sofaen, på venterommet eller i senga.
Er jeg redd for å miste nattesøvnen, dropper jeg heller lesing på senga den kvelden :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm..E-bøker er eit uoppdaga felt for mitt vedkomande. Har rett nok lasta ned to bøker på min I-pad, men så langt er dei uopna. Bør kanskje gi dei ein sjanse?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gi det en sjanse, du:)
Den største fordelen er TILGJENGELIGHETEN; Jeg kan lese hvor og når jeg vil!
Jeg har aldri vært veldig opptatt av innpakningen, men heller innholdet. Så for meg er det ingen savn at bøkene ikke står i fysiske bokhyller.
Den største forskjellen var at jeg mistet kontroll på hvor jeg var i boka. (Bøkene er jo ikke tykkere enn lesebrettet/mobiltelefonen.) Opplevelsen av at boken minket fra høyre og økte mot venstre. Men når det var glemt, merker jeg absolutt ingen forskjell. Historien er like god eller dårlig, uavhengig av innpakningen :)
-Også sparer man et tre eller to!

Tips: Velg en bok av en forfatter du VET du liker. Ikke test ut nye forfattere på første e-bokforsøk. Hvis boka suger, blir det vanskelig å definere om det var historien eller innpakningen du ikke likte ;)

Lykke til og god bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for gode råd! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ligger for det meste lydbøker på mitt nattbord. Det er så koselig å bli lest for. På stua (les sofakroken) har jeg alltid en bok liggende. Den kan det være tykk da sofaputene er god støtte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt,Sissel:-) har også lydbøker på nattbordet og ikke alt for tykke bøker,i stua kan det godt ligge tykke bøker:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  Skage