Kunne vært moro å vite hvilken utgave av Middlemarch dere leser.

Jeg leser Bokklubbens utgave i to bind fra 1996.
Oversatt og med etterord av Mona Lyche Ramberg.
Forord av Odd Inge Langholm.

Dessuten fant jeg en pocket-utgave på engelsk:
Vintage Classics (2007).
(Men den tror jeg jeg lar ligge i denne omgang)

Siterer litt fra omtalen av romanen i pocket-utgaven:

"Her first attempt to write her most famous novel, Middlemarch (1871-2), ended in failure. Abandoning it, she began a novella entitled Miss Brooke, which eventually became part of the final version of Middlemarch."

Digresjon fra en Hamsun-entusiast (Lesing fører ofte til tankesprang):
Etter å ha lest dette sitatet, kom jeg til å tenke på hvordan Knut Hamsun noen ganger brukte tidligere fortellinger i sine romaner, f.eks. i "Sult" og "Pan".

Men altså:

Hvilken utgave av Middlemarch leser dere?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Eg har også Bokklubben sine bøker frå 1996.
For eit par månader sidan kom ein kollega på jobb med eit svært lass med bøker ho hadde fått hand om, og der vi kunne velje dei bøkene vi ville. Dermed vart ma desse to med heim, noko eg er svært glad for no.
( Og eg har faktisk tjuvstarta litt på lesinga....overraskande bra det eg har lese til no, eg rett og slett kosar meg)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal lese Oxford Paperbacks' utgave fra 1988. Har fått lest litt av David Carrolls forord og de første sidene i bok 1, virker veldig lovende. Gøy at jeg har en navnesøster i denne boken! Håper bare jeg klarer å lese uten å miste interessen eller bli distrahert av en annen bok, er irriterende vimsete med lesingen for tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal forsøke meg på denne engelske utgaven fra 1991 og kanskje denne norske utgaven fra 1995 dersom det blir for tungt på engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal også lese samme utgave som deg Kjell. Jeg tar bøkene med meg på ferie, blir nok ikke så aktiv, men skal følger dere tett, og du skal ikke se bort fra at det kommer et innspill eller to.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser samme utgave som deg Kjell, Bokklubbens fra 1996 i to bind.
Dvs. jeg holder på med innspurten av Turen med Charley, men Middlemarch ligger klar!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Bokklubbens Verdensbibliotekutgave, samme oversetter, men med innledende essay av A.S. Byatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Same som gretemor. Gitt ut i 2008. Så oppdaga eg nettopp at dersom ein brettar ut smussomslaget, så er det eit stort portrett av forfattaren inni. Eg måtte berre dissekere dei to andre verdensbibliotek-bøkene eg har ståande, dei er på same måten. Artig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser også samme utgave som deg og Gretemor. Måtte sjekke bokomslaget mitt for jeg hadde ikke oppdaget at jeg kunne brette det ut. Fant et flott portrett av George Eliot der tegnet av Samuel Laurence :)

Har startet lesningen med det innledende essay av A.S. Byatt, samt de første kapitlene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samme her.. Også så jeg at det står bok nr 38. Jeg har forsøkt å finne lista over bøkene i verdensbiblioteket i den nummererte rekkefølgen de er utgitt, men det finner jeg ikke. Finner bare alfabetisk liste etter forfatter. Merkelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takket være ditt tips har jeg samme utgave, i tillegg har jeg lastet ned en engelsk utgave fra Gutenberg.com som også er fra -08.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min utgave av Middlemarch er fra 1995, utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i ett bind, oversatt og med etterord av Mona Lyche Ramberg. Omslagsbilde er "The Stile" (1839) av Thomas Creswick. Boka er utgått fra et av distriktets biblioteksamlinger, og jeg kjøpte den sammen med en mengde andre skatter for den nette sum av kr 20,-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHeidi HoltanInger-Lise