Regner med at det er mange av dere som gir bøker i julegaver, samt håper det ligger en bok eller to under treet til dere selv.
Det ville vært interessant å høre hva dere har kjøpt og hva dere har ønsket dere.

Jeg har en mamma som er oppvokst med havet som nabo og er meget godt kjent på Helgelandskysten. Derfor ble det et enkelt valg å kjøpe De usynlige av Roy Jacobsen til henne.
Svigerinnen min er veldig glad i krim og da syntes jeg den nye krimboken av ukjent forfatter hørtes spennende ut, Det henger en engel alene i skogen av Samuel Bjørk.
Har lest bokomtaler for begge bøkene og de har vært veldig positive.

Selv har jeg ønsket meg bøker av Henrik Langeland. Har lest Francis Meyers lidenskap og likte den så godt at jeg gjerne vil lese mer av han.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Kjøpte en overraskende slibrig bok til min tretten år gamle søster, men hun trenger det vel. Det er en novellesamling som heter På Kanten, skrevet av ungdom. Pappa fikk en vinbok så han lese om druer i hele 2014. Mamma fikk denne: http://www.bokogmedia.no/notater-fra-en-utsti

Den har jeg sykt lyst å lese selv!

Min bror fikk Kniserne av Roddy Doyle, og min mormor fikk den chilenske krimhelten Leonardo Paduras Vinter i Havana.

Jeg fikk ingen bøker! Like greit, jeg flytter hele tiden, og det er et helvete med all den lektyren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Julen i år ble faktisk nesten helt bokfri. Litt trist kanskje, men i år var det andre ting som stod høyere på ønskelisten min. Og de jeg kjøper gaver til ønsket seg også andre ting enn bøker. Men jeg kjøpte en bok da, til mine kjære besteforeldre <3 Besteforeldrene mine er veldig glad i historie, og da helst historie og fortellinger fra område her vi bor (Hedmark, Stange og Hamar kommune, og området rundt Mjøsa). Så kom jeg tilfeldigvis over en ny bok; "En reise rundt Mjøsa" av Edda Espeland. Og den virket veldig fin ...og i tillegg så viste det seg at en fredag før jul her så skulle forfatteren være på en av mine lokale bokhandlere for å signere. Så da kjøpte jeg den og fikk med en personlig hilsen og signatur fra forfatteren.
Besteforeldrene mine likte boken kjempegodt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har åpnet gavene i går, fordi vi ventet med det til familien var samlet. Fikk seks bøker som jeg hadde ønsket meg. :)

Appelsinpiken av Jostein Gaarder (har ønsket meg denne i mange, mange år.)
Åndenes makt av Tom Strømnæss
Mysteriet mamma av Trude Lorentzen
Ung jente, voksen mann av Eline Lund Fjæren
Mors gaver av Cecilie Enger
Odinsbarn av Siri Pettersen

Også har jeg gitt bort noen bøker til andre.
The Land of Stories: The Wishing Spell av Chris Colfer
Midnattsfeene av Ronne Randall (barnebok)
Barbapapa redder dyra av Annette Tison

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er få av de på gavelisten som leser noe særlig, så det er sjelden jeg kjøper bøker i gave. Selv fikk jeg to bøker av Lucinda Riley, "Jenta på klippen" og "Lavendelhagen". Begge var på min ønskeliste, så ble godt fornøyd med det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har gitt bort Pondus til broderen og Jungelboka som ekstragave til nevøen (4), i tillegg ga jeg niesa en Disney eventyrbok, skulle egentlig gi Alice I Eventyrland, men den kom aldri fra nettbutikken.

Selv fikk jeg en stor skoeske full av bøker:
Miracle and other Christmas stories av Connie Willis.
Watching the dark av Peter Robinson
American Gods av Neil Gaiman
Believing the lie av Elizabeth George
The light fantastic og Equal rites av Terry Pratchett
No mark upon her av Deborah Crombie
The haunting of hill house av Shirley Jackson
Dead man's grip av Peter James
og Well of lost plots av Jasper Fforde

Jackpot!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir bort flere bøker i år.

Til et par som ikke leser mye, men som elsker hunder (bror og kjæresten):
- Underwater Dogs av Seth Casteel
- Shake av Carli Davidson
- Dog Shaming av Pascale Lemire

Til en som ikke leser mye, men som er en ivrig gamer (bror - han har en triforce tatovert på armen):
- The Legend of Zelda: Hyrule Historia av Shigeru Miyamoto

Til en som leser mye, elsker dyr og håndarbeid (aka Mamma):
- Dogs/Gods, More Than Human og Equus av Tim Flach
- Fem fine håndarbeidsbøker jeg overtok gratis og spurte om hun ville ha, og hun mente jeg skulle pakke dem inn, for hun er barnslig glad i å åpne pakker.

Til svigerfar, som leser mye og raider hylla til min bedre halvdel rett som det er:
- Rivers of London av Ben Aaronovitch

Ønskelista mi er naturligvis alltid evig lang, men jeg pleier ikke å få så mange bøker, egentlig. Folk er litt redde for å kjøpe til meg. Jeg beroliger dem ved å tipse dem om gavekort. Jeg får minst to sånne. Ellers skjuler det seg en og annen bok i haugen der, også. Jeg har nemlig deltatt på hemmelig nisse (eller secret santa, om du vil) med et knippe andre bokbloggere. Også har nok mamma kjøpt ei bok eller to til meg, vil jeg tro. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg håper å finne Politi av Jo Nesbø og Busemann av Knut Nærum under treet i kveld. Dessverre blir det ingen bøker under treet fra meg i år for de jeg kjøper gaver til har ønsket seg andre ting i år. Men det beste er jo at de får det de ønsker seg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jippi, begge bøkene lå under treet i går. Lykke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har ei lang ynskjeliste når det gjeld bøker, og håpar alltid at eg får minst ei - det brukar eg òg, eg har heldigvis familie som skjønnar meg. Og då er det greitt å vera presis i sine ynskje - eg kan av og til gå heilt til utgåve og forlag i mine ynskjelister. Ei julegåve er nemleg noko ein tek vare på, då er det greitt at ein faktisk ynskjer seg den. Men det skal òg seiast eg har blitt positivt overraska over slikt eg ikkje har ynskt meg, so nokre gonger kan det jo vera greitt å ikkje vera for bastant?
Eg likar svært godt å gje vekk bøker, men fordi eg sjølv veit at eg er kresen, vert eg litt forsiktig. Min eldste bror får alltid ei bok, og han les ikkje mykje, men han les alt han får - ein god måte å innføra noko nytt, og kanskje gje meg sjølv tilgang til det nye? I år får han 1984 av George Orwell. Eigentleg skulle han få Neverwhere av Neil Gaiman - men den tok eg sjølv...
Eg synes det er vanskeleg med bøker til slike som ikkje les, eller som berre les ein type bøker. Far min er ein av dei, det skal vera kvalitetskrim frå Norden. Eg vart dermed godt nøgd når mamma hadde teke ansvar for bokkjøpet i år, slik at eg slepp. Det er ein større skuffelse, og nederlag, å sjå ei bok ligga ulesen, enn eit klesplagg ligga ubrukt, for gjevaren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes:
"The Hunger Games" av Suzanne Collins
Hele serien!:) Jeg ønsker meg den:)

Også:
"The keys to the kingdom" av Garth Nix:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til min mor: "Mors gaver" av Cecilie Enger. Dette tror jeg er en fin julegave. Og hun ønsker seg den.

Til min lille datter: "Ulven og reven" (Grimm) med illustrasjoner av den anerkjente norske samtidskunstneren Vanessa Baird. Denne boke vi jeg oppfordre henne til å ta vare på og eventuelt gi videre til sine barn. Særegne og sterke illustrasjoner fra Baird sin side. En spesiell bok. Og min datter er opptatt av visuell kunst.

Til begge mine små barn: "Fuglesang. 150 norske fuglearter - beskrivelse og lyder". Her vi bor er det mange små og større fugler i nabolaget. Jeg merket meg at barna viser interesse for dem og tenker at denne boka kan være med dem i mange år. Boka har integrert lydavspiller; man kan høre fuglen samtidig som man leser om den og ser bilder. Kan bli moro for hele familien :-)

Til min mann:
a) "World's Best Beers: 1000 Unmissable Brews from Portland to Prague". Denne har fått en rekke gode omtaler og ser ut til å være et must for en øl-elskende mann :-)

b) "Inside the Third Reich: Memoirs" av Hitlers mann Albert Speer. Visstnok en svært viktig bok i historisk sammenheng. Og min mann har stor interesse for historie og er allerede nokså belest på 2. verdenskrig. Da skulle denne passe. New York Times skriver dette: "INSIDE THE THIRD REICH is not only the most significant personal German account to come out of the war but the most revealing document on the Hitler phenomenon yet written. It takes the reader inside Nazi Germany on four different levels: Hitler's inner circle, National Socialism as a whole, the area of wartime production and the inner struggle of Albert Speer. The author does not try to make excuses, even by implication, and is unrelenting toward himself and his associates... Speer's full-length portrait of Hitler has unnerving reality. The Fuhrer emerges as neither an incompetent nor a carpet-gnawing madman but as an evil genius of warped conceits endowed with an ineffable personal magic".

Min bror får "Sluk" av Lars Saabye Christensen. En fin roman som jeg tror passer for ham som liker LSC sine bøker.

Min søster får en thriller av Gillian Flynn - hun liker spenning i ferielektyren.

En del bokgaver til ligger på lur, men det er ikke helt avklart hvem som får hva ennå. Jeg er, som dere ser, en som gjerne gir bort bøker. Og jeg prøver alltid å gi noe som passer i forhold til den enkeltes smak og behag :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For barn: Alice in wonderland. For ungdom(gutter): Hunden fra Baskerville. Ungdom(jenter): Stormfulle høyder. Menn: Bestialitetens historie og Forbrytelse og Straff. Kvinner: Donald Duck.
Mine julegavetips:)

Jeg kjøper aldri bøker til andre. Bøker og kjæledyr skal ikke gies bort uten å ha tenkt seg godt om. Holder meg til gavekort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er jente...eller kvinne...spørs hvor man setter den aldersgrensen...og jeg har lest alt du nevner i innlegget ditt.. burde jeg da gå inn i en aldri så liten personlighetskrise?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvorfor skulle du det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som kvinne, og eldre sådan, ønsker jeg meg i så fall Donald Duck og eggmysteriet, historien om firkanteggene, der alle "de fremmede"/innfødte snakker vossamål. Uimotståelig!

Om du har tiltenkt oss gamle damer noe så avansert da ...

Godt sagt! (12) Varsle Svar

For enkelte er nok Donald avansert nok. Det jeg tenkte på var heller at jeg kjenner ingen jenter som leser Donald Duck, eller at de ikke vil innrømme det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, når vi tar i betraktning hans eget utsagn om at han aldri gir bort bøker til andre:

Jeg kjøper aldri bøker til andre. Bøker og kjæledyr skal ikke gies bort uten å ha tenkt seg godt om. Holder meg til gavekort.

så har han nok hatt seg selv i tankene hele veien under opplistingen av gavetips (for sitatet over kan jo ikke leses annerledes enn at han ikke finner det umaken verd å tenke seg godt om når det gjelder bokgaver til andre). Så gavetipsene han kommer med, er nok myntet på henholdsvis barnet i ham, ungdommen i ham, mannen i ham og kvinnen i ham. Vi får gi ham anerkjennelse for at han tydeligvis ikke er redd for å kjenne på sin feminine side - at kvinnen i ham ønsker seg Donald til jul forekommer meg ærlig talt mer oppriktig enn når mannen (?) i ham til stadighet slår inn åpne dører med Dostojevskij og andre døde mannfolk fra den litterære kanon. Donald Duck og eggmysteriet er for øvrig uforglemmelig - ikke minst de innfødtes stormende jubel over atter å få forskarar til middag!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Godt forsøk på humor fra deg:) Dessverre virker det ikke som at særlig mange her inne er i stand til å se overdrivelser og ironi uten å ta det helt bokstavelig, Er nesten så jeg tror at dette nettstedet huser mange med sosial angst... Mitt råd til deg og de andre som merkelig nok lar seg irritere over meg er å skaffe dere et rikere liv. Legg fra dere boka og våg å leve et liv ute blant oss andre:) Dere ser vel selv hvor patetisk det er å bli sur på noen dere aldri har møtt, og ikke minst bruke så mye av livet sitt på å klage sin nød?

Men det er vel derfor slike nettsteder som dette er populære blant de sære.
Jeg ser at du er en sosial taper som bruker nettet for å leve ut et sosialt liv, og det er selvfølgelig trist. Og litt patetisk. Uansett... Ønsker deg og dine(?) god jul og lykke til videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har ønsket meg "Svaret", bind 5 i Tor Bomann Larsens biografi om Haakon, jeg er temmelig opptatt av verket, og han skriver glitrende...Og så har jeg ønsket meg siste bind av Mummistripene, men kjøpt den selv før jul, litt juks det der......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På ønskelista mi i år står Tørk aldri tårer uten hansker av Jonas Gardell. Fikk sett alle episodene av serien nå i helga, så sånn sett så gjør det vel kanskje ingenting om det ønsket ikke blir oppfylt? Jeg liker egentlig best å lese bøkene før filmen. Fin serie og bøkene har jeg stor tro på. Her har vi en "overlever" som, i alle fall gjennom serien, har en fin måte å formidle opplevelser og følelser på.

Til ..., fra Hilde, er i år begrenset til ei bok: Lars Saabye Christensens novellesamling Stedsans.

Slunkne boklister, men jeg er bare nødt til å bli litt "streng", vet ikke hvor jeg skal gjøre av alle bøkene mine lenger :-(

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk ikke boka som stod på ønskelista, men fikk to andre flotte bøker: Tore Renbergs Vi ses i morgen og Roy Jacobsens De usynlige. Disse stod på "lånelista", så jeg ble utrolig glad for dem begge! Starter opp med Jacobsen nå i dag (2.juledag), har "fri" til i ettermiddag :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tørk aldri tårer uten hansker er en bok jeg også har lyst å lese. Fikk ikke sett noen av episodene, men har hørt og lest flere intervjuer av Jonas Gardell og det har gitt meg lyst til å høre hans historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har altfor få på listen som ønsker seg bøker til jul, men en av de beste venninnene mine får "Historien om Pi". Fant den på boklageret til en latterlig billig penge, så jeg kjøpte en til henne og en til meg selv. Av erfaring så vet jeg at jeg ikke får særlig mange bokpresanger under treet, er heldig hvis der er en...derfor synes jeg det er like greit å kjøpe de jeg har lyst på selv, når jeg vil :) Så klart ønsker jeg at der skal være flere bøker under treet, men jeg tror de som kjenner meg har gitt opp å finne bøker jeg ikke allerede har i "bibliotek-fløyen" i leiligheten :p

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KKirsten LundAnniken LSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirka