Nå merker jeg at julen nærmer seg med stormskritt, idag er det Luciadagen og da burde selvfølgelig lussekattene stått i ovnen. Siden jeg ikke har mulighet til å bake så satser jeg på å ta det igjen til neste år. Er det noen som har alt på stell til jul?
For min del blir det en avslappende adventstid framover, det meste som må gjøres er gjort og alt som burde gjøres er gjemt bort.

Da er alt klart for en god lesehelg. Jeg begynner, eller fortsetter med Abducted av T.R. Ragan, dette er første bok i The Lizzy Gardner Series. 17 år gammel blir Lizzy kidnappet av en seriemorder, hun slipper unna, men 14 år senere ser det ut til at han er tilbake igjen. Denne er dessverre ikke så spennende som den høres ut, men forhåpentligvis tar den seg opp.

God helg bokelskere!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Leser:
"Jeg er nummer fire" av Pittacus Lore
"Hans Majestets Drage" av Naomi Novik

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det i lydbok for tiden. Er oppslukt av Donna Tartt sin nye, og intet mindre enn fabelaktige, roman The Goldfinch. Og med en svært dyktig oppleser, så er det hele virkelig en fryd.Heldigvis er romanen på nærmere 800 sider - noe som betyr over 32 herlige lytte-timer.

The Goldfinch har fått strålende kritikker i bl.a The Guardian og New York Times. Det var gjennom å lese kritikkene at jeg valgte den ut (jeg forsøkte å bare skumlese kritikkene i og med at det ante meg at jeg ville like denne - og dermed ikke villle vite for mye om handlingen på forhånd).

Kritikerne har trukket linjer fra The Goldfinch både til Holden Caulfield (The Catcher in the Rye-helten - dog i en moderne variant) og, ikke minst, til dickenske fortellinger. Jeg har uten tvil her kommet over en roman som vil følge meg svært lenge (alltid?) og som kommer til å leses igjen. Noe jeg ikke har sett kritikerne nevne, men som stadig slår meg, er enkelte likheter med min yndlingsroman Moon Palace av min forfatterfavoritt Paul Auster (der er forsåvidt noen fellestrekk med andre austerske fortellinger også).

Jeg er nå litt over halvvegs i denne lange romanen og kan anbefaleThe Goldfinch på det varmeste. Det er en perle av en roman! Og med lydboka på øret og strikketøyet i hendene (lager julepresanger), så er dette en fin-fin førjulstid :-)

Ønsker alle en fin førjuls-uke!

http://www.amazon.co.uk/Goldfinch-Donna-Tartt/dp/1408704943/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1387134793&sr=1-1&keywords=the+goldfinch

http://www.audible.co.uk/search/ref=a_mn_anon-h_tseft?advsearchKeywords=the+goldfinch&filterby=field-keywords&x=0&y=0&sprefix=the+g

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest Det siste brevet i helgen. Den er helt ny, kom ut i månedsskiftet november-desember.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Harry Potter and the Goblet of Fire :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen begynner jeg på : Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg.
Forfatteren er også gjest i Nytt på Nytt i kveld.
Det må jeg se, før jeg fortsetter å lese.
Deilig med litt adspredelse midt oppi alle juleforberedelsene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lussekattene ble bakt i gårkveld, så i dag har vi kost oss med lussekatter på jobb.
Det er fortsatt noen lussekatter igjen, men de blir nok borte i løpet av kvelden :)

Denne helgen skal jeg lese videre i De beste blandt oss av Helene Uri. Jeg har lest på denne i flere måneder nå, men jeg blir jo aldri ferdig. I begynnelsen var boka utrolig kjedelig, men den har tatt seg litt opp nå. Håper jeg blir ferdig med den i løpet av helgen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Går treigt med lesinga for tiden, håper det tar seg opp igjen snart. Holder på med Oscar Wildes "The Picture of Dorian Gray", der går det ekstra treigt fordi det blir sagt så mye som jeg vil skrive ned! Leser også "The Silver Dark Sea" av Susan Fletcher, en fin samt lettlest bok om øya Parla og dens generelt sorgfulle beboere.

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken min denne helgen er krim,en lettlest Pocket utgave:-), Hjemsøkt av Kurt Aust.Har akkurat startet,spennende...Ble kjøpt i går i forbifart hos Norli,på vei hjem fra jobb..God Helg!:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vekket barna med en ørliten telys-lykt og lussekatter, de trodde et øyeblikk at de hadde glemt bursdagen sin - før de skjønte at mor lekte st.lucia :)

Jeg fortsetter med Tomas Espedal denne helgen. Dagbok leste jeg forrige helg, den er usedvanlig vakker. Så vakker at jeg ikke kommer til å skrive noe om den. For det greier jeg ikke. Anbefaler den heller! Så, denne helgen leser jeg bok en i seien av tre. Biografi.

Og så blir det vel litt juleforberedelser og slikt tenker jeg :) men uten stress. Jeg rekker bare det jeg rekker. Og bøker er også viktig å rekke...

God førjulshelg.
Anne

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det hørtes veldig koselig ut, og jeg er sikker på at ungene satte pris på det :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

har funnet platikktreet, og har kjøpt mat og nøtter iag. Skal lese ferdig Wiggo Meyers Brev fra en gærning, om alle de tullete brevene som han skrev i 1999 til alle slags firma, lag og foreninger. Boka er på knapt 150 sider, og anbefales...Mye å flire av der....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I kveld blir det julebord; god tradisjon
Med mat og skjenk i første rekke
Og resten av helga blir restitusjon
Med Drømmeløs av Jørgen Brekke

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Bente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm Lysebo