Det dukker nå opp to falske annonser her på bokelskere. De lyder: "Viktig melding. PC-ytelsen er dårlig. Klikk her for å fikse dette", samt et ikon man skal trykke på. Den ene er merket "Microsoft". IKKE TRYKK PÅ DISSE. Dette er svindel som kan gi dem som står bak, tilgang til pc-en din.

(har varslet admin)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Er overbevist om at annonsene skyldes en sporing fra "Google Ads" (googleads.g.doubleclick.net). Denne kan enkelt stoppes ved å aktivere en sporingsbeskyttelse. Fra menylinja i nettleseren (iexplorer) er det bare å velge:
Verktøy --> Sporingsbeskyttelse --> Hent en sporingsbeskyttelse online...

Selv la jeg til "Sporingsbeskyttelsesliste 2 for PrivacyChoice", men de andre som finnes på
listen gjør sikkert samme nytten ;o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm, jeg får aldri opp den reklamen. Kan jo selvfølgelig ha en sammenheng med at jeg for det meste er på nett med mobilen og dermed ikke attraktiv for disse skurkene ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg løfter opp denne advarselen igjen siden annonsen fremdeles ikke er fjernet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mr. Google ser deg overalt. Jeg og i-paden oppholder oss i Santo Domingo og bokelskerne.no flyter over av reklame på spansk. Det ser ut til at Mr. Google er litt usikker på mine behov siden jeg har fått tilbud om alt fra "hvordan få vekk magefettet" og "nye sporty bildekk" til "aftener med alt inkludert". ;)
Men så lenge annonsene er med på å holde hjulene i gang hos bokelskerne.no får en la irritasjonene ligge - og heller se humoristisk på det hele.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Spennende reisemål du har valgt, Ava. Godt nyttår til deg!

Og ja, det gjelder å ikke irritere seg for mye over bagatellene. Så forresten denne nyttårshilsenen fra Åge Aleksandersen på nett i dag som handler litt om det...:
Godt Nytt År.. Liksom..

Jeg er en ivrig radiolytter. NRK p2 er favoritten gjennom morgentimene.
Politisk kvarter 0745 og kulturnyhetene kl 0805 er høyt prioritert.
Jeg registrerer at språket vårt forandrer seg, og tar veier som jeg nok forundres over.
Jeg har for lengst akseptert at kjøkken har blitt schøkken, og kjøtt er schøtt..
Har også på NRK hørt om schedekollisjon I Okstadbakken.. Merkelige greier.
Så også en reporter på tv fortelle om en mann som I Tour de France hadde problemer med sykkelscheden.. Stakkars menneske tenker nå jeg..
I dag registrerte jeg til min store glede at denne språklige rikdom også har inntatt P2.
Det blir liksom,, en egen scwung over de til tider veldig lokale kulturbidragene fra Oslobyen når de strømmer mot oss vakkert dandert i egentlig og liksom..
Denne liksomeringen og egentligeringen foregår nå overalt, hele tiden.
Innenfor min egen bransje, sang og musikk, har jeg I den siste tiden på div radiokanaler fått med meg mange lange og dype radiointervjuer om liksom storheten I forbindelse med de siste plateutgivelsene egentlig liksom..
Blir jeg iritert ? provosert ? forbannet ? egentlig liksom ikke..
Jeg kunne jo bodd I Sør Sudan.. eller Syria..
Vil nok påpeke at i min verden er det er stor forskjell på “det foregår krig liksom”
og . “det foregår krig”..
Vi får bare henge med og håpe at det egentlig ordner seg liksom.

Om noen år starter sangen vi alle kjenner kanskje sånn, egentlig liksom ?

Ja, vi elsker egentlig liksom dette landet
som det liksom stiger frem...

Hva alt dette har å gjør med en nyttårshilsen forstår jeg vel ikke.
Det ble bare sånn, med glimt I øyet,, liksom..

Ønsker Dere alle et Godt Nytt År..
Egentlig Åge Aleksandersen Liksom.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er nok Google som sørger for at den kommer opp. Det er nok enda en av internett-virkelighetens irritasjonsmomenter, ser man sånne og lignende ting så er det bare å unngå å klikke på dem. Denne typen annonser er avhengig av at du godkjenner og laster ned ett program som gjør "ett eller annet". Om "ett eller annet" er forholdsvis uskyldige forsøk på å lure deg for penger eller noe langt mer alvorlig - som å overta pc en din - kan man ikke uten videre se.

For øvrig flere gode innlegg om problemstillingen i tråden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

WinZip.com er et seriøst firma, selv om annonsene deres her kan se litt tvilsomme ut.
De KAN lure deg til å kjøpe programvare du ikke trenger, men det er lite sannsynlig at de forsøker å overta pc'en din.

Jeg antar vi får annonsene her fordi bokelskere.no har en avtale med en av de større annonse-distributørene, og ikke kan gjøre så veldig mye med hvilke annonser som vises. (Google er en sannsynlig kandidat.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grei avklaring som også antakelig forklarer hvorfor annonsen ikke er fjernet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men det er likevel problematisk, i allefall i mine auge, at det kjem opp annonser som i følge Lillevi sin informasjon er i strid med norsk lov.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Corel, som eier Winzip er "Microsoft partner", så den delen av påstanden er korrekt.

En kjapp test av Winzip-programmet viser at det finner MANGE "feil". Problemet er at det er flere skoler der ute når det gjelder å definere hva som faktisk ER "feil" på en PC.
- På min maskin listet den opp 6000 feil som skyldes at webleseren hadde beholdt temporære filer etter at jeg stengte den ned. ER det en feil, eller ikke? Mange weblesere beholder temporære filer for å jobbe raskere neste gang de besøker den websiden
- Registerinformasjonen min inneholdt 4 feil. Her var det interessant å merke seg at antivirusprogrammet mitt til en forandring IKKE kom frem som en feil. På den annen side, de "lærde" strides om man skal "rette" i registeret i det hele tatt, eller om det beste er å la windows håndtere dette selv.

Det gjelder det samme med kjøp/nedlasting av programvare som ved alt annet her i livet. Om du ikke vet hva du gjør, så kan det gå galt.

Min personlige konklusjon er at om man installerer denne typen programmer og trykker "fiks" på den store røde knappen uten å vite hva man gjør, så er det neppe bare annonser på bokelskere.no som kommer til å gi en visse utfordringer i livet;)

Da kan det kanskje være en ide å installere dette programmet HER:
https://adblockplus.org/
(den går automatisk videre, avhengig av hvilken webleser du bruker). Der har du muligheten til å stoppe nesten ALLE annonser.
Ikke glem å velge "vis annonser" på bokelskere.no når du har installert, sånn at vi bidrar til å holde hjulene igang her inne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det finnes et hav av nettskurker der ute – fra de groveste grove, til de mer «uskyldige». Flertallet av oss vanlige nettbrukere har ikke kompetanse til å håndtere dette (laste ned/ installere ditt eller datt), på annen måte enn å være obs på skurkestrekene og holde oss unna. (Og selvfølgelig beskytte oss med et pålitelig antivirusprogram.)

Mange går stadig «i fella», det er jo nettopp derfor skurkene kan holde det gående.

Mitt anliggende er ikke et reklamefritt Bokelskere.no. Men jeg synes det er ubehagelig og uakseptabelt at det i uke etter uke ligger en reklame her som:

1) På løgnaktig vis er ute etter å lure penger av oss (få oss til å kjøpe et program vi høyst sannsynlig ikke trenger, og dermed påføre oss nye problemer).
2) Er i strid med norsk lov om markedsføring fordi den er usann (min pc og mitt nettbrett er i tipp topp stand, likevel påstår annonsen at ytelsen på begge er dårlig).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og jeg klarer ikke å se forskjellen på en reklame som sier "ytelsen på pc'en din er dårlig" eller "kjøp dette produktet og gå ned 10-12 kilo" (som også ligger her nå).

Det er en kjennsgjerning at om man fjerner alle unødige filer på pc'en, så vil den være raskere. Problemet er hva som defineres som "unødig".

At ALLE kan gå ned 10-12 kilo, uavhengig av vekt idag, er en tilsvarende interessant påstand. For en tung person vil dette være lite, for en lett person kan dette være farlig... Og sannsynligvis er påstanden løgn...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du sier du ikke forstår forskjellen på denne "pc-reparasjonsreklamen" og en slankereklame. Svaret gir du selv i ditt forrige innlegg:

"om man installerer denne typen programmer og trykker "fiks" på den store røde knappen uten å vite hva man gjør, så er det neppe bare annonser på bokelskere.no som kommer til å gi en visse utfordringer i livet;)"

Å trykke på "fiks"-tasten skaper høyst sannsynlig store problemer for deg og din pc, og dertil skal du betale for det. Der har du du forskjellen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å trykke på reklamen og få piller på døren, skaper høyst sannsynlig store problemer for deg og din kropp, og dertil skal du betale for det.
Jeg ser nok fremdeles ikke forskjellen.

Du definerer selv ulovlig reklame som noe som peker på et problem som ikke eksisterer, og deretter lover at man ved å kjøpe det det reklameres for, vil løse "problemet".
At det mest sannsynligvis er de samme personene som kan finne på å kjøpe begge produktene, øker i mine øyne likheten mellom reklamene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjesp... Dette blir for dumt.
Mitt eneste anliggende var å advare andre som elsker bøker, å gå i en felle som skaper problemer for dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmm... "gjesp" er interessant retorikk.

Mitt poeng er bare at INGEN av annonsene her inne er ulovlige.
Du må gjerne forsøke å hjelpe bokelskere så de ikke går i en felle, det er prisverdig innsats. Og jeg ville ikke sagt noe om du hadde stoppet der.

Men å komme med bastande konklusjoner om lovligheten av reklamene og insistere på at det er bokelskere.no som må rydde opp, er ikke løsningen så lenge bokelskere.no (og Google, som annonseleverandør) ikke har gjort noe galt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får ingen reklame hverken her eller på FB, i nettleseren Mozilla Firefox kan man "skru av/blokkere" for reklame. Den er grei.(Adblock Plus 2.4 - den er gratis, da surfer man helt reklamefritt)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I utgangspunktet har jeg stor sans for "reklamefrihet", RandiA, men som Jengeno påpeker i innlegget over ditt: Ikke glem å velge "vis annonser" på bokelskere.no når du har installert, sånn at vi bidrar til å holde hjulene igang her inne - med andre ord: det er ikke gratis å drifte et nettsted, og det er nok annonsene og opphavsmennenes idealisme du kan takke for at vi bokelskere kan bruke dette nettstedet uten å betale noen abonnementsavgift e.l. Så selv om jeg for min del gjerne skulle sett et reklamefritt bokelskere.no, aksepterer jeg at de er der, i håp om at de som sørger for å holde hjulene i gang, ikke skal gå i minus på bankkontoen av pur idealisme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er et viktig poeng - og jeg er med og støtter det fordi jeg ofte bruker de andre nettleserne jeg har når jeg "går" på bokelskere - som blant annet står på start-siden til en av de andre nettleserne mine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er hva en ekspert på datasikkerhet sier om denne "reklamen":

"Dette er såkalt aggressiv markedsføring. Hvis du klikker på linken kjøres det et lite program som utgir seg for å diagnostisere maskinen din og rapportere masse fiktive feil og forteller deg at her står det riktig dårlig til. Du blir så tilbudt å kjøpe et program som skal fikse de innbilte og eventuelt også noen reelle feil. Det skal visstnok ikke anrette noen direkte skade, men folk lures jo til å bruke noen hundrelapper på ting de i de aller fleste tilfelle har ingen nytte av.
Reklamen er løgnaktig. Det er ikke sant at programmet (reklamen) kan se at PC-ytelsen er dårlig.
Reklamen er også sannsynligvis løgnaktig ved at den framstiller seg som Microsoft Partner. Markedsføringen er åpenbart i strid med norsk lov."

Altså - styr unna meldingen om at PC-ytelsen er dårlig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser at denne meldinga ligg her- nesten heile tida. Håper admin kan få det bort....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, det er fint at du opplyser om dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaTor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreHarald KTrude JensenKirsten LundReadninggirl30Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud Husevåg