Dårlig smak er subjektivt så jeg holder meg unna å mene så mye om andres smak. Siden jeg leser mye forskjellig er jeg også innom bøker som sikkert blir sett ned på av noen, derfor er jeg kanskje ikke rett person til å si noe om dette. Jeg tar meg uansett friheten til å fundere.

Det kunne aldri falle meg inn å dømme noen på bakgrunn av hva de liker å lese. Om de leser Donald så kan det hende de har en jobb som krever så mye at de ikke har overskudd til å lese Proust. Kanskje de leser serieromaner fordi de må være oppmerksomme på barn eller familie rundt seg og derfor ikke finner roen til å fordype seg som de vil i Hamsun. Terje er muligens veldig interessert i Russland, men han liker å reise og snakke med menneskene der, mens han leser en av de nyeste chick-lit-bøkene hjemme.

Mennesker er så spennende og komplekse at det krever litt mer enn lesevaner for å se hvem de er. Heldigvis. Bøker sier kanskje noe om interessene til leseren, men det sier veldig lite om hva slags person det er.

Behov for å vise de at jeg vet bedre har jeg heldigvis ikke, jeg har heller ikke noe sympati med de. Det sparer jeg til de som trenger det.
For meg er det mer trist å tenke på alle menneskene jeg ikke hadde blitt kjent fordi jeg mente de ikke hadde en høy nok standard på lesestoffet. Det er trist det.

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Magnus Carlsen er en veldig stor Donald-fan

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Donald Duck er jeg enig i at kan kalles kvalitet. Lærerikt og underholdende på en og samme tid.
Særlig Don Rosa skiller seg ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsom faktaopplysning. Bare for å understreke det, jeg sier ikke noe negativt om Donald eller Dinald-lesere :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, tenkte ikke det, og det gjør ikke jeg heller. Dagbladet la ut en sak om forfattere som hadde lest Donald, mulig de fortsatt leser det, i barndommen.

Her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for linken, det var interessant lesning. Selv husker jeg at jeg lærte å skrive "kanskje" korrekt ved å slå opp i Donald-bladet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig med deg. Jeg kan til og med la meg imponere/begeistre over personer som leser utypisk litteratur. En direktør som leser Morgan Kane, en fjortis som leser Hamsun eller bestemor som leser SciFi; - det er jo så spennede!
Men selv om jeg ikke dømmer folk etter bokhyllene, betyr det ikke at jeg ikke kan la meg rive med i diskusjoner om gode og dårlige bøker!
Vi burde ikke være redd for uenigheter, så lenge vi tålererer og respekterer forskjellene.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hyggelig å se at noen er litt enig med meg:) Selv om det kan påståes at det er umulig å skille mellom god og dårlig litteratur, har jo de fleste av oss våre preferanser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uenigheter er vel egentlig det som gjør en diskusjon interessant så det er jeg helt enig med deg i. Å diskutere er gøy, så lenge man respekterer motparten som du sier.

Jeg har nok litt problemer med å diskutere om en bok er god eller dårlig, rett og slett fordi jeg mener at de fleste har en veldig subjektiv oppfatning av boken. I tillegg mangler jeg nok en del kunnskap som gjør det mulig å diskutere det objektive. Men å diskutere hvorfor jeg synes den er god eller dårlig hender det jeg prøver meg på. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nok mer ivrig på å forsvare en, for meg, god bok ennå rakke ned på en annens favoritt, ja :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakim