[ Slettet av bruker ]

Viser 5 svar.

Tusen takk for svar! :) tenkte mer på sånne faktabøker, ikke lesebøker, hvis dere skjønner hva jeg mener. Vanskelig å finne det i butikkene e det og.. Noen som vet om noe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gå på bibliotek eog se hva som finnes....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Jeg leser bare bøker fra 2. Verdenskrig om dagen, spesielt fra konsentrasjonsleirene. Se på leselisten min på profilen, syns alle de jeg har lest har vært gode. I tillegg kan jeg anbefale gutten i den stripete pysjamasen, boktyven (som er filmaktuell) og Saras nøkkel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som en annen har nevnt, Hitler- overmot og nederlag. Boka er en murstein men skinnet bedrar.
Sober og lettlest. Finnes det bedre bøker skrevet om Hitler? Nei.

Vil også anbefale Rinnans Testamente. Den er nok mere overkommelig for en 15åring.
Kortere mellom actionsekvensene, samtidig som den gir et mere riktig bilde av ham enn propagandaen vil ha det til.

Mein Kamp og Sions vise protokoller er viktige bøker, men kanskje ikke helt passende for en ungdom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Max Hastings: Helvete brøt løs
Ian Kershaw: Hitler - overmot og nederlag (biografi)
Anthony Beevor: Berlin - Nederlaget 1945
Anthony Beevor: Stalingrad

En av de skulle du i hvert fall få for under 350, kanskje til og med to av dem. Ellers så er mengden litteratur om 2. verdenskrig enorm og jeg vil anta en tur innom en Ark eller Norli vil gi resultater. Det har jo også kommet mye om krigen i Norge de siste årene som jeg vil tippe kan skaffes for den prisen. Det spørs om 15-åringen har spesielle interessefelt innenfor temaet eller om han er opptatt av krigen generelt.

Dette er historiske bøker om 2. verdenskrig, i tillegg kommer selvsagt spenningsbøker og skjønnlitteratur, men var kanskje ikke det du tenkte på???
Lykke til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeTonje SivertsenBenedicteHarald KJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattakntschjrldAkima MontgomeryStig TKirsten LundTine SundalConnieEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hKarin BergThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagenIvar SandsomniferumKarin  JensengretemorTanteMamieAnn ChristinBjørg Marit TinholtKaramasov11Anne Berit Grønbech