Kanskje har jeg vært vel streng med terningkastene denne måneden, da det er bare én roman jeg har gitt bedre enn fire, Vi som går kjøkkenveien av Sigrid Boo.
Helga kommer fra en velstående familie, og gjør et veddemål med kjæresten sin om at hun skal holde ut ett år i jobben som tjenestepike, et år som forandrer livet hennes. En varm og sjarmerende roman anbefalt blant annet av Ellenem.
Sigrid Maren Boo ble født i Oslo i 1898. "Vi som går kjøkkenveien" kom ut i 1930, og den ble både filmatisert og oversatt til engelsk.
Boken fant jeg på Nasjonalbiblioteket (nb.no) og leste derifra. Et tips til andre som er på jakt etter bøker som er vanskelig å få tak i.
Viser 37 svar.
Har nesten ikke hatt tid til å lese i november, men "The fault in our stars" av John Green er definitivt den beste av de jeg har fått lest. Fantastisk bok og fantastisk mann.
Beste bok ut i november ble "I All Evighet" av Ken Follet da dette er den eneste boka jeg leste i november. Ble ferdig med denne idag, og er veldig fornøyd med den, selv om det tok sin tid å få lest den ferdig. Kan absolutt anbefales til de som ikke har lest denne enda. :)
Novemberbøker: Analfabeten som kunne regne: Anbefales! Jon Michelets store krønike om norske sjøfolk under andre verdenskrig. Lest de to første i november - og litt uti desember - og regner med at han skriver på den tredje...
Den beste boken jeg har lest i november må bli Tørk aldri tårer uten hansker av Jonas Gardell.
Den har jeg lyst til å lese, kanskje ikke akkurat nå, men når det blir litt lysere og går mot vår.
Jeg leste "Opp i flammer" av Suzanne Collins på mindre enn en helg! Elsket den! Jeg kunne ikke vente på å komme inn i Katniss Everdeens liv igjen:)
Jeg leste halve Catching Fire (Suzanne Collins) for to-tre år siden før jeg rotet vekk boka og ikke klarte å finne den, men plutselig dukket den opp igjen. Så da blir det Catching Fire som er det beste jeg har lest i november.
Boka til Golden og Antonsen om rarer avisovrrskrifter. Den heter Statsråd vant spekeskinke.
de to beste bøkene jeg har har lest i november er Morgen i Jenin og Mors gaver.
To vidt forskjellige bøker, men veldig gode.
Siden jeg bare har lest en bok i hele november ble dette lett.
Mørke krefter av Stephen King ble ikke det helt store for meg, men jeg er usikker på om det var boken eller leseformen. Skal jeg være helt ærlig så husker jeg ikke spesielt mye av den, jeg får se om jeg gir den en ny sjanse etterhvert.
Jeg har ikke lest stort annet enn Øst for Eden i november, men den grep meg like mye nå som sist jeg leste den. Selv om det er mye å sette fingeren på av ting som ikke henger på greip - eller kanskje nettopp derfor: Den har satt i gang utrolig mye tankevirksomhet hos meg, og jeg innser at jeg ikke er ferdig med den ennå, selv om jeg nok en gang har lest den fra perm til perm.
Enkelt, i november er Herbjørg Wassmos Disse øyeblikk en soleklar vinner.
Den settes på ønskelista med en gang :) fikk med meg Skavlan på fredag, ikke veldig overrasket over hva hun fortalte, helt siden jeg leste "Huset med den blinde glassverandaen", så var mistanken der.
Jeg har egentlig ikke lest så ille mye i november heller jeg, men skal jeg velge ut en, så må det bli Paradisoffer av Kristina Ohlsson.
Dei beste novemberbøkene vart Som steinen skinner av Britt Karin Larsen, Det finnes ingen helhet av Helga Flatland og Pergamentet av Gert Nygårdshaug.
Jeg kjøpte nylig 3 av Britt Karin Larsens romaner samlet i en; "Det vokser et tre i Mostamägg", "Himmelbjørnens skog" og "Som steinen skinner". Jeg har tjuvlest litt og likte det jeg leste.
Jeg har foreløpig bare lest de to første, og kan love deg en fin leseopplevelse. Og så er tatertrilogien hun har gitt ut tidligere, også helt fantastisk - jeg måtte bare ile til og si det! ;)
Jeg har rota litt, fordi jeg trodde det var den tatertrilogien jeg hadde kjøpt, men det er det ikke, skjønner jeg.
Njei - du har kjøpt de tre første bøkene i Finnskog-syklusen hennes - hittil har det kommet fem. Tatertrilogien består av "De som ser etter tegn", "De usynliges by" og "Sangen om løpende hester. Og så har hun i alle fall en bok til der hun bygger på det stoffet hun samlet under arbeidet med tatertrilogien - Et annet folk heter den. Jeg har den, men jeg har ennå ikke lest den. Dette sier bokdatabasen om den* boken:
Boka handler mest om en av forfatterens kilder, Alfred i Tajet. Boka handler om de reisende, men også om å følge sporet av et folk og omsette det til litteratur. Slik handler denne boken også om Britt Karin Larsens arbeid med tater-trilogien, og hvordan hun som forfatter opplevde å skrive med bundet mandat. Mest av alt handler boka om å være et menneske på leting.
Men gretemor, du fikk meg til å starte på treeren fra Finnskogen - Som steinen skinner - nå, tusen takk skal du ha for det!
Ja, der ser du, ingen skade skjedd. Jeg forstår det som begge seriene er leseverdige, men er nok ekstra spent på tatertrilogien. Faren min har alltid "fleipa" om at vi stammer i fra taterslekt: Har han rett, og det tror jeg kanskje, så er det en av slektene inne fra Finnskogen.
:) Men bare for å ha sagt det: taterne og skogfinnene er to forskjellige folkeslag, altså. Følgelig tror jeg ikke du vil finne "dine" taterrøtter på Finnskogen. Selv ble jeg forholdsvis nylig klar over at en av mine forfedre var skogfinne - tatere har vi foreløpig ikke funnet noe til i slekten, men det hadde jo vært en morsom overraskelse, det også. ;P Men les bøkene til Britt Karin Larsen, du - de er også veldig fine til å få bedre innsikt i disse minoritetenes levekår og tradisjoner! Riktig nydellige bøker, er de.
Jeg tror han mest sa det for å gjøre seg og slekta "interessant", dermed er det høyst usikkert. Finner nok ut av det etter hvert. Men innsikt og kunnskaper er ikke å forakte, uansett, og jeg har i tillegg inntrykk av at hun skriver godt.
Man vet aldri hva man kan finne... ;P Og for øvrig absolutt - Britt Karin Larsen skriver glitrende! "Varlig" er et ord jeg tenker på mens jeg leser bøkene hennes. Og så kan hun kunsten å beskrive det som skjer uten å pensle ut alle detaljer - hun stoler liksom på at leseren klarer å tenke seg til resten selv, så ingenting av det som står på papiret, blir overtydelig og platt. Gled deg! :D
Desse kan du gleda deg til å lesa. Veldig fine bøker, i eit særeige og vakkert språk.
Har lest Anna Karenina nok en gang, og er fortsatt like imponert. Ellers er Ronin med sin historie om kulturkollisjon, kvinnerettigheter og detektiver relativt spennende.
Desember blir nok en måned helt uten lesing eller andre litterære utskeielser:)
Anna Karenina har jeg også lest noen ganger , og den er vel verdt det:)
Den beste boken jeg leste i november var The Land of Stories: The Enchantress Returns av Chris Colfer. Gleder meg veldig til bok nummer tre i serien kommer til neste år!
Det beste terningkastet jeg har gitt på leste bøker i november er fire. Jeg har ikke vært for streng med terningkastene, men har rett og slett ikke treffe helt med bøkene.
Jeg kårer Kjærlighetsgata av Anne Ch. Østby som beste leste bok i november.
Boken har tross alt satt spor etter seg med sin dystre og gripende fortelling om menneskehandel i India.
I november begynte jeg å lese krimromanen Skygene og regnet av Håkan Nesser og den er helt fantastisk. Jeg har ikke avsluttet boken, men vet at det blir et høyt terningskast.
Håkan Nesser er en av mine favorittforfattere, han skuffer sjelden. "Skyggene og regnet" har jeg heldigvis tilgode :)
Har lest den selv for ca 30 år siden (har gjetta på årstallet på flere bøker), fant den enten blant mammas bøker, på biblioteket, eller lånte den av en slektning.
Har flere bøker med terningkast 5 denne måneden, men de eneste med 6 er tegneseriene Pondus og Billy. Er igang med å lese Billy bladene mine, har 3 årganger fra da jeg abonnerte på det (2010-2012).
Noen av 5'erne er: Magnus Berrføtt, Kong Sigurds jorsalferd, Arkeologene - nytt lys på fortidens gåter, Norske bilfavoritter, Dennis the Menace - His First 40 Years, Norske ulykker og katastrofar
Den beste boken jeg leste i november må være Kamileonmenneskene av Hans Olav Lahlum. Jeg har aldri lest noe av denne forfatteren tidligere. Jeg ble positivt overrasket og kommer nok sannsynligvis til å lese flere av hans bøker etterhvert.
Må også si at jeg er veldig enig med deg når det kommer til nb.no. Flott side når man er på jakt etter gamle bøker det er vanskelig å få tak i andre steder. Det går veldig fint å lese bøkene derfra både på pc og nettbrett.
Hans Olav Lahlum har jeg lenge lurt på om jeg skal lese, men det har ikke blitt noe av foreløpig. Nysgjerrigheten øker ettersom flere skriver om positive overraskelser her inne. Han havner nok på leselista etter hvert.
Takk for tips om korleis finna Boo! Eg har hatt denne på leselista ei stund (sikkert etter anbefaling av Ellenem, ja), men har ikkje klart å finna ho.
I november har det ikkje blitt mykje lesing, men litt lydbøker, heldigvis. Eg har faktisk storkost meg med ei romantisk forteljing frå Skottland: A Passionate Love Affair with a Total Stranger av Lucy Robinson. Ikkje ofte romantiske bøker - iallefall dei som kan skilta med berre å vera romantiske, og lite anna - kjem mellom favorittane, men denne var nok
1) nett det eg trengte utpå hausten
2) frå Edinburgh og lesen med skotsk aksent
og 3) humoristisk, sjarmerande og ikkje heilt openberr
Den beste boken jeg har lest i november er definitivt "Parissyndromet" av Heidi Furre! Anbefales på det varmeste!! :)
Mye bra å finne i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket, ja.
I november har den beste leseopplevelsen min vært En uvanlig leser av Alan Bennet. Jeg synes det er vanskelig å finne gode morsomme bøker (kanskje fordi jeg har en sær humor?), men denne var i alle fall en innertier for meg. Og som så ofte før, så fant jeg den etter tips her inne :-)
Jeg tror jeg vet hvor du fikk tipset fra. Det gleder meg stort at du likte boken så godt!
Jeg sliter også med å finne morsomme bøker, filmer også, det har jeg nærmest gitt opp. Lastet ned et utdrag av Alan Bennetts bok, spennende :)