Hei! Er det noen her som har tips til gode fantasy-bøker? :) Jeg leser relativt mye i perioder, og nå sliter jeg med å finne noe nytt som fenger, haha.

Har prøvd meg på Steven Eriksons The Malazan Book of the Fallen, men det stemte dessverre ikke helt for meg. Ser for meg at jeg må prøve å ta serien fram igjen når jeg har mer fritid og tålmodighet.

Kan si litt om hva jeg har lest tidligere og likte veldig godt:

Det er en del av de kjente og populære, som Harry Potter-bøkene, Ringenes Herre, Narnia og Den mørke materien, men også noen ikke fullt så kjente, som f.eks:

The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel-bøkene av Michael Scott,
The Parasol Protectorate-serien av Gail Carriger,
The Bone Season av Samantha Shannon,
The King-Killer Chronicle-trilogien av Patrick Rothfuss,
Thursday Next-bøkene til Jasper Fforde,
Inkworld-trilogien av Cornelia Funke,
The Mortal Instruments og The Infernal Devices-bøkene av Cassandra Clare, og
The Curse Workers-trilogien av Holly Black.

Engelsfors-bøkene og debutbøkene til Siri Pettersen (Odinsbarn) og Tone Amhjell (Vindeltorn/The Twistrose Key) falt også i veldig god jord her :)

Noen som har noen forslag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 58 svar.

Er du åpen for fantasy i tegneserieformat? I så fall bør du vurdere Bone av Jeff Smith. Bunnsolid og utrolig morsom.

Ellers er min personlige fantasyfavoritt Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke. Den er bedre enn det meste, fantasy eller ei.

Jeg vil også slenge meg med på anbefalingene av A Song of Ice and Fire av George R. R. Martin, The Gentlemen Bastard Sequence av Scott Lynch og The First Law av Joe Abercrombie (egentlig alt av Abercrombie). Hvis du liker den typen fantasy, altså rimelig mørkt, skittent og voldsomt, kan jeg også anbefale The Broken Empire Trilogy av Mark Lawrence.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt åpen for fantasy i tegneserieformat! Liker dyster fantasy også, så jeg skal definitivt ta en nærmere titt på alle de andre óg :) Tusen hjertelig takk for tipsene! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei

Har du prøvd noen av disse?
1) David Eddings (Belgariad, the Malloreon, The Elenium, The Tamuli og Redemption of Althalus)
2) Terry Goodkind (Sword of Truth)
3) Kevin Hearne (Iron Druid Chronicles)
4) Jim Butcher (Codex Alera)
5) Marion Zimmer Bradley (Avalon-bøkene)

Hvertfall de to øverste er blant mine ultimate favoritter, klassisk heroisk fantasy med ganske velbalansert humor. Nr 3 er moderne fantasy med mange elementer fra mytologi, nymotens hekser, vampyrer, varulver og druider. Morsomt og anderledes. Nr 4 har jeg ikke lest selv enda, men den ser veldig lovende ut. Nr 4 er fantasy med tilsnitt fra gamle England, Merlin, Morgan Le Fae og kong Arthur.

Håper jeg kunne hjelpe deg litt

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! :D Her er det mye jeg ikke har vært borti før, så da har jeg litt å henge fingrene i ;) Har lest en bok av Butcher fra den andre serien hans og likte den, men Codex Alera har jeg ikke hørt om før. Gleder meg til å se på disse! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

DAvid Eddings sagaen om Belgarion finnes på norsk hvis de er å oppdrive. Har dem selv, 5 stk. Ellers så har keg ledt en del fra Øst-Europa faktisk...Finnes en del der borte også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eddings-bøkene er ikke lenger å få i bokhandelen, men man kan nok finne dem både i brukthandler (eller på FINN) og på biblioteket.

Morten,
oversetteren

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Jeg har sett gjennom bøkene du har lest og jeg tror at du kommer til å like Ultraviolet
av R J Anderson. Det er riktignok ikke en fantasy-bok, men spekulativ fiksjon. Jeg er mest glad i å lese fantasy og dette er den eneste boken i denne kategorien jeg har lest, men den falt veldig i smak hos meg ihvertfall. Jeg klarte ikke å legge den fra meg før jeg hadde lest hele.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, den skal jeg definitivt sjekke ut! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les resten av Jasper Fforde sitt forfattarskap! Det er litt diverse der, ikkje like fantastisk som Thursday Next, alt saman, men verdt både ei og fleire lesingar. Shades of Grey er min favoritt, men Nursery Crimes er av same type som Thursday, og Dragonslayer er reine fantasy-bøker, om enn eigentleg for eit yngre publikum.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, da skal jeg gi dem en sjanse! :D Kjøpte faktisk The Song of the Quarkbeast for en stund siden, men siden det var andre bok i serien har jeg lagt den på vent. Får vel nesten finne den første da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ta en titt på bøkene til Rick Riordan. Han har noen fantastiske serier. Og bøkene til Angie Sage =) God Jul =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, det skal jeg gjøre! :) God jul! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien: En sang om is og ild av George R.R. Martin er kjempebra, jeg klarer ikke slutte å lese når jeg først har begynt. Arven- serien av Christopher Paolini er også å anbefale. Skyggebyen, og De udødelige er også gode, men mer jentete.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arven-serien har jeg lest alle utenom den siste boken av, likte dem veldig godt! :) Får vel se å få tak i den siste også ;)
Må bare ærlig innrømme at jeg har vært litt feig i forhold til George R.R. Martin, for jeg har hørt og sett at mange beklager seg over at favorittene deres dør - men når så mange anbefaler ham likevel må jeg vel bare ta motet til meg og prøve, haha!
Skyggebyen er vel kanskje den norske oversettelsen av City of Bones? Elsker den serien :) Jeg liker jentete fantasy også, så hvis De udødelige er like bra som Skyggebyen får jeg vel prøve meg på den serien også :D Tusen takk for mange gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange av favorittene som dør i George R.R. Martin sin bokserie ja, og det er ikke alltid veldig greit. Men er allikevel verd å lese :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok, da skal jeg prøve å være litt tøff og begynne, jeg óg ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, jeg tror jeg nevnte dem i lista over favoritter ;) Jeg er helt enig med deg, det gjør faktisk fysisk vondt å vente på neste bok i de seriene! Elsker dem :) Hørte at hun skal begynne med en ny serie fra samme univers basert i Los Angeles. MEN den kommer ikke før i 2015, så ventesmerten tar vel ikke slutt med det første :') Veldig glad for at det flere enn meg som elsker den forfatteren! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Black magican's trilogy" av Trudi Canavan. Ganske klassisk fantasy med et samfunn der trollmenn og magi er en viktig del. Veldig kul! Finnes også en oppfølgertrilogi og en enkeltbok her.
"Soldier son"-trilogien av Robin Hobb. Litt annerledes fantasy, der fokus er på urfolk og magi. Denne har mye skildringer, spesielt i første bok og er kanskje ikke tingen dersom du vil ha action hele tiden. Men anbefaler den på det sterkeste!
Anbefaler også "The magicians" av Lev Grossman. Kan vel kalle det en voksen versjon av Narnia og Harry Potter. Her finnes det også en oppfølger, men den har jeg ikke lest ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her ser det ut som om det er mye bra, så tusen takk! :D Skal definitivt sjekke dem ut ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan anbefale:

The Left Hand of God av Paul Hoffmann - trilogi, har ikke fått lest sisteboken enda, men spesielt den første i serien likte jeg veldig godt.

The Night Circus av Erin Morgenstern - enkeltbok.

The Dark Tower av Stephen King - Si hva du vil om skrivingen hans, men det er liten tvil om at King har gode historier å fortelle, dette kanskje den beste av de alle. 7 fantastiske bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, The Left Hand of God har jeg lest, og likte den veldig godt :) Har ikke fått med meg oppfølgerne, så det var et godt tips! The Night Circus må jeg også se nærmere på, og spørs om jeg ikke må prøve meg på The Dark Tower-bøkene også, likte i hvert fall omtrent det eneste jeg har lest av Stephen King før; nemlig Lisey's Story :) Tusen takk for gode forslag! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin liste over leste bøker :)

Har du lest Divergent av Veronica Roth?
Kan også anbefale Miss Peregrine og øyas hemmelighet ac Ransome Riggs.

Evt. sjekk ut bloggen min eller send en privat beskjed.. Finns jo så mye.. Så lettere å anbefale om jeg får litt mere presist hva du liker :)

Selv på topp av leselista mi nå ligger
Odinsbarn
The Twistrose Key
Bian Shen
Ufo Ufo
av Norske forfattere

Ellers liker jeg forfattere som Amy Plum, Amanda Hocking.. Jaa.. Lista er uendelig :P

Om du vil ha litt mere voksen fantasy = vampyrer kan jeg anbefale Den sorte dolks brorskap av J.R Ward :) Alle jeg har anbefalt den til har elsket den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! :D

Ja, Divergent har jeg lest, og likte den veldig godt! :) Oppfølgeren er vel kanskje kommet ut nå kom jeg på, så kanskje jeg må se etter den?

Amanda Hocking er vel hun som har skrevet Trylle-trilogien, så henne har jeg lest :) Miss Peregrine, Ufo Ufo og Bian Shen har jeg ikke hørt om før, så de må jeg se nærmere på, og Amy Plum og kanskje særlig J.R. Ward også :) Tusen takk for tipsene!

Det ser ut til at vi har ganske lik smak, så det spørs om jeg ikke tar deg på ordet og kontakter deg privat neste gang jeg går tom for lesestoff ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åhh... du burde absolutt sjekke Exiled av M.R Merrick.. Wow.. sier jeg bare..spennende allerede fra side 1.. Kan virkelig anbefales.. Nettop lest den sjølv..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oioi, det lover bra! :D Søkte den opp nå for å se hva den handler om, kjenner det klør i fingrene etter å lese den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Exiled kjøpte jeg på kindle appen min til nesten ingen penger :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi, dette så jeg ikke før nå, da skal den lastes ned umiddelbart! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kos deg med den :) Jeg likte den så godt.. Jeg tror jeg skal kjøpe hele serien fra Book Depository når jeg får penger :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stemmer det :)

Ja.. Ser ut til vi har ganske lik smak.. Så bare å skrive :) Elsker å gi tips :P

Miss Peregrine var det stor hype omkring for 1 år siden i USA.. Men jeg leste den først nå.. Og var litt skeptisk.. Men ble skikkelig overraska.. Det er sånn gamle bilder i boka, som passer inn i historien.. En litt anderledes twist, som jeg likte veldig godt..

Amy Plum har serien Revenants. Om "zombier", men de er ikke zombier som vi kjenner de.. Det er kjekke gutter som redder folk.. på en måte :) hehe
Første boka heter Die for me, i hvertfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg legger også inn et godt ord for Miss Peregrine. Synes den var kjempegod! Ellers ser det ut som om du er rimelig godt oppdatert på det som er aktuelt - når både Odinsbarn, Vindeltorn og Drømmegjengeren allerede er lest! Pretties og Uglies - har du lest dem? Og Jeg er nummer fire? For ikke å glemme Nattens sirkus?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, Pretties og Uglies har ikke jeg lest enda! Mener å ha sett dem i bokhandelen, er de noe bra? Jeg er nummer fire og oppfølgeren har jeg lest, likte dem godt! :) Har du lest tredjeboka? Tror den har kommet ut, men har ikke lest den selv enda :} Må vel se om jeg kan få tak i Nattens sirkus, mener å huske at den har blitt anbefalt av flere her, så da den jo være bra :D Ønsket meg Miss Peregrine til jul, så håper den ligger under juletreet! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, de er gode. Har vært et internasjonalt fenomen, og handler om en verden der alle må leve "utenfor" til de blir seksten år (tror jeg det var) og kan skjønnhetsopereres. Den har noe Matrix-aktig over seg, med noen som lever utenfor og i konflikt med dette samfunnet. Høres kanskje kleint ut, men jeg synes det er artig med verdener med andre spilleregler - og den har elementer av samfunnskritikk.

Jeg har bare lest den første av Jeg er Nr fire. Datteren min på tolv sluker dem - sammen med Beautiful creatures, Eragon, Divergent og Gone-serien. Hun synes alle er gode, har ikke fått noen rangering.

Miss Peregrine er den aller beste av de nyere fantasy-bøkene jeg har lest, etter min smak selvsagt. Nattens sirkus er litt annerledes - veldig visuelt vakker, spennende den og.
Også er det jo Game of thrones-serien - mange om skulle ha den i bokhandelen hvor jeg "var utplassert" på fredag :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for svar! :D Det høres ut som dette er bøker jeg vil ha stor glede av å lese, så nå er jeg veldig spent :) Gleder jeg meg til å dra til bokhandelen så jeg kan få fatt i noen av disse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, det hørtes spennende ut! :) Spørs om ikke ønskelista til jul kommer til å ha en overvekt av bøker i år, Die for me skal i hvert fall inn på den :D Får nok ikke kjøpt alt selv med det første når jeg er student :') Blir vanskelig å velge her i hvert fall!

Så gøy å finne en som liker mye av det samme!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe jaa.. Kjenner til den :) prøver å venne meg til å være student igjen :p ikke lett.. Har lyst til å kjøpe alt xD
Men mitt lokale bibliotek er overraskende gode på ungdomsbøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke sant! Har ikke gått vanlig skole på tre år, så det er tungt å gå tilbake til :') Og så har jeg en sånn trang til å eie alle bøkene jeg liker ... x) Det er kanskje på samme måte for deg? Sånn er det vel å være bibliofil, kanskje, haha!
Men du sier noe der, kanskje jeg skal besøke biblioteket i bygda, jeg også :) Jeg var fryktelig glad i det mens jeg gikk på grunnskolen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

haha nettopp sånn jeg har det :P
Sjølv jobba i 3 år, og begynnte studere i sommers.. Så ja huff.. kjenner den..
Og har pt. bare 7-8 bokreoler i stua :P Så kan visst godt si at jeg helst vi eie de alle xD

Du burde sjekke ut forskjellig bibliotek og finne ut av hvilke som passer deg :)
Nå finns det jo en lånekort som funker i hele landet så vit eg he skjønt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hahah, ja! For min del var det ett år folkehøgskole, etterfulgt av to år med jobbing, men jeg kan ikke akkurat påstå at fhs var særlig lik vanlig skolegang ... Litt andre fokus der, og det henger godt i, merker jeg :}

Hehe, skjønner deg veldig godt, det er liksom en egen lykke bare i det å se bøkene stilt opp på hylla :) Dessverre har jeg for liten plass hjemme, så det meste av bøker er stuet bort nedi kjelleren eller på loftet :') Litt kjedelig når man vil lese ting om igjen, men satser på å få råd til et hus med plass til et eget lite bibliotek en vakker dag. Det er jo lov å drømme?
Men skal så absolutt besøke et ordentlig bibliotek i mellomtiden :) Håper bare jeg klarer å holde meg i skinnet og levere tilbake ting i tide, har en tendens til å være bittelitt glemsk ... x) Men fornying på nett gjør vel sånt litt enklere, heldigvis :)

Åh, det ville vært flott hvis jeg kan holde meg til Trondheimskortet mitt - så kan jeg kanskje endelig droppe det gamle med kråketær fra jeg var 5 år? (Prøvde å gjøre det mindre synlig da jeg ble litt eldre, og ga signaturen en flerfarget bakgrunn ... For DA ble det jo i hvert fall ikke lagt merke til!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og å gå på biblioteket bli nesten som bok shopping, når man er fattig.. Du kan plukke med deg alle de bøkene du har lyst på :P Og får brukt litt av den bokshoppings følelsen man har :D kjempe smart.. Bare huske å levere / fornye ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har ikke lest dem selv, men jeg har lyst:)
Temeraire- Serien av Naomi Novik Jeg vil også anbefale The Hunger Games selv om det ikke er fantasy:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ooh, ja, Hunger Games-serien har jeg lest, den gkk ned på høykant ;) Temeraire-serien må jeg se nærmere på, for den tror jeg ikke jeg har hørt om før :) Tusen takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen hjertelig takk for alle gode forslag, folkens! Nå har jeg masse å henge fingrene i, så jeg er kjempeglad :D
Skulle dere komme på noen fler, så må dere gjerne komme tilbake og slenge det inn :) Kanskje det er andre som også har glede av det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Gentleman Bastard - Scott Lynch
Riyria Revelations - Michael J. Sullivan
The Night Angel Trilogy - Brent Weeks
The First Law - Joe Abercrombie
The Farseer Trilogy - Robin Hobb
The Black Magician - Trudi Canavan

Er serier jeg har likt godt! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, her var det mye jeg ikke har hørt om før! :D Takk for tipsene, gleder meg til å sjekke de ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gå til min liste og se selv..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, den skal jeg sjekke ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange gode der ute, men den jeg vil anbefale er Poison Study av Maria V. Snyder. Leste akkurat første bok i serien, og kan ikke slutte å tenke på den. Absolutt en av mine favoritter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ut som den typen bok jeg liker! :D Tusen takk for tipset :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler Robert Jordan, Robin Hobb, Naomi Novik, Brad Sanderson og Neil Gaiman:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, Neil Gaiman er jeg fryktelig glad i :) Tusen takk for tips, skal sjekke ut de andre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at begge deler allerede er nevnt her, men jeg anbefaler virkelig å lese bøkene til G.G Martin, de er virkelig fantastiske! Song fro Eirabu av Kristine Tofte er også veldig bra. Ellers kan jeg virkelig anbefale deg å lese "Vindens navn" av Patrick Rothfuss, som er en av de beste fantasy bøkene jeg har lest :0)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, har faktisk lest både The name of the wind og The wise man's fear av Rothfuss, og de er utrolig bra! :) (Glemte å nevne de, har kanskje litt for mange favoritter?) Gleder meg som en unge til neste bok kommer! Bra at du nevnte dem, for hvis det er noen fantasy-elskere som ikke har lest dem enda så bør de absolutt gi dem en sjanse! Song fra Eirabu mener jeg å ha sett i bokhandelen, så det spørs om ikke det blir en tur dit ganske snart :D Tusen takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye bra her :) Har du lest Bartimeus-trilogien av Jonathan Stroud? Veldig bra serie syns jeg. Fantastisk sarkastisk innimellom..
Hvis du er villig til å prøve deg på nynorsk vil jeg anbefale Skammarens dotter, det også en serie på fire bøker av Lene Kaaberbøl. Eller Song for Eirabu av Kristine Tofte, det også en herlig tologi (jeg vet at det ikke er et ord, men i mangel av et ord for en trilogi på to bøker..)
Ellers er jo også Percy Jackson å anbefale.
Hvis du leter rundt litt i folks bokhyller finner du sikkert flere som har egne fantasy bokhyller her, du kan jo se om du finner noe spennende der også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bartimeus-trilogien tror jeg ikke jeg har hørt om før, så den må jeg sjekke ut! :) Har en forkjærlighet for sarkasme egentlig, men har ikke lest så mange bøker hvor det er brukt. Tror jeg leste den første boken om Skammarens dotter for noen år siden, og mener å huske at den var veldig spennende og original. Den må jeg nesten lese på nytt og finne oppfølgerne, så takk for at du nevnte den! :D Song for Eirabu ser jeg er ganske populær her, så jeg må nesten få tak i den også :) Tusen takk for mange gode tips, nå har jeg masse bra å pløye gjennom :))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

William Nicholson sin Wind on fire trilogi
Hans Fredrik Follestad sin De fire og han som gjør galt verre trilogi
Kami Garcia & Margaret Stohl sin Caster chronicles series
Terry Goodkind sin Wizard`s first rule
George R.R. Martin sin A song of Ice and Fire series

Hvis du er åpen for mer urban vampyrfantasy:
Richelle Mead sin Vampire Academy Series
Rachel Caine sin Morganville vampires Series

Kristine Tofte sine bøker skal jo være bra, men jeg har ikke lest dem selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, ser ut som om vi har ganske lik smak! Trilogien til Nicholson har jeg lest, og likte den veldig godt, det samme med Neverending Story :) Har du lest Momo av samme forfatter? Jeg syntes i hvert fall at den var ganske kul, selv om den er ment for barn rundt 10-12-årsalderen :) Nå er det en stund siden jeg leste om vampyrer sist, så kanskje det er på tide igjen? Og jeg ser at jeg kanskje bør gi A song of Ice and Fire en sjanse, selv om jeg er redd for å få leserhjertet mitt knust ;) Tusen takk for gode tips! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

the Neverending story ^^

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken