Jeg har grublet mye på tittelen og hvem/hva den henspiller på. Charles fikk kainsmerket, men det var Adam som ble omstreifer i en lang periode av livet. Han fikk ikke oppfylt drømmen sin om en Edens hage da han slo seg ned på østsida av Salinasdalen. Er det denne dalen han betrakter som Edens hage? Er det hjemmet til familien Hamilton, solid og harmonisk? Eller kan Steinbeck bent fram ha "vridd" litt på bibelhistorien? Antyder han at det var Kain som egentlig hadde livets rett?

Her må det nok grubles enda mer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Eg stadfester at etter del 2 er ferdiglest og solid grubla på, så er det heller ikkje klart for meg kva det er tittelen eventuelt skal vise til. Kanskje er det berre meint som ein referanse til den bibelske forteljinga, og ikkje noko meir?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beate KristinReadninggirl30Hallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun Svensli