Greit, jeg er rolig nå.
Mye roligere enn jeg var. For det har gått opp for meg at verden går videre, tross alt.

Men det er ikke det samme som at jeg ikke tar imot hjep. Det er visst noe jeg har vokst på meg over årene.
Idag leste jeg på internettet at Winamp kommer til å forsvinne. Den offisielle delen av det, i alle fall. 20. desember 2013 er siste mulighet til å laste ned Winamp fra www.winamp.com.
Videre utvikling av programmet kommer heller ikke til å skje.
Tror man.

Dette er selvfølgelig ingen stor sak. For det første vil man kunne bruke den siste versjonen av Winamp i mange år fremover, forutsatt at det ikke skjer noe veldig nytt på musikkformatfronten, for det andre, det er ikke akkurat sånn at verden går under...

Men det betyr litt for sånne som meg.
Som har konvertert hele CD-samlingen fra 80-tallet til mp3 (alle de 3 bra låtene, og resten), og deretter konvertert samlingen igjen til FLAC da det gikk opp for meg hvor mye lyd som ble borte i mp3-formatet. (Flac-konverteringen er ikke ferdig ennå, jeg antar jeg vil være ferdig med det omtrent samtidig som hørselen min når et nivå hvor det egentlig ikke spiller noen rolle om formatet er mp3, FLAC eller "gamle trekkspillslagere", jeg kommer ikke til å høre forskjell allikevel.

Winamp og jeg har vært sammen i noen år nå.
Og jeg liker stilen. Lett å forstå. Sortering på artist (eller rettere "album artist" etter at Eminem begynte å spille sammen med hvem som helst: Da jeg hadde 2 sider med "Eminem og..." måtte jeg gjøre noe. Ja, jeg har ikke BARE musikk fra 80-tallet), med videre inndeling i de ulike artistenes forskjellige album.
Med etpar fiffige "plugins" så mikser jeg mer spennede sammensetninger av musikk enn de fleste disk-jockeyer, og da inkluderer jeg de som hadde vært på en syretrip for mye på 80-tallet. Bare ved etpar tastetrykk.

Hvert 4. år eller noe sånt går jeg inn og forsøker å finne alternativer. Men alle kommer til kort.
Siden jeg nå vet at Winamps dager er talte, i alle fall som "levende" produkt, gjorde jeg et nytt forsøk.
Problemet er at det ikke er hvilket som helst program der ute som klarer å håndtere 150.000 sanger.

De minst innsiktsfulle sverger til den innebygde Windows Mediaplayer. En fantastisk spiller som stort sett gjør som den vil. I mitt tilfelle; låse seg fullstendig i 8 timer mens den lager sitt eget lille register over musikregisteret mitt. Det gikk noen GB på c-disken min før jeg fikk skjønte hva den gjorde og fikk stoppet det hele. For det var ikke bare det at den skulle ha LISTEN, neida, den kopierte alle bildene også.

De med mer innsikt, ifølge dem selv, sier at Foobar2000 er tingen. Etter å ha lett en times tid var programmets konklusjon at jeg hadde ca 17.000 filer, og organiseringen var IKKE hverken etter artist, album-artist eller album, men etter en eller annen form for random-funksjon som var mer komplett enn Winamp-"plugin'en". Ingenting var der jeg ventet å finne det (i programmet), men programmet insisterte på at det nå hadde gjennomgått alle filene og var klar til innsats. Foobar... fubar...

Siden jeg ikke gir meg med det første, hoppet jeg videre til Clementine Music Player.
Det var ikke et hopp til høy stilkarakter.
Clementine begynte å hente inn filer, tenkte seg om en stund, før den stoppet og døde. Ethvert forsøk på å gjenopplive programmet resulterer i en skriftlig anbefaling om å ringe Microsoft som kanskje kan hjelpe meg. (Min erfaring med disse "ring Microsoft"-løsningene er kun negativ. Man trykker "fortell Microsoft alt sammen", og så hører man ikke mer.)
Selv etter avinstallering insisterer Clementine på at det er Microsoft som må få beskjed om at hun er død.
Oh my darling, Clementine
Thou art lost and gone forever,
så kan du vennligst komme deg ut av pc'en min!

Men spørsmålet etter denne lange innledningen er:
Er det noen som har gode forslag til musikkspillere for PC som klarer å håndtere 150.000 filer på en grei måte?
Filer organisert alfabetisk, en folder for hver bokstav. Under hver bokstav, en folder for hver artist. Og under hver artist, en folder for hver plate.
Og nei, jeg trenger ikke lange avhandlinger som forteller at jeg er gammeldags som har min egen musikk liggende på min egen harddisk. Jeg VET nemlig det, allerede.

Siden panikken nå har gitt seg, så holder det i massevis om jeg får svar innen neste musikkfilformatrevolusjon. En revolusjon jeg antar kommer raskere hvis det IKKE finnes et bra alternativ til Winamp der ute, bare sånn for å plage meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg sverger til Amarok, men det krever litt mer, som f.eks installere QT og slikt. Har gjort akkurat det samme - lagt inn mine 4-500 CDer på den ene NASen min, og når den først har kverna igjennom musikksamlingen funker alt knirkefritt.

Forøvrig, så er jo Winamp reddet fra døden, men om det blir noe særlig utvikling vet vi ikke enda :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, det kunne vært verre, de kunne vært reddet av Microsoft...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uten blygsel, innrømmer jeg at jeg er i kategorien "de minst insiktsfulle" som bare bruker Windows Mediaplayer. Nå skal det sies at jeg har et veldig lite musikkbibliotek, til gjenngjeld har jeg mange lydbøker, og er fullstendig enig i at Windows Mediaplayer ikke klarer å ordne lydbøkene like godt som jeg selv gjør i mappen Min Musikk.. Jeg bruker ikke Wingdows Mediaplayer til organiseringen, bare til avspilling, også får programmet bare organisere som det selv vil uten at jeg bryr meg, og uten at jeg bruker organiseringen til å finne fram. Sikkert dumt, det burde da være mulig å lage et godt program for dette, uten å surre med albumbilder, og fem forskjellige titler på samme lydbok... Det finnes helt sikkert et program som klarer å organisere musikk og lydbøker bra, men jeg har ikke tålmodighet til å leite etter slikt.
Dette ble ikke et svar på spørsmålet, men som du ser har jeg ikke noe svar heller. Bare min egen løsning på problemet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her skulle jeg selvfølgelig ilet til med gode alternativer for avspilling av lydbøker.
Men jeg har ingen.
Hverken lydbøker eller alternativer...

Men, jeg fikk med meg for noen måneder siden at det finnes mange lydbokavspillere der ute, og at mange av dem (også gratis?) tilbyr mulighet for å endre avspillingshastigheten UTEN at oppleserens stemme forandres.
DET er nok det første jeg ville skaffet meg for lydbøker. For da jeg, for mange år siden, hadde leseforbud brukte jeg lydbøker, og min store irritasjon var at det gikk alt for sakte...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseforbud?! hva slags ondskapsfult påfunn er det?
Jeg syns som regel lydbøker går passe fort. Men det var en periode da jeg skulle lytte til skolebøker for å teste ut hjelpemiddlene jeg kunne bruke (pga dysleksien), da holdt jeg på å gå på veggen av irritasjon. Tror det tok en uke før jeg var tilbake til gode gamle papirlærebøker. Kanskje jeg den gangen ville hatt nytte av slike avspillere..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skjedde i de dager, da jeg skremte hele øyeavdelingen på Rikshospitalet, og ble brukt som forsøkskanin for alt som var av studenter (og etpar av legene) fordi det så ut som jeg hadde en alvorlig øyensykdom.
Med øyendråper, lysfølsomhet og mørke solbriller fulgte stor kjedsomhet og lydbøker.
Men jeg er enig,det var et ondskapsfult påfunn.
Og etter en ukes tid fant de ut at det var feil, så hele det ondskapsfulle påfunnet var unødvendig. (På pluss-siden så har jeg deltatt i utdanningen av noen av dagens dyktige øyenleger. Ikke så ille, sånn totalt sett.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol