Fra jeg gikk inn i Bokelskere for flere år siden har jeg lagt inn en god del av mine bøker. I starten gikk det veldig greit og boktittelene med bild dukket straks opp. Etter hvert møtte jeg stadig på teksten: finner ikke boka, men du kan legge den inn. Ble fort lei av å skrive inn alle detaljer om bøkene og det å være eneste eier av boka, ga meg ingen å diskutere med. Er også litt forundret over at mange vanlige bøker ikke er registrert.
Er det flere som opplever det samme? Har dere lagt inn alle bøkene? Er det bare jeg som er alene med bøker, eller er det andre som også er eneste eier av boka?
Dette er bare et lite hjertesukk, men jeg tar gjerne imot noen kommentarer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Tenker på det selv av og til, har mange bøker som jeg er eneste eier på, særlig mange av de jeg kjøper på eBay.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fleste jeg har finner jeg, men særlig en del tegneseriepockets må jeg legge inn selv. Er ferdig med Serie-pocket serien, neste prosjekt er å få lagt inn alle Donald og Skrue pockets jeg har lest. Får ånden over meg av og til og legger inn en hel haug på en gang.

Også eldre bøker fra før 1950 som leser jeg av og til må jeg som regel alltid legge inn selv, den siste på det feltet er Æventyrets dyreverden fra 1887 som jeg fant henvist til i en bok om Helhesten og andre dødsvarsler. Fant bilde på nettet siden den utg jeg lånte på fjernlån var biblioteksinnbundet uten forside.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et svært sjelden problem hos meg. Har størst problem når det gjelder svenske og danske utgaver.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har lagt inn alle ukurante bøker også, men eg har ikkje så fryktelig mange så det går greit.

Når det gjeld det å finne bøker på bokelskere.no, så opplever eg ofte når eg leiter etter ei mindre vanleg bok at eg kan finne den ved å søke på isbn-nummeret sjølv om eg ikkje får treff ved å søke på tittelen. Men dette har du sikkert alt prøvd.

Det eg saknar mest når det gjeld akkurat denne problemstillinga, er muligheita til å "slå saman" ulike utgåver av same boka, slik at eg t.d. kan følge med på eventuelle diskusjonar om og omtaler av ei bok sjølv om eg har ei anna utgåve enn den dei fleste har.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg savner også muligheten for å kombinere forskjellige utgaver, slik som man kan gjøre på Goodreads.

Jeg opplever med ujevne mellomrom at eksakte utgaver fra samlinga mi ikke ligger her. Særlig eldre bøker legger jeg stort sett inn. Dette gjelder i tillegg noen nye Bokklubben-bøker, som ofte får egen isbn og Bokklubben-logo, men tydeligvis ikke legges inn i bokbasen. Jeg vet ikke hvorfor. Da finner jeg den utgaven med likt omslag og i samme format og legger til den i steden. Om man vil ha med seg diskusjoner osv, må man jo nesten det.

Det skal også sies at jeg parallellt legger inn bøkene mine på Goodreads, og at det der er et (mye) bedre system for å legge til forskjellige utgaver, så der legger jeg inn alt under riktig isbn. Jeg synes ikke funksjonen for akkurat dette er spesielt god her på Bokelskere. Jeg er nøye av natur og skulle aller helst ønske at jeg alltid kunne legge til eksakt utgave (det vil si matchende isbn). Har ikke arkivutdannelse for ikke no'. ;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Problemer med forskjellige utgaver kjenner jeg meget godt til og ergrer meg over det. Jeg kjøpte en del bøker rundt 1970 og har arvet en del eldre bøker. Mange av disse bøkene er kommet i nye utgaver og det er som oftest disse som ligger på Bokelskere. Noen ganger legger jeg inn den riktige utgaven jeg har mens andre ganger bruker jeg den som alt er registrert. Det skulle ha vært gjort noe her, det er litt irriterende at jeg ikke får opp felles bøker med andre når det er samme boka bare forskjellige utgaver.
Jeg mener at denne saken har vært debattert tidligere, men det er ingen ting i veien for å ta debatten på nytt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Helge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethBeathe SolbergTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnieStig TAmanda AChristin SillibakkenCecilieAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandLailaMads Leonard Holvik