Hei. Jeg skal slutte å røyke og er igang med å forberede meg og motivere meg. I den forbindelse lurer jeg på om noen har tips til SKJØNNLITTERÆRE bøker det kan hjelpe å lese. Enten fordi de motiverer til å må et mål, eller fordi de er så spennende at man glemmer røyksuget;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Noen skjønnlitterære forslag har jeg ikke, men drister meg til å foreslå Endelig ikke-røyker av Carr. Hypnotiserende bok som banker inn budskapet i hjernebarken din.
Jeg røykte selv i 13år, og var kronisk kjederøykere. De siste par årene lå jeg på 30-50 om dagen.
Det som fungerte best for meg, var å oppleve på nært hold hvordan kreftpasienter har det.
Faktisk var det min første introduksjon inn i frivillighetens vidunderlige verden:) Å se mennesker ha så store smerter at de mister evnen til å snakke, og morfin ikke lengre har særlig virkning gjør sterkt inntrykk. Særlig når man vet at også de røykte tidligere, og med en viss sikkerhet har påført et slikt helvete på seg selv.

Et viktig poeng med å stoppe en avhengighet er å ikke erstatte den med en annen. Jeg foretrakk å lese sakprosa og oppleve kreft på nært hold. Men det som fungerer for meg er vel ikke nødvendigvis like virkningsfullt for andre. Husk også at den fysiske avhengigheten er enkel å overvinne, den psykiske kan det hende du aldri blir helt kvitt.

Lykke til:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk:-) Boka til Carr har jeg. Skal lese litt i den. Men har lest den før uten særlig hell. Lager meg flere strategier nå. Alle triks på en gang, for nå skal det gå! Skjønner at det å treffe kreftpasienter må ha gjort inntrykk, kanskje jeg skal lese noe om det....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jojo Moyes Et helt halv år, eller Ildvitnet an Keppler. Ingen av disse klarte jeg å legge fra meg - ikke tid til røykepauser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips. Har ikke ildvitne, men sandmannen av Kepler, den vil kanskje gjøre samme nytta;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt råd er å velge en bok som omhandler døden på en ekstrem tett måte.
Slik du glemmer tankene, og ikke får lyst å røyke mer :)

Har dessverre ikke konkrete råd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips. Er inne i en periode hvor jeg leser krigslitteratur, mye død og elendighet der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sluttet og røyke i november i fjor. Til dels frivillig. Jeg brukte røykeplaster, de sterkeste som ble skrevet ut på resept. Jeg husker at jeg var livredd for at jeg ikke lenger ville kose meg med ei bok, når jeg ikke hadde røyken der, men det har gått veldig greit. Noen ganger kommer røyke suget, og det oppleves der og da som en stor sorg, til å le av selvfølgelig, men det tar ikke lang tid nå før det er over igjen, heldigvis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så deilig å høre:-) Så flink du har vært, er et år nå da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, stemmer! 4de november var det 1år. og jeg er litt stolt, men mest sta tror jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Orginale måte å slutte å røyke på, men prøv A christmas Carol, av Dickens siden det snart er jul. En julefortelling heter den på norsk. Du har sikkert sett den på TV, eller også lest Disney versjonen..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er jammen vanskelig å få tak i, har prøvd litt rundt uten hell, merkelig altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, den har jeg jo sett i forskjellige versjoner, men aldri lest:-) trenger en orginal måte å slutte på, for de vanlige har ikke funket;-) planlegger å fokusere på det jeg liker best å gjøre, lese bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fy flate, jeg hadde hatt godt av noe sånt jeg og. Har prøvd tre røykesluttebøker uten varig hell. Si fra hvis den skjønnlitterære metoden hjelper. Av veldig underholdende bøker har jeg selv i det siste slitt med å legge fra meg Odinsbarn, kanskje kunne det vært noe for å holde seg oppslukt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøver egentlig alt på en gang og nå skal det gå. Gleder meg, kan kjøpe flere bøker da;-) ikke gi deg, bli med nå da vel! Jeg slutter om en uke:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke til! Veldig bra!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har studert ernæring for egen regning. Var på Tonsåsen i 2006 pga leddgikt. Vi ble servert for det meste vegetarmat samt kylling/kalkun. Blant info jeg kjøpte av lesestoff leste jeg at dersom man spiser mye vegetarmat så holder det på nikotinet og man får ikke dette røykesuget. Det er fordi vegetarmat er basisk. Spiser man mye syreholdig mat er røykesuget der med en gang. I den boken jeg kjøpte var det bare nevnt i 1 setning. hehe det er derfor en fordel å lese gjennom eller gå kvikt over hele boken - la fingeren gli over sidene i midten av arket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vegetarmat og spesielt råkost skal jo hjelpe mot abstinenser ja. Kanskje jeg skulle kjøpe meg en kokebok, teste ut litt vegetarmat. Fint tidsfordriv å eksperimentere litt på kjøkkenet nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Basisk mat er for det meste grønnsaker - det var egentlig det jeg hadde i tankene. I en salat man blander bør det være både de som vokser over så vel som de som vokser under jorden for å få en balansert salat. Selv bruker jeg Balsamico (italiensk edikk) og olje + krydder som dressing.

Syre-base balanse
Basisk- og syreholdig mat
ER DU SUR?

Det finnes mange gode oppskrifter på nettet. Så bruk litt tid på å velge kokebøker som du vil eie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Pi_MesonG LKaren RamsvikKristine LouiseTor-Arne JensenTanteMamieDinaKirsten LundLailaTheaTone SundlandEli HagelundLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Bjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanne