Helgene kommer og helgene går.. Er det ikke utrolig at det snart er advent?

Lesetørken fortsetter for min del, jeg har faktisk ikke lest noe hele uken. På mandag flytter vi inn i den "nye" leiligheten så jeg håper det hjelper på uroen. Flyttingen har jeg fortalt om og den har foregått over flere uker, men nå er vi endelig snart ferdige.

Mens hele Norge visstnok har sjakkfeber, er det vinteridretten jeg gleder meg til. Etter en litt lang lur gledet jeg meg derfor til å se opptaket av sesongstarten for menn, må innrømme at jeg ble litt skuffet da jeg ser at det i stedet er tatt opp sjakk. Så nå sitter jeg og ser på sjakk, overraskende spennende selv om jeg ikke skjønner noe.

Det blir nok dårlig med lesing denne helgen, men jeg har Krig og kjærlighet av Erik Elden på vent. Neste helg regner jeg med å melde at jeg sitter i den nye leiligheten og da håper jeg å være tilbake i lesemodus.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Så deilig å se slutten på flyttesjauen, blir nok godt å finne seg til rette i hytt hjem. Og jeg tror bøkene dine også vil innta sin rette plass i det nye hjemmet og hverdagen din etter hvert.

Denne helga har jeg vært på Trøndelag teater og sett "Nøtteknekker´n" - en flott forestilling som er like bra både for barn og voksne. Klassiker i ny drakt, svært godt laget der modernisering var foretatt med nensom hånd. De hadde bl a prestert å få inn 3 strofer fra "The fox says", til og med. Kjempebra, og anbefales for dere som er i rimelig nærhet.

Jeg leser Kerstin Ekman - "Gjør meg levende igjen" - for det er alltid litt lesetid - på senga - på toget og ved komfyren. Har bare lest "Hendelser ved vann" av henne før, og er spent på denne. Mange navn i starten, men nå holder det på å falle litt på plass. Og neste helg kommer adventslysene fram, det er tid for å kose seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Once We Were av Kat Zhang. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fortsetter å lese bøker av Selma Lagerløv.
Tore Renberg snakket varmt om henne.
Denne helgen leser jeg Keiserinnens skattkiste.
De andre bøkene jeg har lest var veldig gode, håper denne er like bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midt i eksamensperioden er eg redd for det ikkje vert lese meir enn før i haust. Eg byrja på Wuthering Heights av Emily Brontë midt i september, og er enno ikkje komme halvvegs - og eg hugsar ikkje sist eg opna ho. Det er blitt so gale at eg ikkje ein gong tek ho med ut av huset...

Men heldigvis er lydbøker moglege å nytta, og nyta, uansett kor travelt ein har det. For uansett kor travelt det er, skal ein jo alltid ein eller annan stad. Denne helgi kosar eg meg med 11 noveller om Doctor Who, som har komme ut i løpet av året i påvente på dagen i dag, 50 årsjubileet for Doctor Who. Vel ein time om kvar doktor, lett og leikande.

Elles høyrer eg The Time-Traveller's Wife, som er ein av dei filmane eg aldri likte, men der boki visstnok skal vera mykje betre. Til no er ho iallfall underhaldande nok.

Eg klarte forresten å setja meg ned med ei bok i løpet av veka, og sidan eg berre har eit par titals sider att, har eg tenkt å ferda den til middagskvilen i dag (i helgene gir eg meg nemleg lov til slikt). Oppdrag Mottro av Linda Eide er både personleg og allmenn, og eg både ler høgt og vert litt rørt av telefonsamtalane mellom mor og dotter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, tenk at det bare er en måned til jul! Sjakken har jeg ikke fulgt med på, men fikk jo med meg at Magnus Carlsen ble verdensmester :-)

Denne helgen hører jeg Øst for Eden bind 2 på lydbok. Lytter også til The Brief Wondrous Life of Oscar Wao av Junot Diaz, som jeg har hørt og lest mye positivt om.
Har dessuten så vidt begynt på The Spot av David Means som e-bok. Sistnevnte har jeg store forventninger til, for den siste novellesamlingen hans, Assorted Fire Events, er noe av det sterkeste jeg har lest på lenge. Håper denne er like bra.

Håper leselysten kommer tilbake, Vibeke.

Riktig god helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kva synes du om Oscar Wao? Eg høyrte den på lydbok i innspurten av masterskrivinga mi (ei frå kullet skreiv oppgåva si om den), so for meg vart ho svært sterk, blanda med utmatting og eufori som ho blei. Eg lurer på om andre opplever det same? Eg har berre snakka med folk som les ho på same tid, i tilknyting til same oppgåva

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg hørt ferdig til The Brief Wondrous Life of Oscar Wao av Junot Diaz, og hadde nok ikke helt den samme leseropplevelse som deg. Har skrevet litt om den her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hører den også på lydbok, og skal begynne på kapittel tre, så det er litt tidlig å mene så mye om den. Men jeg liker absolutt det jeg har hørt så langt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I likhet med MarianneN holder jeg på med Renbergs Vi ses i morgen - riktignok på lydbok i bilen. Nå som jeg er kommet ordentlig godt inn i boka, er jeg blitt litt glad i den skadeskutte Hillevåg-gjengen, og koser meg i Renbergs univers. Dette er en virkelig god bok, som jeg håper mange vil lese.

Hjemme i stua har jeg tatt fatt på en annen koloss: Falcones' Barfotdronningen fra Spania på 1700-tallet. Gleder meg til å dykke ned i lidenskap, flamenco og sigøynermiljø. Tror dette blir en eventyrlig reise!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her har jeg nettopp avsluttet Adler-Olsens "Journal 64", ei spennende og samtidig avslappende krimbok. (Krim er for meg avslappende, uansett).

Nå starter jeg en mer omfattende lesning av Grammatikken i bruk (annengangslesning). Og helt seriøst: dette er ei "spennende" bok i den forstand at her snakker man om språkets funksjon og hvordan bruke språket i praksis, i motsetning til andre lærebøker der det "terpes" på regler og system. I tillegg gir boka gode tips til hvordan drive språkundervisning, i mitt tilfelle, undervisning i norsk som andrespråk. Man får også en god forståelse for hvorfor norsk kan være vanskelig å lære, hvorfor noen nasjonaliteter har større problem med det norske språket enn andre m.m. Anbefales til de fleste som er litt over gjennomsnittet interessert i språket vårt og et "must" for norsklærere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som sagt merker jeg fortsatt ingen forskjell på hverdag eller helg. Og fem måneder føles ut som en langdag. Men jeg får bare holde ut videre og prøve å gjøre et kortfattet innlegg denne gang:)

Tidligere denne uka leste jeg ferdig Jørn Lier Horsts: Hulemannen. Meget bra krim selv om jeg syns fjorårets Jakthundene var hakket bedre, men Lier Horsts skriver godt. Ingen tvil om det. Og jeg leste også diktsamlingen Marengshjerte av Frode Håkonsen. Dikt er ikke min store sjanger, men greit med litt variasjon og det å prøve noe nytt.

I helga har jeg tenkt å lese ferdig Min Kamp 3 av Knausgård siden jeg er så godt i gang, og lese videre i en bok jeg begynte på få dager siden. Nittenåttifire : min vei inn i scientologiens dypeste hemmeligheter - og ut igjen* av Geir Isene. Dokumentar/selvbiografi. Skal bli spennende å lese om scientologiens verden siden det har vært så mye styr om det. Få et dypere inntrykk selv om jeg holder meg unna sånt selv:)

Lykke til videre med flyttingen og håper at leselysten din kommer tilbake igjen for fullt!

God helg!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dagene går fort i hverandre når man ikke har noe særlig struktur.

"Nittenåttifire" høres veldig interessant ut, livssyn og spesielt sekter synes jeg er veldig spennende. Jeg har ikke noe godt inntrykk av Scientologi, spesielt etter å ha lest "Kaja" av Olav Ballo. Han skrev en bok etter at datteren som hadde utfordringer fra før av, begikk selvmord etter å ha tatt den mye omtalte personlighetstesten hos scientologikirken. Veldig bra bok.

Problemet er at leselysten er der, det er mer konsentrasjon og roen som mangler. Den kommer nok etterhvert den og :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, strukturen er totalt borte. Vet ikke forskjell på dag og natt en gang. Så det spiller ingen rolle hvilken dag det er for meg:)

Ja, Nittenåttifire er veldig god bok. Var redd den ville bli for tørr siden jeg ikke er religiøs og ikke interessert i religion, men sekter er jeg og har alltid vært interessert i. Aner ikke hvorfor. Ser på dokumentarer om sekter når det går. Det fascinerer meg å tenke på hva som gjør et menneske til å være så desperat etter å være delaktig i noe. Så boka Nittenåttifire anbefaler jeg allerede selv om jeg ikke er ferdig med den ennå. Scientologien har jeg også vært skeptisk til, spesielt etter at Tom Cruise ble medlem. Etter det har det blitt publisert en masse regler som den "sekten" har som gjør meg veldig skeptisk. De har så mange rare regler liksom. Men all form for religion og sekter gjør meg alltid skeptisk, men det er interessant å lese om det likevel.

Og boka Kaja er notert. Takk for tips:) Skal bestille den og kanskje lese den på nyåret. Vet ikke om jeg rekker å lese den før året er omme for har så mange bøker å lese allerede, men tar alltid i mot boktips:)

Jeg vet hvordan det er å lese bøker uten ro og konsentrasjon. Selv sliter jeg med indre uro og klarer å lese hver dag, men ikke så lenge av gangen som før. Skulle ønske jeg hadde konsentrasjonen til Magnus Carlsen. Da hadde jeg sikkert lest ut en bok pr.dag. Det hadde vært noe!:)

Så håper vi får igjen konsentrasjonen begge to.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har blitt litt lite lesing denne uka, har prøvd å følge med på sjakk vm.
Gratulerer til Magnus Carlsen!
Jeg driver fortsatt med Vi sees i morgen av Tore Renberg, den er bra, men lang ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må innrømme at jeg vet fint lite om sjakk, det var ikke før idag jeg i det hele tatt så en kamp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Får håpe du får leselysten tilbake når ting roer seg ned. Jeg håper å få lest endel i Den ukuelige av Laura Hillenbrand og så har jeg noen små Humorpiller av Pollestad som jeg koser meg med innimellom. Nå har jo Magnus blitt verdensmester,så gratulerer til han.Og søndag er det cupfiale, så det blir mye lesing på meg. (Med andre ord, sportsinteressen min er ikke stor).
Uansett hva en foretrekker, God helg til alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den kommer nok tilbake, det er jeg ikke redd for :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig er det helg igjen! Denne helgen skal jeg lese Kameleonmenneskene av Hans Olav Lahlum. En kollega har nettopp lest boken, hun synes den var kjempebra og mente at jeg også burde lese den. Jeg leste i overkant av 100 sider i går, og så langt synes jeg boken er ganske så bra.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt starta er halvvegs gjort
Derfor gjeng helgene fryktelig fort
To bøker er godt i sviv
Øst for Eden og Thorseth sitt liv

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er helt forståelig at du ikke har overskudd til å lese, sier en som har flyttet mellom 15 og 20 ganger. Gi deg selv aksept, anerkjennelse og tid, tenker jeg, her jeg sitter.

Jeg gjenleser "Øst for Eden", 30 år pluss/minus i mellom, og jeg er desillusjonert og skuffa. Karakterene er stereotypiske, nærmest bare symboler i mine øyne, de henger ikke på greip etter 195 sider. Kanskje forandrer noe seg etter hvert, men jeg kan ikke fri meg for følelsen av at Steinbeck skrev denne romanen, den beste i hans øyne, for å favne et bredest mulig publikum, slippe all kritikken fra alle fronter. Han slapp ikke unna denne gangen heller, men idealismen, engasjementet, lidenskapen som jeg har med meg fra "The Grapes of Wrath", er borte. Jeg savner noe, som ikke er så lett å sette ord på, en tro og tillit, en viss balanse, en symbiose mellom tekst og leser.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er nok bare å akseptere at det er lite overskudd til bøker akkurat nå. Takk for trøstende ord, gretemor :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det vil bli bedre. Kanskje den blir så god fordi han er så enkel først, og så skjønner vi hva han gjør med oss lesere etter hvert. Faktisk vil det bli riktig bra, bedre som en forståelse av hvordan vi skrus sammen, oog hva vi skrus sammen av. Hold ut!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, Karen. Det er det jeg håper og husker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En trøst å høre at jeg ikke er alene om skuffelsen. Jeg har riktignok ikke lest Øst for Eden tidligere, men forventningene var høye. Jeg klarer heller ikke å sette helt ord på hva det er som svikter, synes du gjør det ganske bra, gretemor.

Jeg har så vidt begynt på bind 2, og håper at Bjørg har rett; at dette bindet er bedre.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm Lyseboritaoline