Steinbeck-prosjektet avsluttes ikke før utpå nyåret. Da er jeg klar for nye fellesprosjekter. Når har du tenkt å begynne? (Og hva mener du egentlig med "nærlesing"?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Med "nærlesing" mener jeg at man leser litt mer konsentrert og kanskje saktere enn vanlig lesing, først og fremst for å finne mer ut om personer og handling, og evt. oppklare vanskelige punkter og passasjer i framstillingen. Når det gjelder Hamsun-tekster, er de ofte både mangetydige og antydende, bl.a. ved at forfatteren (fortelleren) noen ganger virker usikker på hva personene tenker og hvorfor ting skjer. Dette gjør han ved å legge inn ord som 'kanskje', 'vel', Gud vet' osv.
En felleslesing fører ofte til "nærlesing".

Når avsluttes Steinbeck-prosjektet?

Passer det å begynne midt i januar 2014?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er gjerne med på felleslesing av Markens grøde. Jeg har lenge tenkt på å lese den en gang til. Forresten, er det noen som har lest Hovmands Knut Hamsuns oprør. Hamsun, Nietzche og oprøret mod det moderne samfund fra i år? Jeg bestilte boken fra Danmark, så den kommer nok i posten om noen dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Steinbeck-prosjektet avsluttes i midten av januar så det passer fint å begynne "nærlesingen" av Markens grøde da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinReadninggirl30Hallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente Nogva