Da er det på tide med gjenlesing og nærlesing av "Markens grøde" (1917), samt prøve å finne sekunderlitteratur om denne mangfoldige og berømte romanen.

Noen som vil prøve seg på en felleslesing?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Da venter jeg med å lage diskusjons-tråd for felleslesing av Markens grøde til utpå nyåret. Håper flere blir med. Gi gjerne beskjed.

Om tråden blir her på forumet eller direkte under 'Om litt av hvert', er jeg ikke sikker på.

Følg med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne felleslesingen er foreløpig lagt på is.
Grunnen til det er deltagelse i annen felleslesing her på Bokelskere.no.

I lesesirkelen som vi såvidt er i gang med kan Markens grøde og / eller andre Hamsun-bøker bli valgt til felleslesing senere.

Jeg synes det er naturlig å skrive om dette her på 'Hamsun-forum'.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser Markens grøde nå og så langt er den helt fantastisk. Skulle gjerne ha lest den sammen med flere for det er så mye å diskutere. Har dessverre ikke fått med meg denne tråden om Hamsun, men skal komme tilbake med en kommentar når boken er lest ferdig :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra tiltak! Det er ikkje så fryktelig lenge sidan eg las den, så eg kjem ikkje til å lese den oppatt no. Men eg kjem garantert til å følge med på, og kanskje take del i, diskusjonstråden. Lykke til!.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Steinbeck-prosjektet avsluttes ikke før utpå nyåret. Da er jeg klar for nye fellesprosjekter. Når har du tenkt å begynne? (Og hva mener du egentlig med "nærlesing"?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med "nærlesing" mener jeg at man leser litt mer konsentrert og kanskje saktere enn vanlig lesing, først og fremst for å finne mer ut om personer og handling, og evt. oppklare vanskelige punkter og passasjer i framstillingen. Når det gjelder Hamsun-tekster, er de ofte både mangetydige og antydende, bl.a. ved at forfatteren (fortelleren) noen ganger virker usikker på hva personene tenker og hvorfor ting skjer. Dette gjør han ved å legge inn ord som 'kanskje', 'vel', Gud vet' osv.
En felleslesing fører ofte til "nærlesing".

Når avsluttes Steinbeck-prosjektet?

Passer det å begynne midt i januar 2014?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er gjerne med på felleslesing av Markens grøde. Jeg har lenge tenkt på å lese den en gang til. Forresten, er det noen som har lest Hovmands Knut Hamsuns oprør. Hamsun, Nietzche og oprøret mod det moderne samfund fra i år? Jeg bestilte boken fra Danmark, så den kommer nok i posten om noen dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Steinbeck-prosjektet avsluttes i midten av januar så det passer fint å begynne "nærlesingen" av Markens grøde da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Markens grøde" står ulest i hylla og jeg har absolutt lyst til å lese den. Når hadde du tenkt å begynne? Det står forsatt noe igjen av Steinbeck-felleslesingen og jeg har akkurat begynt på en diger biografi om Stalin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se svar til Marit Håverstad.

Dersom noen blir med på felleslesing, kan evt. starttidspunkt avtales senere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva heter den Stalin biografien? Regner med at jeg har den, men greit å vite i tilfelle den er ukjent for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit Håverstad