Da er det helg igjen, og her har det faktisk skjedd en del den siste uken. Jeg har tidligere nevnt flytteplanene, men nå har det virkelig gått framover. Vi fått leilighet så løpet av november er vi forhåpentligvis ute av den gamle leiligheten og godt på plass i den "nye". Dette er selvfølgelig ikke den første gangen jeg har flyttet, men det er helt klart den mest stressende. Med litt forbereding og planlegging går det forhåpentligvis ganske greit.

Helgen kommer til å bestå av litt småpakking, de fleste bøkene forsvinner nok ned i esker allerede nå tenker jeg. Målet denne helgen er derfor å bli ferdig med Mørke Krefter av Stephen King, sånn at den også kan pakkes bort. Den ble satt på pause da jeg var på foreldre-besøk, men nå er jeg tilbake. Forrige helg begynte jeg på Fagerskinna -sagaen om Norges konger, den holder jeg fortsatt på med. Den er ikke så tung som jeg først fryktet. Språket er lettforståelig (dette gjelder den nye utgaven selvfølgelig), det hjelper også med litt kommentarer og ordforklaringer mellom historiene og kvadene.

God helg bokelskere!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 36 svar.

Jeg glemte å skrive her i helga, men har så lyst til å skrive her nå likevel, selv om det er noen dager for seint. I helga og nå for tida leser jeg "The Land of Stories: The Enchantress Returns", som er bok nummer to i serien. Anbefaler den gjerne videre! Jeg ler høyt flere ganger av disse bøkene. De er fantastisk morsomme og oppslukende. To nye favoritter i bokhylla mi. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste ferdig Statsråd vant spekepølse av Golden og Antonsen. Mye rart der, men har selv en pen samling med artikler i fire permer med utklipp fra aviser osv.

Har begynt på boka Spør om språk fra A til Å av Uri og Tonne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Startet på Marco-effekten i helga. Kun lest prologen da, så det går saaaakteee!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er kjempe klar for å flytte! Jeg ser for meg hvordan jeg vil ha bokhyller, hvordan bøkene skal stå sortert og leseplass veldig ofte, men jeg har dessverre ikke mulighet til å flytte for tiden.
Prøv å gjør mest mulig kos ut av det så det ikke blir bare stress og mas!

For min del har dette vært en veldig rolig lang helg, med mye lesing. Både papirbøker og lydbøker.
På torsdag avsluttet jeg Skynd deg og elske av Laila Lanes, på lydbok. Dette var en kjempe sterk og nydelig kjærlighetshistorie om mannen hennes og deres kamp og hverdag rundt det at han fikk alzheimers allerede som 51-åring.

På fredag avsluttet jeg Før jeg sovner av SJ Watson. Helt grei bok, men syns den er veldig opp hypa...
I går hørte jeg mesteparten av Tilbake til livet av Runar V. Johannessen. Dette er boka om Runar som ble utsatt for blindvold, og historien om hans kamp tilbake til livet da han våkner opp etter 5 uker i koma med en hjerneskade.
Det er en sterk historie Runar gir oss, og han har fått til utrolig mye! Likevel syns jeg ikke den gjorde seg sånn veldig bra som bok. Jeg klarte heller ikke å like oppleseren sin stemme i lydbokversjonen. Dessverre.
I natt leste jeg ferdig Love Hina 2. Disse bøkene er helt greie, og raske og lese, men også fort glemt.

Videre lesing er jeg litt usikker på hva blir... Vurderer Heksedoktoren av Eirik Husby Sæther.

Håper alle har hatt en fin helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Flytting passer egentlig dårlig for oss også, men noen ganger må det til. Vanligvis ville jeg kost meg med flytting og organisering, men jeg er ganske sengeliggende så da blir det mer stress enn gøy. Heldigvis har vi utrolig god hjelp fra familie. Det er en leieleilighet, men den passer oss veldig godt. Rolig område, kke altfor stort, må jo huske på at vi skal vaske det, og en fin uteplass. Nå gleder jeg meg bare til vi kommer på plass, så kan våren komme :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... ellers er det bra med en flyttesjau innimellom, det er utrolig hva som hoper seg opp i kroker og skap. Det er så bra å få ryddet! Lykke til :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk :-) Det er når man flytter man finner ut hvor mye unødvendig man oppbevarer. Har kastet noen søppelsekker allerede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I helga er vi heime, og med minusgrader utdendørs startes sesongen for sauna. Har akkurat avsluttet "Kongen på fyllinga" - den var tankevekkende på flere plan, og godt skrevet. Nå har jeg starter på "Presidentfamilien" av D Baldacci, det er fint med en litt lett bok etter som det meste av helgen vil gå med til jobbing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen håper jeg å fullføre den todelte romanen Rust av Pedro Carmona-Alvarez. Den første delen er en rockeroman om oppvekst i Norge, mens handlingen i den andre delen er lagt til Sør-Amerika. Ser at mange her inne synes den er tung og altfor lang med sine nesten 750 sider, noe jeg foreløpig ikke er enig i (har ca. 150 sider igjen). Jeg er tvert imot imponert over spennet i romanen og over at forfatteren så tydelig lykkes med å gi de ulike fortellerne ulike stemmer.

I tillegg har jeg endelig kommet i gang med lydboken The Adventures of Augie March av Saul Bellow. Den er på mer enn 22 timer, så her burde jeg ha godt «lyttestoff» en stund.

Lykke til med flyttingen, Vibeke, og en riktig god helg til dere andre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vert mykje og variert lesing denne helga. Har akkurat lest ferdig Som steinen skinner av Britt Karin Larsen, bok nummer tre i serien hennar om skogfinnane. Har såvidt starta på ei novellesamling av nobelprisvinnar Alice Munro, Utsikten fra Castle Rock. "På øyret" har eg Helge Winther-Larsen som les Pergamentet, den nyaste til Gert Nygårdshaug. Har dessutan såvidt bladd litt i KonspiraNorge av John Færseth. Dette er ei viktig bok no som nettet vert overfløymd av ville konspirasjonsteoriar, og eg ser verkeleg fram til å lesa denne. Til slutt må nemnast at Hevneren av Jan-Erik Fjell ligg og ventar på nattbordet mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helga er fylt med foreldre-oppgaver
Først Lego-League stevne, så korpsseminar
Ventetid blir det, då les eg romaner
Inferno og Perlen ligg pakka og klar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er deilig å flytte, og spesielt det å sove første natt på nytt sted. Lykke til med det hele.

I helgen leser jeg fortsatt "Stille" om introvert styrke, jeg hev meg også over Hemingway forrige helg og fortsetter med ham. Ernest og jeg lissom.... Vi passer godt sammen kjenner jeg. Jeg har også tenkt å lese en masteroppgave i historie. Det er et luksusproblem å ha så mye bra hvile hodet i :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk :-) Første natten synes jeg faktisk er helt grusom, jeg sover aldri godt den første natten på nytt sted. Det å våkne opp på nytt sted tror jeg derimot blir veldig deilig :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til med flyttingen. Jeg er glad jeg er ferdig med å flytte. Flyttet inn i leilighet i fjor sommer og det var ekstra styr å få alle bøkene på plass igjen. Men du og du så godt det er når alt er på plass og man får den hjemmefølelsen;)

Denne uka har jeg lest lite og det har gått trått selv om jeg leser hver dag som vanlig. Har god tid også så kan ikke skylde på tiden. Har bare ikke hatt den konsentrasjonen jeg har ønsket, men kjenner den begynner å komme tilbake igjen.

Den eneste boka jeg har lest ut så lang denne uka er boka nr 52 i Fossefall (Finnskogens hjerte). Jeg har hele serien og har bestemt meg for å lese hele serien så nå har jeg lest ferdig 52 av 55. Så det er ikke mange bøkene igjen. Men det blir trist å ta farvel med gjengen som jeg har fulgt med siden 2009. Det tror jeg blir vemodig ...

I forigårs begynte jeg på Drømmegjengeren av Samantha Shannon som jeg skal lese videre i helga. Det er en dystopisk/science-fiction bok for ungdom. (Liker å holde meg oppdatert på hva ungdom leser nå til dags selv om ikke alle bøkene faller i smak. Er jo så nysgjerrig ...) Vet ikke helt hva jeg syns om denne ennå. Det er for tidlig å si.

Og det er vel den tredje helga jeg leser i Last days av Adam Nevill. Det har ikke noe å gjøre med at boka er på litt over 500 sider og er på engelsk, men plottet engasjerer meg ikke så mye som jeg hadde håpet på. Det er min kategori, men den er ikke så spennende som jeg trodde den ville bli. Tror ikke jeg blir ferdig med den i helga selv om jeg har mye tid til å lese, men har som mål å bli ferdig med den i løpet av neste uke:)

Lykke til med flyttingen og håper du får tid til å lese litt. Gled deg til flyttingen er overstått. Det er bare herlig når alle ting er på plass og man føler seg hjemme.

God helg:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, det trenger jeg. Heldigvis har jeg en forståelsesfull samboer og en veldig hjelpsom familie.
Passer egentlig dårlig å flytte akkurat nå, men da er vi hvertfall på plass til jul tenker jeg.

Sliter litt med konsentrasjonen eller roen, for tiden jeg og. Det er sånt som kommer og går litt, men da setter man ekstra pris på den da den er her. Tid til å lese har jeg og, her er det 5 min pakking og 1 time hvile :-) Når alle bøkene er pakket ned og satt bort har jeg heldigvis bøker på ipaden, praktisk sånn sett.

Lykke til med å finne igjen konsentrasjonen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Har indre uro som jeg kaller det. Har hatt mye av det i det siste, men det har ikke gått ut over lesingen før. Det er det som er så rart. Jeg får bare lese enda mer for å kvelde denne indre uroen.

Hjelp under flytting er alltid greit. Selv fikk jeg hjelp av foreldrene mine siden det var mye som var tung, mye montering (som jeg ikke skjønner noe av) og flytting går desto fortere med litt hjelp.

Så det går nok bra skal du se.

Ha fortsatt god helg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Indre uro er slitsomt, det gjør det hvertfall vanskelig å fokusere på innholdet i bøker. Å lese ennå mer høres ut som en fin kur :-)

Det blir ofte sånn at man stresser mer enn nødvendig, men som du sier: det går nok bra :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, indre uro er ikke kjekt, men overlever nok dette også. Går nok over med tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga skal eg fullføre mi siste Steinbeck: Vår misnøyes vinter. Lovar godt!
I tillegg lyttar vi til Casanovasyndromet av Wiik, så då kan det berre regne og blåse ute her i nordvest!
Ha ei god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hadde vel egentlig kunnet limet inn oppdateringen fra forrige uke. Holder fortsatt på å krymper påbegynte bøker, men samtidig har jeg vært på biblioteket å lånt meg de 4 første bøkene i Forsyte -sagaen av John Galsworthy. Så har da noe å finne på denne helgen også :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gled deg, fant den på bruktbutikk for en tid sinde, og gledet meg over serien og de kjent figurene. Bildene i hode er nok påvirket av TV-serien som fikk i min ungdom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Gledens hemmelighet av Alice Walker.

Både boken og forfatteren er total ukjent for meg. Boken bare dukket opp i bokhylla mi uten at jeg kan gi noen forklaring på hvordan den har havnet der. Når det i tillegg er lite informajon å finner her inne om boken så gleder jeg meg ekstra mye til å lese den. Hvem vet, kanskje dette er en fantastisk bok :)
Ellers er det en utrolig spennende siste runde i tippeligaen denne helgen så her skal det leses og heies.
God helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er jeg endelig klar for Alice Munro og hennes "beste noveller i utvalg." Da hun fikk Nobelprisen i litteratur tidligere i år, måtte jeg dessverre erkjenne at jeg ikke hadde lest noe av henne. Det har jeg derfor bestemt meg for å gjøre noe med. Gleder meg. God helg til alle bokvenner her på siden...Lykke til med flyttingen, Vibeke. Veldig slitsomt men nyttig på den måten at en får god oversikt over hva man skal beholde og hva man kan kaste med god samvittighet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk! Det blir slitsomt, men det er nok samboeren som må ta det meste. Har allerede begynt å rydde og kvitte meg med ting :-) Utrolig deilig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er godt igang med "Harold Frys utrolige pilegrimsferd" av Rachel Joyce. Veldig søt bok som jeg koser meg med :-) Er visst litt avhengig av disse krimbøkene, så tenker jeg starter på ei av Henning Mankell eller Håkan Nesser i tillegg.

Gratulerer med ny bolig :) Slitsom å flytte - men det positive er jo (ihvertfall for meg!), at en får ryddet og kastet en del en ikke trenger....

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min hovedbok denne helgen er Jonas Gardell,Tørk aldri tårer uten hansker,kjenner at tårene kommer noen ganger...nattbordsboken er Jan Mehlums Gylne Tider:-) Lykke til med flyttingen,og God Helg:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, det ser ut som det skal gå bra :-) Vi har heldigvis et par uker på flyttingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser om tøffe damer i Polarheltinner! Sigri Meløy har en god penn og foreløpig har jeg lest om Cecilie Skog, Hanna Resvoll-Holmsen og Ellen Dorthea Nøis.
Så langt er det Ellen Dorthea Nøis' historie som gjør sterkest inntrykk. Her står det litt om henne og boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg regner med å bli ferdig med Morgen i Jenin. Også er det mulig jeg starter på Vi sees i morgen av Tore Renberg.
Hurra for helg og lesevær :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gratulerer så mye med ny leilighet, og lykke til med flyttingen!

Når det gjelder min helgelesing har jeg akkurat begynt på Der elvene møtes av Jean Medlicott, foreløpig virker den ganske så grei. Som vanlig har jeg også noen seriebøker liggende, så regner med at det blir litt forskjellig lesestoff i løpet av helgen.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk! Det er leieleilighet, men deilig at alt ordnet seg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg En lykkens datter av Isabel Allende. Bibliotekkarane har anbefalt boka, så jeg gleder meg til denne spennende historien om Eliza.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde slengt meg på en Steinbeck felleslesning, men siden det lokale biblioteket ikke har bøkene hans har jeg gitt opp dette. Så helga blir å gå til faglitteratur (utdanner meg til helsefagarbeider) og tenker å få startet på "Saltsøstrene" som har ligget i ønsker å lese-bunken min en god stund nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis ditt lokale bibliotek mangler ei bok du etterspør, samarbeider bibliotekene slik at de låner av hverandre. Slike fjernlån har jeg ofte benyttet meg av. Bare spør på biblioteket, så ordner det seg sikkert. Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal prøve å få lest ut Hundre år av Herbjørg Wassmo og så leser jeg en diktsamling av Gilles Dossou-Gouin, Tunge nøkler rasler. Lykke til med flytte-planlegging og god helg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollHarald KHilde Merete GjessingGodemineEvaBjørn SturødDemeterHilde H HelsethPirelliLars Johann MiljeelmeRaymonLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergStig TIvar SandKirsten LundMettekntschjrldLinda NyrudHanne Kvernmo RyeTonje SivertsenBenedicteJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattaAkima MontgomeryTine SundalConnieEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise Selnes