Det er november. Steintungt mørke og siklende råkulde ute, rutinearbeid inne. Man trenger noe flyktig og lyst å henge tankene på. Så... du er barn igjen. I nabohuset bor en jevnaldrende gutt/jente med en framtid i litteraturen. Hvem ville du valgt å vokse opp sammen med?

Akkurat nå kunne jeg ønske meg en oppvekst i et lite fiskerhus på Nordlandskysten, litt over middels 1800-tall. I nabohuset bor 10 år gamle Benoni Hartvigsen, en veslevoksen kar med akkurat så mye galskap og storveies skjebnevisshet at nordlandssommeren bør bli et eventyr for to guttunger.

Eller kanskje jeg heller vil være tenåring ombord på bibliotekskipet Alexandria. Besøke eksotiske planeter sammen med Benji, leke med flaggerkatten Miromurr i vektløs tilstand og leve omgitt av rolige bibliotekarer som "alltid har tid". For det har en bibliotekar alltid.

Jo jo. Flere?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Skulle gjerne hatt Marikken og Lisabeth i nabohuset - aldri et kjedelig øyeblikk :) Saltkråkan - og Tjorven , virker også som et bra valg, i alle fall på sommeren :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I stedet for en karakter fra en bok vil jeg heller ønsket å ha vokst opp sammen med Bronte-søstrene. Å leve blant deres feminine kraft og sårbarhet ville garantert utviklet mitt sjelsliv til de helt store høyder:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror jeg ville oppvokst med Karlsson på taket, fordi han har alltid morsomt og har mange morsomme argumentere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med dere som sier barna i Bakkebygrenda eller Saltkråkan :)

Men jeg drømte også om å bo i huset ved Verdens Ende i bøkene til Monica Dickens - der bodde Tom, Carrie, Em og Michael, fire søsken med all verdens dyr! Eller sammen med Mary i Ajax-bøkene, hun var enebarn, men hadde selskap i hundene Ajax, Algy og Ben, hesten Tam og en hel rekke andre dyr i Australias bush.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den første som falt meg inne var Ronja Røverdatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et modig valg, hvis du får hele røverbanden med på kjøpet! Men jeg stoler på at Ronja holder Mattis på matta 8-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, sånn en koselig tanke! Jeg ville vokst opp sammen med Luna Lovegood/Lulla Lunekjær fra Harry Potter-bøkene. Jeg tror vi ville blitt de besteste venner, og funnet på mye sært og morsomt sammen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min favoritt i Harry Potter-bøkene. Veldig hyggelig at hun får en god nabo :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville nok gjerne hatt Nancy Drew i nabohuset, eller vokst opp i Nyskogen sammen med barna der. Eller kankje sammen med Pollyanna? Dette var en arti tanke :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Arya fra En sang om is og ild. En modig og morsom jente, skulle gjenre kjent henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Harry Potter, Nelia, Frodo, og alle bøkene der det skjer noe spennende og noe utenom det vanlige!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror jeg ville bodd i Wyoming, på nabofarmen til Ken MacLaughlin, eieren av hesten Flicka i "Grønne gressganger" av Mary O'Hara :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Akkurat nå fikk jeg endelig positiv respons fra en av flere etterlysninger av Min venn Flicka, fra en bruktbokhandler som faktisk har boka. Livet føles komplett et lite øyeblikk. Om en stund vet jeg jo at det er mer ved livet enn akkurat denne boka. Så jeg skal snart være der i Wyoming, jeg også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I dag lå boka i postkassa. Sendt fra Bokbua i ekspressfart. Skulle gjerne lest den umiddelbart, men har noe faglitteratur som jeg må komme meg gjennom. Det blir et fint øyeblikk når neste generasjon skal ta fatt på denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjengen i Bakkebygrenda. Men jeg ville vært ung sammen med Heathcliff fra Stormfulle høyder!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ville vokst opp på Saltkråkan, helt klart! Lekt med Tjorven, Pelle og de andre barna. Vinteren skulle bare være noen uker rundt jul, ellers skulle det være sommer og idyll heeeele året :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg kunne godt tenkt meg å bo ett år sammen med Danny og faren hans i ei husvogn et eller annet sted i England. Tenk å få gå på fasanjakt med rosiner fylt av sovemedisin og å lure godseieren trill rundt. Det ville ha vært litt av et liv!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Også med den kjekke faren, - i hvertfall i filmen! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ann EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadKirsten LundAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Harald KKaren PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunillaEli HagelundNicolai Alexander StyveAvaHanneAudhildHilde Merete GjessingmgeIngeborg GSolveigStine SevilhaugTone SundlandNinaMads Leonard HolvikTorill Revheim