Jeg ønsker å begynne og samle på norske klassikere og aller helst en serie slik at bøkenes utseende er mer eller mindre likt. Jeg vurderer Verdensbiblioteket eller kulturbiblioteket, men ser at disse seriene inneholder mange utenlanske bøker også.
Kan dere anbefale en (eller flere) serier? Hvilke(n) serie samler dere på?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg liker foreløpig Vigmostad & Bjørke. Link: Vigmostad & Bjørke cover

For de engelske foretrekker jeg Penguin Clothbound Classics.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg tenkt å svare noe som enkelte kan bli provosert av: det å ha flere meter bøker i samme farge og størrelse i bokhyllen, tyder på at eieren er mer opptatt av bøkene som pynt enn som bruksgjenstander. Og dessuten på at eieren antagelig ikke har lest bøkene. Så etter å ha signalisert innledningsvis at jeg er smekkfull av fordommer, vil jeg gjerne uten baktanker spørre deg:

Hvorfor vil du helst "at bøkenes utseende er mer eller mindre likt"? Du skjønner at jeg blir veldig nysgjerrig på hva du (og andre, men det er deg jeg har sjansen til å spørre nå!) er ute etter når du vil ha så mange like bøker i hyllene. Det skal sikkert ikke mye fantasi til for å gjette seg til at mine bokhyller ikke er slik som jeg tror du synes er finest. Har du lyst til å fortelle hvorfor du vil begynne å samle på norske klassikere? Jeg har veldig lyst til å råde deg til ikke å samle på en serie, men heller jakte på bestemte bøker som du leser og så setter i hyllen - kanskje sette opp en liste over hva du skal begynne å lete etter? Da tror jeg du ville få en mye morsommere jakt... Men først og fremst vil jeg altså veldig gjerne høre mer om utgangspunktet for spørsmålene dine! :D

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Min bokhylle er 7,4 meter og går fra gulv til tak på hele veggen. Den inneholder pocket, heftet og innbudnet, serier, høye, lave, brede og smale. MEN jeg gleder meg over min Hamsund-serie i brunt skinn, og min Dicens-serie i rødt skinn. De er flotte! Men for meg vil alltid innholdet være viktigst, og i Hamsundserien fra 1934 mangler Markens grøde. Den fikk jeg da av min datter - i bokklubbutgave med rød rygg - og jeg er akkurat like glad i denne :-) Konklusjon? Ja takk, begge deler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Altså jeg er ikke ute etter å kjøpe en komplett serie, jeg vet hvilke titler jeg ønsker. Jeg har en del allerede, men det ser så rotete ut når noen bøker er veldig høye mens andre er veldig lave.
Farven bryr jeg meg ikke om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtRune U. Furberg