Det er ikke ofte jeg skriver omtaler av bøker jeg har lest, men jeg følte at jeg måtte skrive noe om I Am Legend.

Jeg leste den ferdig på 7-8 timer ei natt for noen år siden; greide rett og slett ikke å legge den fra meg. En psykologisk, nervepirrende historie med suspens fra begynnelse til slutt. Ikke ett eneste ord er bortkasta eller forglemmelig. Måten Richard Matheson skriver om det siste mennesket som lever i ensomhet og frustrasjon er på et helt annet nivå enn jeg noensinne har lest. Jeg er bare sjeleglad for at jeg fant ut om boka lenge før den nyeste filmen kom ut. Burde ikke engang sammenlignes.

Den er forholdsvis kort på rundt 150 sider, men det beviste bare for meg at ei bok ikke trenger å inneholde 700 sider så lenge den er så underholdende og godt skrevet som denne. Når ei bok får en ung mann, som aldri trodde han skulle ta i en roman igjen etter videregående, til å begynne å lese for fullt så fortjener denne all ære for det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg har aldri hørt om boka, men vet det er en film som heter det samme. Vet du om det finnes en filmatisering av boka? Isåfall kunne jeg tenkt meg å lese den for jeg syns filmen er fantastisk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe ja, det er jo en god action-film i seg selv. Det har vært laget tre filmer basert på denne boka: The Last Man On Earth (1964), The Omega Man (1971) og da selvsagt I Am Legend med Will Smith. Bortsett fra førstnevnte så hadde de to andre veldig lite å gjøre med historien i boka.

Hvis du har tenkt å lese den så vær forberedt på en helt annen historie enn den du opplevde i filmen. Tror heller ikke at den har blitt oversatt til norsk siden 70-tallet og den utgaven er i tillegg veldig vanskelig å få tak i :(

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Aner ikke når det gjelder lån på bibliotek, jeg kjøpte og leste den på engelsk.

Det eneste som egentlig er likt er navnet på hovedpersonen og selve tittelen, ellers er det lite. Filmen er mer action-orientert vil jeg si mens boka vel er mer psykologisk og går saktere. Men ikke sånn kjedelig sakte, det er fortsatt masse som foregår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim