Jeg er så enig i alt du skriver om Vredens Druer av John Steinbeck og samlesingen, Gretemor.

Når det er sagt, er det litt vrient å bestemme seg for noen få titler, for jeg leste så utrolig mange bra bøker i oktober. Jeg tror jeg spesielt må trekke fram Margaret Atwoods MaddAddam-trilogi (Oryx and Crake, The year of the flood og MaddAddam), samt Édouard Levés Selvportrett og den første i Mircea Cartarescus Orbitor-trilogi - Orbitor venstre vinge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg ser at du er glad i Margaret Atwood. "Den blinde mordersken", "Alias Grace" og "Røverbruden" har jeg stående uleste. Ser frem til å stifte bekjentskap med denne forfatteren. "Orbitor venstre vinge" har jeg fått anbefalt her inne, men ikke fått skaffet meg ennå. Kan du si litt om hva den handler om?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare et PS til det jeg skrev om Orbitor, Gretemor.

Et lite tips: Hvis du kunne tenke deg å lese Mircea Cartarescu, forslår jeg at du begynner med Nostalgien. Både fordi den utkom først, og fordi det er en enkeltstående roman og ikke et bind i en omfattende trilogi.

Fant forresten dette intervjuet med forfatteren fra september 2011 (første gang publisert i 2008) i Vinduet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk til deg, Monica. Jeg får en følelse av at dette er krevende romaner, som kanskje passer meg best når jeg har mer ro i meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det tror jeg du har rett i. For spesielt lettleste er de så visst ikke. Men absolutt lesverdige!
Selv har jeg valgt å vente en stund med de to siste Orbitor-bøkene, fordi jeg er inne i en ganske hektisk periode akkurat nå. Fint å ha dem å glede seg til :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nja, det er ikke bare enkelt. Orbitor en oppvekstroman og en ellevill metamorfose, proppfull av metaforer. Cartarescus ambisjon skal visstnok ha vært å skrive en roman om alt. Ikke noe lite prosjekt, med andre ord. Jeg opplever dette som en nesten drømmeaktig roman, der beretningen om oppveksten og metaforene går i hverandre og forfatteren ser på sammenhengen og trekker paralleller mellom det individuelle og det universelle. Dette førte for min del, jeg holdt på å si, selvfølgelig, til at romanen er noe ujevn, men i det store og hele er dette etter min mening stor litteratur.

Anbefaler deg absolutt å lese den!
Og Atwood :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethSiljeMarit HåverstadStian AxdalAlice NordliBenedikteBjørg Marit TinholtGro-Anita RoenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudFrisk NordvestMaikenTorill RevheimEileen BørresenBeathe SolbergStine SevilhaugAnne-Stine Ruud HusevågHarald KMonika SvarstadEivind  VaksvikLailaKristin SpalderElisabeth SveeSynnøve H HoelMorten JensenBjørg L.Tore HalsaEirin EftevandIngeborgVannflaskeLilith NagelReidun SvensliHeidi BBTone SundlandSigrid Blytt TøsdalIngunnJOdd HebækPiippokattaHege HopenSissel ElisabethDemeter