Ser ikke for meg å trampe gjennom noe som helst med jernstøvler (?), men at jeg kan glippe med fakta: Ja! og det tror jeg at jeg har innrømmet i denne saken, noe jeg alltid vil gjøre. Men mitt innlegg gjaldt ikke faktafeil, men det å elske en bok for det den er, like meget nå som nye opplysninger er dukket opp, som man gjorde før disse nye fakta lå på bordet! Beklager, men bedre greier ikke jeg å formulere meg her. (Faktisk tror jeg gretemor minst mistenker meg for å ha "onde" hensikter med mitt innlegg.
Ha en myk og stille natt, alle bokelskere!
med hilsen Rolf
God natt, jord!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det står deg selvfølgelig fritt å være uenig, og å mene at det er uvesentlig når en stor bok er skrevet og hvilken tidsperiode den beskriver. Selv finner jeg det veldig interessant å se på både når en bok er skrevet, hvordan språket er og hvilken periode boken forsøker å beskrive. (Jeg synes det er interessant fordi NÅR boken er skrevet har en tendens til å bli preget inn i historien som fortelles, bla. i form av moral og politikk, selv om forfatteren forsøker å beskrive en helt annen tidsepoke.)

I ditt forsøk på å elske boken som den er, så tråkker du på mange av dem som setter boken (og andre store bøker) i en større historisk sammenheng. For dem er det vesentlig forskjell på om boken viste forløpet for depresjonen eller resultatet av den.
Du trenger som sagt ikke være enig med dem, problemet er i hvilken FORM du velger å presentere uenigheten.

Du bommer på fakta (noe ingen ville gjort et alvorlig poeng ut av om det var det eneste du gjorde), er arrogant (beklager, men jeg klarer ikke tolke "Hvordan du har fått greie på dette, vet jeg ikke" på annen måte), før du avslutter det hele med "for all del gretemor dette er ikke ment som noen kritikk av deg", noe som i mine øyne er en klassisk hersketeknikk. Først rakker du ned på noe, og så får du det til å høres ut som "den andre" som har problemer om de tar det fornærmelig opp.
DER er mitt problem med det hele.

Og... "jernstøvlene" vet jeg ikke helt hvor jeg fikk fra, det kan ha vært en omplassering av "jernhansker". Av og til blir jeg litt overivrig i billedbruken, og det HAR vært en lang uke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kan jeg da be deg vise tilsvarende hensyn mot resten av oss?

Hvis du leser mine innlegg igjen, så vil du se at jeg aldri har kritisert dine meninger, jeg har bare kritisert måten du formidler dem på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Monika SvarstadKirsten LundTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenTheaTone SundlandLiv-Torill Austgulen