Denne helgen kunne jeg egentlig kopiert innlegget mitt fra forrige helg, det står helt stille med lesingen for tiden. Flytteplaner og utredninger tar på, noe som gjør det nesten umulig å konsentrere seg om innholdet i bøker. På lørdag er det også 10 år siden Marita Ona ble påkjørt og etterlatt alene i veikanten i Rælingen. Dette var en ung jente som skulle hatt mange flere år å leve, dessverre ble hun bare 26 år.

Så blir det en ganske kjapp overgang til det dette innlegget egentlig skal handle om, bøker. Stueboken min går det ganske bra med, ett par sider om gangen passer meg bra. Jeg regner derfor med å komme videre i Når kvinner ødsler sin kjærlighet på menn de gjerne vil redde
av Robin Norwood. Interessant å lese om hvordan mange av disse kvinnene viderefører rutiner de har innarbeidet seg fra de var små.
Jeg har også I blodets grep av Val McDermid, men det ser ut som den blir liggende akkurat nå.

Håper dere får en fin helg! Leser dere noe spennende?

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 49 svar.

Nå har jeg hatt en lesesperre i en veldig lang tid. I dag mottok jeg "Mannen og havet" av Ragnar Kvam jr. Det er det første bindet av 3 - det siste bindet kom ut i år. Neste år er det 100 år siden Thor Heyerdahl ble født. I og med at boken ble utgitt i 2005 er den ikke i salg på noen netthandel (tror jeg). Jeg kjøpte den på qxl.no for kr 63 og mottok den i dag. Grunnen er at jeg allerede har 2 bind og den gang var jeg ikke klar over at første bind i serien allerede var utgitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med boka av Terje Tvedt, Vann en reise i vannets fortid og fremtid. Basert på de to tv-seriene for en del år siden.-...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser i tre forskjellige bøker denne helgen. Frontkjemper av Per R. johansen, Jakten på massemorderne av Egil Ulateig og På fremmed jord av Diana Gabaldon. alle er veldig gode bøker, hver på sitt vis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en fordel med å sove dårlig - det blir lest mye :-) Natt til fredag ble jeg ferdig med Bind I av "Game of thrones", og nå i natt ble "Fjellet" av Arnaldur Indridason ferdiglest. Den første en murstein på ca 750 sider, den andre en litt spesiell spenningsroman fra Island, nytt bekjentskap for meg. Så i dag tidlig - veldig tidlig etter som vi flyttet klokka - startet jeg på Håkan Nesser "Himmel over London" - og regner med å kose meg med denne i sofakroken i dag. Og så har jeg akkurat registrert 4 bøker jeg har liggende ulest i hylla, det er mer spennende enn en uåpnet pakke, ikke sant?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uka har blitt overaktiv både på jobb og privat, og har jeg et kvarter for meg sjøl, da leser jeg nesten febrilsk... Spretter fra det ene til det andre. Åndenes stemme av Lena Ranehag har vært med på jobb og nesten ikke blitt lest i for det har vært for mye å gjøre. Gratis ebok fra ARK går forbausende bra på telefonen, bortsett fra stivt håndledd av all blainga, så i overmot lastet jeg ned en app med gratis norske klassikere, så jeg har Vidunderbarn av Roy Jacobsen i den ene appen og Ibsens Peer Gynt i den andre. Når tlf er tom for strøm, har det gått i Vikinger i krig av Kim Hjardar, nyinnkjøpt, flankert av Norrøn religion av Gro Steinsland fra det lokale biblioteket, som jeg har besøkt for første gang siden jeg byttet jobbhybel. Men nå er det helg, I ulvenes nærhet av Nicholas Evans er også fra biblioteket - plutselig var jeg 1/4s vei ut i den også... Pluss at guttungen har lest for meg fra sin bok... Nok nå? Jeg er sliten og forvirra... Kanskje jeg får lest ut noe i morra.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Klarte å lese ut tre av disse, Ranehag, Jakobsen og Evans, nattjobbuke, da skal jeg lese på telefonen på ferga... Appene skal få gjøre nytta si!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kom hjem fra studietur til blant annet auschwitz og sachsenhausen i forrige uke, det gjorde dypt inntrykk og har gitt meg en økt interesse for litteratur fra 2. Verdenskrig. Har derfor samlet sammen noen bøker jeg vil lese. Idag ble jeg ferdig med Dager på Grini av Johan Borgen og nå begynner jeg på Fange i natt og Tåke av Trygve Bratteli. På vent ligger Falskmynter i Sachsenhausen og og Hvis dette er et menneske. Får se hvor langt jeg rekker. Kom gjerne med forslag til andre bøker. God lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Primo Levis bok er en fin fin bok - men på en trist måte. Anbefaler også "Alle dør alene" av Hans Fallada og "Uten skjebne" av Imre Kertész.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle dør alene har jeg stående ulest i bokhylla, har kjøpt den en gang uten å ha fått med meg hva den handler om, den må jeg jammen lese. Uten skjebne ser interresant ut, den må jeg skaffe meg. Leste ut Fange i natt og tåke nå og tror jeg trenger litt tid på å fordøye den. Det er kraftig kost og det er helt uvirkelig hva som virkelig foregikk i konsentrasjonsleirene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres ut som en interessant tur, helt sikkert en tur du kommer til å huske lenge. Har du ikke lest Dagbok 42-44 vil jeg anbefale den. Det er dagboken til en ung fransk pike, litt som en eldre Anne Frank. Jeg leste den for noen uker siden og ble veldig imponert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, den har jeg faktisk lurt på. Det var en veldig interessant tur, var med som foreldre i 10. Klassen til datteren min med Aktive fredsreiser. 8 dager med buss gjennom Polen og Tyskland. Vi besøkte 4 konsentrasjonsleire og Stasi-fengselet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt sent ute med mitt svar, men bedre sent enn aldri. Dette er den første uka på lenge jeg ikke har fullført en eneste bok (leste fire forrige uke), men har lest hver dag denne uka også. Blir jo aldri lei av å lese, men leser to tykke bøker nå og selv om mursteiner ikke skremmer meg så tar det jo litt tid å fullføre dem. Derfor har lesingen gått litt tregt denne uka.

Leser Opprøret av Ally Condie. Det er den tredje og siste boka i ungdomstrilogien Matched. Jeg liker konseptet, men syns skrivemåten er litt flat og kjedelig i grunn. Helt grei underholdning, men ikke noe spesielt for min del. Har lest bedre fra samme sjanger. Tror jeg kommer til å bli ferdig med boka i løpet av kvelden. Har ikke mange sider igjen ...

Og jeg er godt i gang med en grøsser som heter Last days av Adam Nevill. Det er jo ypperlig tid for grøss nå i favorittmåneden min, oktober. Kommer nok ikke til å bli ferdig med den i helga siden jeg leser litt tregere på engelsk, men har det ikke travelt heller. Man må jo nyte bøkene også.

Jeg leser to bøker "samtidig". En bok jeg leser om dagen og en om natten (ganske sær sådan). Så hvis jeg blir ferdig med Opprøret av Ally Condie i løpet av kvelden skal jeg begynne på Djevelens fotspor av Amanda Stevens. (Må jo lese litt grøss i disse tider ...)

Så det går ikke en eneste uke/helg uten at jeg leser noe:)

Lykke til med flyttingen. Vet hvor slitsomt det er. Flyttet i fjor og da var jeg glad for at jeg flyttet inn i leilighet og ikke i et hus for flytting er kjedelige greier, men stas når man er ferdig med det:)

God helg!:) Håper det blir litt tid til lesing også:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så lenge det fortsatt er helgelesning så er du ikke for sent ute. Det er helt klart tiden for grøss og gru!

Flyttingen foregår ikke akkurat nå heldigvis, vi er på leting. Vet fortsatt ikke når det skjer, men vi er på vei fra leilighet til hus eller hvertfall noe med uteplass. Flyttingen blir selvfølgelig litt mer komplisert siden jeg stort sett er sengeliggende og midt oppi en utredning for nav-søknad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ønsker deg masse lykke til med både søking, flytting og utredning. Skjønner det er mye på en gang. Vi er så og si i nesten samme situasjon bortsett fra flyttingen. Vi sliter med helsa og venter svar på helsetilstand. Det gjør jeg fortsatt. Skal ta MR av nakken på mandag og CT av bihulene på onsdag og legetime på torsdag. Så sånn går jo ukene. Men, men vi får prøve å holde ut begge to og prøve å lese likevel midt i alt rotet vårt:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, jeg har heldigvis lært å kjenne mine egne grenser. Det tok bare 4 år og ennå hender det at jeg overser de :-) Kjenner meg veldig igjen i din situasjon, men jeg håper de finner ut av det hos deg og at det er noe de har behandling for. For meg er det kun det offentlige igjen, det er nesten sikkert at det er ME. Nå gjelder det egentlig bare å utelukke at det er noe "alvorlig", selv om jeg må innrømme at jeg fremdeles har et lite håp om at de finner ut at det er noe annet.

Lykke til, det høres ut som du har nok å holde styr på selv :-) MR og CT kommer helt sikkert til å gå bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk:) Ja, jeg har ikke vært syk like lenge som deg. Har vært syk siden desember og syns det er lenge og har ennå ikke innsett at jeg er syk. Merker jeg fortrenger det og har vært 100% sykmeldt siden juli nå og hver måned har jeg som mål å komme meg tilbake på jobb igjen noe som er lite sannsynlig med den formen jeg er i. Det er bare det at jeg er så lei av å trø hjemme at jeg har ikke ord for det og den grå hverdag er et stort savn for min del. Så håper jeg får noen svar etter hvert selv om det tar måneder, som vanlig.Har tatt både MR og CT før så det skal nok gå bra. Er bare glad jeg ikke skal ta gastroskopi igjen. Det gikk bra det også, men ubehagelig nok. Er bare så lei av all denne ventingen og det å være hjemme. Savner jobben. Jeg er for utålmodig til å sitte hjemme. Det er det som er greia så jeg får bare smøre meg med den lille tålmodigheten jeg har igjen.

Så får vi håpe at det går bra med oss begge etter hvert:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde det akkurat som deg i førsten jeg og. Tenkte at bare jeg presser meg gjennom det så går det over, det fant jeg etterhvert ut at ikke fungerte. Så fort jeg var i bedre form var jeg høyt og lavt bare for å krasje etter noen dager. Det tar tid å innse at formen ikke er som man ønsker, jeg tror de fleste av oss har en innebygget vilje til å bidra. Det vanskeligste for meg var å gi slipp på en jobb jeg trivdes veldig godt i, men man innser etterhvert at det ikke går.

Det løser seg nok, men som du sier, det tester tålmodigheten :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har gått i akkurat samme fella. Prøvde å begynne på jobb igjen både i august og september men måtte bare gi opp kun etter to dager. Utrolig frustrerende. Jeg får bare dårlig samvittighet av å sitte hjemme og det hjelper heller ikke:) Jaja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dårlig samvittighet er en kjent følelse, du må bare prøve å gi slipp på det. Lettere sagt enn gjort, jeg vet :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal ikke love noe, men skal prøve så godt jeg kan:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flytting er slitsomt, jeg føler med deg :)

Jeg har blitt så fascinert av mellomkrigstiden i USA at jeg har kastet meg over forfattere som skildrer denne tidsepoken i romanene sine. Nå har jeg akkurat begynt på "An American tragedy" av Theodore Dreiser. Vi følger unge Clyde som har vokst opp i en fattig og religiøs familie på sin streben etter suksess og lykke i 1920-årenes USA.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, det verste er at flyttingen ikke har begynt ennå :-) Vi er bare i planleggingsfasen og alt er usikkert ennå, sikkert derfor konsentrasjonen svikter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kunne som opptil flere her nevner, bare kopiert tidligere innlegg fra tidligere uker. Jeg har vel heller ikke svart i denne tråden på noen uker, siden det har vært så lite å oppdatere med. Jeg holder fortsatt på med "I All Evighet" av Ken Follett, som jeg har gjort i over 2 måneder nå ser jeg. Boka er veldig bra, men leselysten er vel ikke helt topp om dagen, så det er en bok jeg leser litt og litt av gangen i. Litt synd at det går så trådt, da det alt i alt er en bok jeg sikkert kommer til å gi 5 eller 6 i terning når jeg tilslutt blir ferdig med den.

Ha en riktig god lesehelg alle sammen. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser "sannheten om Harry Quebert-saken" som kommer i januar. Lett og fengende, nesten litt Miss Marple-aktig etterforskning. Ifølge Le Monde er boka blitt et verdensomspennende fenomen. Jeg liker den godt.

Har også kommet i gang med Analfabeten som kunne regne. Har gledet meg til denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ferdig med Harry Quebert-boka. Den er "dødsbra"! Anbefales på det aller sterkeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På slutten av Hypnotisøren jeg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Jeffrey Archers siste bok ,"fanget av fortiden". Veldig underholdende så langt, ble fan etter å ha lest "kane og Abel" . God lesehelg til alle bokelskere:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har det vært så mye som har skjedd og så mye som har opptatt tankene, så jeg har bare lest noen få kapitler siden forrige helg. Holder derfor fortsatt på med "Forsvunnet i natten" av Dennins Lehane.
Har også hørt 2 av 7 cder av Gulldronning, perledronning.
Håper på endel timer under pleddet med boka i hånda denne helga :)

Ønsker dere alle en fin helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det å klare å holde seg til en bok gikk ikke helt, ettersom jeg ikke syns noe særlig om Dennis Lehane sin bok. Det går veldig trått!! Begynte derfor på "Den rosa boken" i tillegg. Veldig interessant bok om brystkreft, både hvordan det er å få diagnosen, under sykdommen, etter sykdommen og hvordan det er å være pårørende. Det er kreftforeningen og brystkreftforeningen som har gitt den ut under rosa sløyfe aksjonen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist jeg var på biblioteket fant jeg Kompani Orheim skrevet av Tore Renberg.
Denne gleder jeg meg til å lese, fordi mange av Bokelskerene har omtalt denne positivt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne også egentlig bare kopiert innlegget fra forrige helg. Det har gått veldig trått med lesinga de siste ukene. Oversikten min viser at jeg kun har lest en bok hittil i oktober. Men jeg føler at leselyst er litt på vei tilbake, så det kan kanskje ta seg opp litt nå.

God helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp begynt å lese Leo Tolstojs Krig og Fred. Tror jeg har gapt litt høyt, for herrejemini, den er tung!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg begynne på Vi ses i morgen av Tore Renberg;-) gleder meg.Lykke til med flyttingen:-) håper det går greit.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, det gjør nok det. Det ligger mest sannsynlig noen måneder fram i tid, men vi er på utkikk :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser på"Det jeg elsket" av Siri Hustvedt. Siden boka tydligvis ikkhe har kapitler, så kan det ta sin tid å bli ferdig med den... Får håpe den tar seg litt opp, for begynnelsen av boka har ikkje akkurat vert ein fest...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal dukke inn i ungdomsbøkenes verden og tar fatt på bok 5 i Michael Grants Gone-serie (Frykten).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nesten flaut å skrive, for jeg holder fremdeles på med Mørke Rom av Gillian Flynn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er da ikke noe å være flau over. Lesetempoet varierer naturlig nok, og du har vel en ekstra god grunn.. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I og med at det er Halloween til uka skal jeg lese Tante Frankenstein - en redselsfull historie, Rom nummer 13 og Mørke over Dunwich siden de forfaller til uka, se om jeg kommer med litt videre på I lyst og død - fra Frankenstein til splatterfilm og få startet på Inre landskap och yttre rymd - Del 1, Från H. G. Wells till Brian W. Aldiss og Billy pocketene mine. Har for tiden 5 stk å lese på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Triste hendelser kan sette sitt preg på oss lenge etter at de skjedde. Det er det ingen tvil om. Det skal kanskje markeres på noe vis? Vi kan jo selv tenne et lite lys lørdag kveld.

Bokmessig nærmer jeg meg slutten av første bind i Øst for Eden. Det er et godt gjensyn. Velskrevet. Og så fortsetter jeg å lese meg inn i Stille, boken om introvert styrke. Den er leseverdig. Kjenner jeg kommer til å lære noe av den.

God helg til deg og alle.
Anne

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo egentlig en trøst det og, tenk om man ikke hadde husket det. Det hadde vært trist det. Jeg kjenner ikke til at det skal markeres, hvertfall ikke noe organisert, men det kan selvfølgelig hende noen har satt igang noe. Lys er absolutt en god ide, det synes jeg de som føler for det skal gjøre :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsetter videre inn i dypet på de finske skoger med "Høyt mot Nord", 1. bind av Väinö Linnas polstjerne-trilogi. Tegner til å bli et fantastisk epos.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga skal jeg vie meg fullt og helt til å lese ferdig Det gule huset av Patricia Falvey. En bok om livet i Irland tidlig på 1900-tallet.
God helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veksler mellom "Vårlik" av Mons Kallentoft (første møte med denne forfatteren) og "Historikeren" av Elizabeth Kostova. Lest veldig lite i det siste, men denne helga blir ren avslappning,- og "tid for bøker " :-)
God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter en laaaaang periode uten lesing, skal jeg sakte fortsette med "Alene sammen" av Abraham Verghese og hive meg med på en felleslesning her på Bokelskere, "Natt uten måne" av John Steinbeck.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg, i likehet med Jostein, Steinbecks Natt uten måne - men den engelske utgaven, The Moon is Down - i forbindelse med felleslesingen av Steinbeck.

På øret har jeg Money av Martin Amis. Det er mitt første møte med denne britiske forfatteren, så det er jo for så vidt spennende :-)

Jeg nærmer meg dessuten slutten på Orbitor venstre vinge, den første boken i Orbitor-trilogien til Mircea Cartarescu. Hvis jeg blir ferdig med den, har jeg store planer om endelig å begynne på Rust av Pedro Carmona-Alvarez fra 2009, som jeg ser har fått veldig ujevn mottakelse her på Bokelskere. Så nå er jeg spent på om jeg kommer til å like den.

Riktig god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga skal jeg komme skikkelig i gang med The Cuckoo's Calling av Robert Galbraith aka JK Rowling. Jeg leser veldig lite krim, men når det er selveste favorittforfatteren min så kan jeg ikke annet enn å lese den. Kanskje jeg blir en krimlesende bokelsker jeg også..

Innimellom slaga blir det nok også lytting til Veien til Jerusalem av Jan Guillou, og lest av Jan Grønli, dette er første bok i Arn serien. Nå har folk snakket om at jeg bare må lese denne serien i årevis. Så nå lånte jeg endelig de tre lydbøkene på biblioteket. Tror det blir noen omveier på veien til og fra jobb fremover for å få hørt litt ekstra.
Ha en fantastisk lesehelg alle sammen :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alle fire bøkene om Arn er favoritter hos meg, håper du liker de like godt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I kveld blir det Natt uten måne
Ei krigsforteljing med Steinbeck sin stil
I tillegg så skal eg nok få med
Ei Hodejegerne-økt av og til

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

NinaFindusLailaPiippokattaHanne Kvernmo RyeHildKirsten LundalpakkaDolly DuckRufsetufsaGrete AastorpHildeGunn DuaasKorianderHeleneKristine LouiseArne SjønnesenTine SundalLars Johann MiljeChristofer GabrielsenReadninggirl30Akima MontgomeryflaEvaHilde VrangsagenAnne Berit GrønbechCecilie69Reidun SvensliAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorah