"typisk litt eldre kvinner å henge seg opp i livets små skjønnhetsflekker, samtidig som de glemmer å fryde seg over helheten".

Jeg pleier vanligvis ikke kommentere slike innlegg, men når jeg ser din reaksjon på andre sin reaksjon, så lurer jeg på hva det er som gjør at du ikke forstår at din form for kommunikasjon "trigger" noe i leseren.

Slike setninger som du presenterer her, inneholder et "opptrappende" språk. En måte å prate på som vekker motstand hos mottaker, fordi det oppfattes som både en personifisering og beskyldning, som igjen tar fokus vekk fra det saklige og tekstens innhold for øvrig. En får et inntrykk av at du mer ønsker å "vinne" en diskusjon, enn å diskutere, - og når de saklige argumentene ikke "fungerer", erstattes de med denne typen "forsvarsargumenter".

Klarer du å holde deg på et saklig nivå hele diskusjonen gjennom, er jeg sikker på at du vil kunne få i gang gode diskusjoner med andre her inne på forumet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Min erfaring gjennom livet, her inne på Bokelskere og det jeg driver profesjonelt tilsier at litt eldre kvinner ofte er mere negative enn de yngre. Det er selvfølgelig ikke en universallov, men egne opplevelser. Det er jo litt merkelig at flere klager over min intoleranse overfor andre her inne, samtidig som de føler det er fritt fram å være intolerant overfor meg... Heldigvis er jeg verken hårsår eller ser noe poeng i å sensurere meg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo litt merkelig at flere klager over min intoleranse overfor
andre her inne, samtidig som de føler det er fritt fram å være
intolerant overfor meg...

Bokelskere.no er et ganske unikt forum.
Veldig mye av grunntanken er vel et slags "lev, og la leve"-prinsipp. Noe som er ganske forståelig, siden vi er et bokforum. (En ting som ofte kjennetegner "lesere" er at de er interessert i å ta til seg kunnskap, og at de aksepterer at andre har andre meninger enn de selv har, og tar seg tid til å reflektere over disse "andre meningene")
"Lev, og la leve"-prinsippet gir ofte en interessant... "følgeeffekt", er vel ordet. For det betyr at mange er villig til å gå veldig langt for å forsvare andres rett til å ha meninger. Ofte meninger man ikke selv er enig i. Det blir en slags "la oss vise hvor høyt det er under taket her, min ærede motdebattant har tross alt lest en bok".

Du har, med utrolig presisjon, tråkket midt ut i begge disse.. Du bryter "lev, og la leve", ved å forsøke å trumfe gjennom dine synspunkter med bastante konklusjoner, og du gjør det på en måte som oppfattes som respektløst overfor motdebattanten.

Dette trigger bokelskernes sans for "fair play", Du blir fritt vilt, og mange vil da velge å gå etter deg med dine egne våpen. (Vi bokelskere er også store på dette med "poetisk rettferdighet".)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Lev, og la leve prinsippet fungere suverent i teorien, men sjelden særlig godt i praksis. Som kommunismen uten sammenlikning forøvrig...Jeg forstår at å påpeke fakta er sårt for mange, men når alt kommer til alt er jeg vel egentlig kun ansvarlig for min egen samvittighet. Så langt har jeg vel ikke angret noe jeg har skrevet her inne. Hårsårhet er noe den enkelte må stå for selv, jeg har lite påvirkning på det. Det er som kjent vi selv som lar andre såre/irritere oss.

Alt i alt er jeg en snill og grei liten gutt fra trønderhovedstaden med en diabolsk side.
Jeg føler at det jeg gjør av godt for andre langt på vei oppveier for manglende nettvett:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I denne tråden finner jeg bare to fakta:

  1. Informasjonen i bokdatabasen var feil.
  2. Feilen er nå rettet.

Siden du åpenbart mener å ha påpekt flere, foreslår jeg at du tar en kort oppsummering av de fakta du har bidratt med. Til opplysning for oss eldre damer, som i tillegg til å være hårsåre, negative og lettprovoserte, sannsynligvis også har litt tungt for det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Feilen er fortsatt ikke rettet opp her inne, men jeg ser at det er gjort hos forlagene. Mulig admin/André må foreta en oppdatering av databasen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ha ha ha. Begynner å bli moro nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er aldri lurt å komme med så bastante karakteristikker av en person uten å kjenne personen:)
Ditt utbrudd her tyder vel strengt tatt på at det er du som har innestengt aggresjon:)
At jeg er en slik mann som bringer kvinner til taushet er faktisk stikk motsatt av sannheten.
Gjennom Røde Kors deltar jeg blant annet på skrivekurs for jenter i aldersgruppen 12-16. Ikkeetnisk norske, eller hva det kalles. Jeg er også natteravn, noe som naturlig nok bidrar til økt trygghet for jenter som ellers kvier seg i disse mørketider. Legger også til at jeg er besøksvenn for eldre demente kvinner. Det kan sikkert virke som jeg skryter uhemmet av meg selv og mitt bittelille bidrag, og hvorfor skulle jeg ikke det:)
Poenget er at å være såkalt slem på ei nettside veies opp av det jeg ellers gjør i livet mitt.

Hva gjør du for å hjelpe andre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange måter å servere fakta på.
Uten å gå inn på om det du serverer egentlig ER fakta, så må jeg si at din presentasjon av disse "fakta" strekker seg langt i å være så udiplomatisk som mulig.
Hadde jeg vært i det psykologiske hjørnet ville jeg lurt på hvorfor det er så viktig for deg å gjøre det sånn, når du helt tydelig vet hvilken reaksjon du vil få.
Men siden jeg ikke er så veldig psykologisk idag, går jeg heller i meg selv og tenker litt over hvorfor jeg svarer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Siden det er jeg som er hovedkilden til denne tråden, vil jeg gjerne oppklare ett par ting:

For det første er jeg verken lei meg eller hårsår når det kommer til dine kommentarer. Hvorfor i all verden skulle jeg være det? Imidlertid innrømmer jeg gjerne at jeg har latt meg provosere av deg ved et par anledninger. Grunnen til det er at jeg opplever at du har en utidig evne til å forvrenge fakta, generalisere og viser enkelte ganger en svært nedlatende og manipulerende holdning.

Dine holdninger og kommentarer får jeg ikke gjort noe med, jeg får kun gjort noe med mine egne reaksjoner. Dermed kan du spare deg å kaste ut flere agn i min retning, jeg kommer ikke til å bite på. Maktspillet ditt her inne har jeg fått nok av, og jeg kommer ikke til å vie deg og dine innspill mer av min tid og energi.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg beklager selvfølgelig om jeg har vekket paranoiaen hos deg. Jeg har ikke ment å kaste ut agn i din retning, for å fange deg(?). Hva slags maktspill du sikter til er jeg dessverre ikke sikker på. Tenker du at jeg på en eller annen måte ønsker å kuppe nettstedet? Frykt ei, jeg er altfor snill til å ha slike kyniske hensikter.

Husk at en sterk person lar seg ikke provosere av andre, han/hun tar til saklig motmæle.
Å synke til samme nivå, eller til og med forbli taus er ikke særlig imponerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monika SvarstadKirsten LundTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenTheaTone SundlandLiv-Torill Austgulen