Jeg har lyst til å gi en bok i gave til en dame på 82 år som takk for at hun har vært så snill å hjelpe meg på jobb. Ja, hun er faktisk en kollega og jeg har sett at hun leser veldig mye i pausene, men har ikke klart å fange opp hva det er hun leser. Vi har ved et par anledninger snakket om litteratur, da jeg f.eks hadde lest Balansekunst. Dette var en bok hun ikke kunne tenke seg å lese, for mye trist. Men Selma Lagerløf sine bøker har hun lest og likt. Ellers er hun kultivert, og jeg regner med at hun har lest mange klassikere. Jeg ønsker å finne en bok av nyere dato som hun kunne satt pris på. Noen anbefalinger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg har ikke lest den norske oversettelsen, så den kan jeg ikke si noe om, men i originalen er The Uncommon Reader/En uvanlig leser av Alan Bennett en liten perle. En tynn liten flis av en bok, søt og svært underholdende om hva som hendte den gangen den engelske dronningen plutselig fant ut at den lokale bibliotekbussen gjorde ukentlige stopp ved baktrappen på slottet. Virkelig en bok for bokelskere - og ikke minst for dem som kan sine klassikere!

ETA: Og her har du en anmeldelse fra The Guardian da denne boken kom ut i 2007: This little gem is the best thing about the jubilee.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vil jeg anbefale "Å telle duer" av Marie-Sabine Roger, om et helt spesielt vannskap som utvikler seg mellom en gammel dame og en mann hun møter i parken hvor de begge sitter og teller/betrakter duene. I likhet med kollegaen din har den gamle damen lest mye, og hun viser seg etterhvert å være til svært god hjelp for denne mannen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror hun vil elske "Formødrenes stemmer" en bok utgitt i forbindelse med 100 års markeringen for kvinnenes stemmerett i Norge. Min mor på 84 år storkoste seg med disse sanne historiene av kvinner som levde for100 år siden. Har lest den selv også og klarte nesten ikke å legge den fra meg. Tror denne boken vil bli en suksess. Lykke til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kjøpte jeg også til min mor på omtrent samme alder, og hun likte den godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drageløperen, Victoria, Sofies verden og Historien om Pi er gode bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for gode tips:) Men den trenger ikke nødvendigvis å handle om alderdom. Noen flere råd?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På bedringens vei av Marie-Sabine Roger er den første boken som faller ned i hodet mitt, den har jeg med stort hell anbefalt til flere, i alle aldre. Det er en bok som er litt underfundig, og man tar seg i å lese flere avsnitt om igjen for virkelig å nyte språket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Den første som faller ned i hodet mitt er: "La meg synge deg stille sanger" av Linda Ohlson, om vennskapet mellom ei forholdsvis ung jente og en eldre dame. Nydelig. "Hundre år" av Herbjørg Wassmo, slektssaga om tre kvinner, hennes formødre er også verdt å merke seg. Samtidig blir vi kjent med Herbjørgs egen historie og hvodan hun gjemmer seg for sin far og skriver alt det fæle ned i ei bok med en gul blyant. Ikke så lystelig lesning, men du verden så godt skrevet. Eller kanskje hun vil foretrekke en søt historie om ung kjærlighet: "Hotellet på hjørnet av bitter og søt" av Jamie Ford.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

La meg synge deg stille sanger husker jeg som en god opplevelse, den støtter jeg opp om. Ellers skulle jeg mene Paulo Coelho er på topp av hva jeg vil anbefale nå, Pilegrimsreisen? Dette er en av de kloke, selvbiografiske opplevelsesfortellingene hans. Alef opplevde jeg som en uavhengig fortsettelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaiken