Kanskje er det en bokelsker der ute som kan hjelpe meg og søsteren min?

Vi er hjemme hos foreldrene våre denne helgen, og kom plutselig i snakk om en godnatthistoriebok vi fikk i gave som barn. Boka gikk dessverre tapt da min lillesøster gravde den ned i hagen, i et forsøk på å gjemme den for meg slik at hun kunne arve den senere. ;) Da mamma begynte å etterlyse boka og fant ut hva som hadde skjedd, var den dessverre ødelagt og måtte kastes.

Det vi vet og husker (eller tror vi husker) er dette:

  • Vi fikk den i 1994 eller '95.
  • Boka hadde en blå farge på framsiden, som bakgrunnsfarge. Den hadde noen tegninger/motiv i midten, og var også dekorert med stjerner.
  • Lillesøsteren min tror det var gullkanter på sidene, som på en bibel, men dette er usikkert.
  • Det var veldig mange korte historier samlet i den, boka var tjukk.

Jeg har tatt et kjapt søk på Google og her inne, og det er ikke 365 God-Natt Historier fra 1982 (med mindre den har blitt utgitt noen år senere med et annet omslag...?). Det er heller ikke boka med gonatthistorier fra "De store hvite"-serien, jeg mener å huske at det var en frittstående bok.

Kanskje ikke så mye å gå etter, men vi blir kjempeglade om noen kan hjelpe oss! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Kan det være denne? http://www.qxl.no/pris/boeker-magasiner/barn-og-ungdom/barneboeker/eventyr/alle-barns-god-natt-bok-av-helgard-corlik-buhtz-1992/v/an702579784/
(link fra qxl-auksjon, mulig den slutter å funke etter hvert. Tittelen var hvertfall Alle barns godnatt-bok)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, vet du, det tror jeg faktisk det er! :D
Jeg synes den ser veldig kjent ut, og det gjør søsteren min også! Passer veldig godt til hva jeg husker av forsiden. Tusen takk skal du ha!
(Kjekt med auksjon da, nå kan jeg by på den og se om jeg får tak i den med én gang.)

Og tusen takk igjen til dere andre også, som kom med forslag på veien. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morosam historie, eg lo godt over den geniale planen til søstera di, og fint at det blei ein lukkeleg slutt. Nesten som eit eventyr ....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, ja.. Det er en artig historie, vi har ledd godt av det i ettertid. Litt "eiesyke" kunne vi være begge to til tider, og boka var en virkelig bokskatt. Og nå ser det jo ut som det ender godt til slutt. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du må legge inn boka i samlingen din selv, så last ned bildet fra auksjonen, det pleier jeg å gjøre når jeg kjøper bøker på nett hvis boka ikke ligger på bokelskere eller ikke har bilde der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lurt, det skal jeg gjøre. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra! håper det er riktig:) Jobber i bokhandel, så er blitt google-ekspert, siden det er mye diffuse forespørsler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Husker du om boka inneholdt historien om sjøormen Ruffen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, dessverre. Jeg husker veldig lite av innholdet, for det var ikke mange ukene vi hadde boka før søsteren min gravde boka ned i hagen, hehe... Men jeg tror ikke det var historier av veldig kjente forfattere, eller med figurer/karakterer som ellers står på egne bein i barnebøkenes verden. (Kanskje boka var oversatt?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan du si noe om hva slags historier boka inneholdt? Bare f.eks å eliminere Disney-produkter vil snevre inn søket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker dessverre ikke hvilke historier som var med, men jeg tror ikke det var historier som er "allment kjent". Altså f.eks. ikke norske/skandinaviske eventyr, Disney, en samling med Prøysen eller Lindgren-historier eller lignende. Dette er forfattere og historier jeg er så og si flasket opp på, så da vil jeg tror jeg hadde husket det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånn er det av og til med store bokopplevelser - man husker stemningen, men ikke innholdet. Heldigvis ser det ut til at du allerede har funnet boka :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ordnet seg til slutt, ja. Ikke noe problem når man har dette nettstedet og mange hjelpsomme personer! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kom på at vi har en historiebok, men det er nok ikke den samme for den stemmer ikke med beskrivelsen du gir, dessverre: Min store billedbok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke den nei, men takk likevel. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan det være Godnatt Historier - Astrid Lindgrens eventyr.
Din beskrivelse av omslaget på den savnede boken passer godt til denne boken - om jeg ikke husker feil. (det er noen år siden jeg så den)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg googlet den og fant et bilde, og den passer veldig godt til beskrivelsen. Men dessverre er det ikke den boken heller. Men takk for forslaget!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har gjort det alt, kan du skrive inn "godnatthistorier" i søkefeltet hos Google, deretter klikker du på Bilder. Det kommer frem mye irrellevant, men også mange covere på barnebøker. Forsøkte å lenke, men det fungerte ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har prøvd et bildesøk hos Google også, men uten resultat. Siden boka er rundt 16-17 år gammel (og muligens ikke så veldig kjent), så er det ikke sikkert det er så lett å finne noe bilde av den der ute. Men jeg gir ikke opp jakten. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kan det være "Tusen og én natt"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er dessverre ikke den nei, men takk for innspillet likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude Jensen