Er dere klare for helg igjen?

Det går fortsatt litt tregt med meg, jeg fortsetter derfor på den samme hovedboken som jeg hadde forrige helg, I blodets grep av Val McDermid. Jeg er ennå ikke halvveis, men jeg er usikker på om det er på grunn av boken eller meg.
Litt innimellom leser jeg Når kvinner ødsler sin kjærlighet på menn de gjerne vil redde av Robin Norwood. Den er så langt veldig interessant og jeg håper jeg sitter igjen med en forståelse for hvorfor noen ikke klarer å bryte mønsteret.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Jeg fikk lest ferdig hypnotisøren i helga. Skuffende...særdeles skuffende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ble to stk, er ferdig med Alle verdens språk av Alf Lombard, og begynte på Terje Tvedts sin bok om vannet historie i fortid og fremtid. Har lest den før, og så tv-seriene for 4-5 år siden. Mye bra der for de som er opptatt av klima osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med Mors gaver på fredag kveld og startet med Og fjellene gav gjenlyd. Den blir med i vesken de nærmeste dagene, da det blir litt reising kollektivt i forbindelse med jobben.

Har skrevet litt om Mors gaver:

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Under klassetreff-helg i Trondheim by
Der vi også fikk sett student-revy
Veik lesing for gjensynsgledene
I dag er det Vredens druer på ny
Og neste bok ut på min lese-meny
Er Nesbø sin Hodejegerne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det ble litt endring i leseplanene her!
Leste ferdig "Hånden" av Mankell i går. Bra historie og plott, i tillegg til at jeg er veldig glad i Wallander, men syns det ble vel kort.
For å ikke dra med meg altfor mange bøker i bagasjen i helga la jeg igjen de bøkene jeg hadde tenkt å lese hjemme og tok heller med meg "Forsvunnet i natten" av Dennis Lehane. Da holder det med bare en bok. Har ikke kommet skikkelig inn i den enda, så er usikker på hva jeg mener om den enda, men den har fått gode anmeldelser så håpet er der! Den handler om en liten jente som forsvinner fra hjemmet sitt en kveld etter hun har lagt seg. To privat detektiver blir involvert i letingen av henne, men hverken dem eller politiet tror på morens forklaring. Ingen finner et eneste spor etter henne tiltross for intens leting. Etter en stund forsvinner det et barn til....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen fortsetter jeg med Syersken fra Madrid av Maria Duenas:-),er snart ferdig,så blir det Tore Renbergs Ses i Morgen,og Tørk aldri tårer uten hansker av Jonas Gardell:-) Gleder meg ,så dette er min bokliste fremover,muligens flere også,er stadig innom Ark:-).God Helg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er fremdeles i lyserosa sukkerspinnverden(eller lyseblå siden det ble en gutt), så jeg er fremdeles igang med Mørke Rom av Gillian Flynn og Balansekunst. Ser ut som det kan ta sin tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det litt så som så med lesing. Har en skoleoppgave som må skrives ferdig i helgen. Men vinner jeg på å lese litt, så skal jeg prøve å bli ferdig med Åndenes hus av Isabel Allende. Hvis jeg vinner på noe mere, blir det å prioritere Jordmor-serien nr 29. Ellers så får jeg se hva som frister å lese :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser "Nedstörtad ängel" av Per Olov Enquist. Skal se den på Nationalteateret om ei drøy uke. Har dessuten kommet godt i gang med "Svart mamba" av Nadifa Mohamad som virker svært god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så langt denne uka har jeg lest ferdig Min kamp 2 (jeg er fremdeles like forelsket i Knausgård:), og jeg ble også ferdig med The Replacement av Brenna Yovanoff.

I helga har jeg startet på Scary stories to tell in the dark av Alvin Schwartz og Brett Helquist. Samling av klassiske skrekkhistorier/vandrehistorier med herlige illustrasjoner og jeg skal lese i bok to i den serien More scary stories to tell in the dark. Den tredje og siste boka skal jeg spare til senere i oktober. Dette er jo bøker som passer ypperlig til høsten/Halloween-tiden. Min sjanger:)

Og hvis det blir tid til overs skal jeg begynne på Opprøret av Ally Condie.

Nok en gang litt variert lesestoff og det er godt å vite at helgene kan bare komme for jeg går ikke tom for lesestoff og jeg har aldri planer om helgene så jeg får da rikelig tid til å lese. Er fremdeles sykmeldt. Har vært sykmeldt 100% i snart fire måneder nå (og gjett om jeg er lei) og jeg har vært til tre av tre spesialister og skal tilbake til to av dem senere. Er 100% sykmeldt ut oktober og håper inderlig er i stand til å være på jobb igjen i november. For nå er jeg lei av disse hjemmedagene.

Så jeg får smøre meg på den lille tålmodigheten jeg har igjen.

God helg!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nettopp starta på Fjellgraven av Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt. Sistnemnde er kanskje mest kjend som skapar av den dansk/svenske TV-serien Broen. Fjellgraven er den tredje boka i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman, og eg har store forventningar til denne.

Som vanleg har eg ei lydbok i tillegg: No lyttar eg til den nyaste boka til Tore Renberg, Vi ses i morgen. Det er forfattaren sjølv som les.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene om Sebastian Bergman virket spennende! De må jeg ta en titt på :)
Kos deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsetter på "Historikeren", av Elizabeth Kostova. Har ikke lest så mye, men liker boka så langt. Siden vi skal ha 18-årsdag i huset, vet jeg ikke hvor mye tid det blir til lesing, men mandag har jeg feriedag - da skal jeg kose meg med boka :-)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste Historikeren for et par år siden. Den falt dessverre ikke i smak hos meg. Jeg har hørt mange si at de elsker den, så håper du får en bedre leseroppleve enn meg.

God helg, og gratulerer med attenåringen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har formen vært ganske sjaber i det siste, så har ikke orket å lese. Det sier sitt.....
Tror ikke det blir så mye lesing i helga heller, da jeg skal på kurs både lørdag og søndag. Har derimot tenkt å krype under pleddet på soffaen og lese masse i kveld :)

Holder på med "Hånden" av Henning Mankell, litt usikker på hva jeg mener om den enda. Den er jo så utrolig kort så føler ikke at jeg har kommet skikkelig inn i den selv om jeg er halvveis..
Ellers holder jeg på med "Lev mer med mindfulness" av Lisbeth Pettersen. Har bare lest et par kapitler av denne, men den virker veldig årleit! Må dessverre levere den på biblioteket igjen på mandag, men håper å få med meg litt mer av den i helga til tross for at det er en bok som må fordøyes litt og lese bare et og et kapittel sånn av og til. Tror denne kommer til å havne på lista over bøker jeg ønsker meg!

Ellers har jeg kjøpt "Den rosa boken" denne uka. en bok gitt ut av rosasløyfe og kreftforeningen. Satser på å begynne på denne snart! Helt suverent å kunne kjøpe meg ei bok og samtidig støtte kreftsaken!! Håper virkelig mange gjør det, eller støtter kreftsaken på annen måte!
Har også funnet frem bok nr to i "Love Hina" serien, i mitt prosjekt på å utfordre meg selv til å lese litt flere sjangere og typer bøker.

Vi får se hva jeg rekker i løpet av helga. Er i sånn stressmodus igjen, der det stresser meg med alle bøkene som ligger å venter på å bli lest. Selv om jeg gleder meg til dem, så blir det som om det er et mål om å bli ferdig med dem, selv om det ville vært utrolig kjedelig å plutselig være tom for lesestoff....
Noen tips hvordan jeg kan endre eller bli kvitt denne følelsen?
Koser meg ikke på samme måte med bøkene for tida, må bare bli ferdig med dem så jeg kan begynne på en annen....

Ønsker alle en riktig god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klar for helg, og håper på tid til å lese litt innimellom andre ting. Har lagt Shantaram til side et øyeblikk, og leser Øst For Eden - 30 år etter første gang. Jeg skjønner godt hvorfor den gjorde inntrykk på meg den gangen. Ellers har jeg fått låne en bok som heter "Stille - introvert styrke i en verden som aldri slutter å snakke". Den skal jeg nok lese litt i i helgen.

Gog helg til alle,
Anne

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her har du en lenke til et foredrag forfatteren av "Stille ..."-boken holdt, - veldig bra, syntes jeg;) Og gjenlesing av Øst for Eden hørtes fristende ut! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, gleder meg til å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan høre også, - og det er morsomst ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha - jeg må åpenbart sjekke i løpet av helgen :) takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boka om introvert som styrke har jeg også sett på og vært nysgjerrig på!
Håper du deler hva du synes om den etterhvert!

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen :) her er mine tanker om boken "Stille. Introvert...."

Jeg liker boken godt. Det er interessant å lese om ulike personlighetstrekk, som det introverte og det ekstroverte. Spesielt er det interessant ift om trekkene kan knyttes til biologi. Når det gjelder det sosiokulturelle persektivet beskrives dette ift det amerikanske samfunnet, slik jeg ser det i hvert fall. (Kanskje fordi min jobb er knyttet til små barn og det antagelig er mer rom for det individuelle hos de under skolealder enn senere i livet).

Forskningen understreker forfatterens budskap, slik sett opplever jeg ikke dette som en fagsterk bok. Likevel vil jeg anbefale boka; den er lett å lese og den gir mye å reflektere over. Jeg kjenner at jeg favner min egen introverte side enda lettere.

For meg er det som nevnt dette med at personlighetstrekk knyttet opp mot biologi som er spennende. Jeg liker også godt kapittelet som dreier seg om barn, livet og så videre. Der er det mye godt å hente ift refleksjon omkring f.eks tilpasset opplæring i skolen.

Alt i alt, verdt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Deler gjerne :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, er veldig klar for helg, men denne helga har jeg jobbehelg.
Men noe lesing blir det allikevel. Har begynt på Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo.
Jeg liker boka godt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat ferdig med Karitas- Kaos på lerret i dag og nå blir det Livgivende tegn i helga. Skal også snart i gang med Det gule huset,kanskje det også blir i helga.
God helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag ble jeg endelig ferdig med Peer Gynt - historie, sagn og forbandet digt og siden jeg var ferdig med den før kl 13 leste jeg likegot også ferdig Småbarnspappa for første gang også før jeg tok bussen inn til byen for å levere bøker på biblioteket ( er der nå ) og hente post.

Ellers denen helgen har jeg tenkt å lese Forsvarsverk langs Glomma - en lokalhistorisk veiviser gjennom Østfold og Tante Frankenstein - en redselsfull historie og Pondus Eliteserien 7, 8 og 9. Hentet nettopp bok nr 7.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg i USAs "glade tjueår" i "The Great Gatsby", og leser samtidig om de tragiske trettiåra i "Vredens druer". Her er det virkelige kontraster, og mye å lære både på det menneskelige, sosiale, historiske og politiske plan for å nevne noen.

En god helg til alle!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det går veldig tregt med lesinga her hos meg også for tiden. Jeg har ikke fullført en eneste bok hittil i oktober. Håper at leselysten kommer litt tilbake i løpet av helgen. Bøkene som nå er under lesing er; Livets lenker 17 av Christin Grilstad Prøis, Spis elsk lev av Elizabeth Gilbert, Amerika 1 av Rune Angell-Jacobsen og De beste blant oss av Helene Uri.

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenAvaKaramasov11PiippokattaMaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SHeidiMalinn HjortlandBenteKirsten LundBerit RDemeterKnut HauglandKristina Jernstrøm LyseboIreneleserCecilieMads Leonard HolvikBjørg Marit TinholtAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda Rasten