Tusen takk for din årvåkenhet, gretemor! Det er ikke første gang du slår ned på feil.

Denne opplysningen i Bokdatabasen forvirret meg da jeg skulle starte tråden: Vredens druer - felleslesing; fikk det ikke til å stemme. Som alle kan se, løste jeg problemet på den litt lettvinte måten: "1920-30-årene".

Jeg setter stor pris på at du oppklarte dette for meg og oss andre. Hvis ikke Bokdatabasen reagerer, får vi sende dem meldinger i fleng!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Gjennom introduksjonen i min utgave og tidfestede hendelser i boka, er handlingen lagt til sommeren/høsten 1937 frem til vinteren 1938.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har boken, men har kommet så langt at jeg har lest den. Krakket kom i 1929. Frem til da var det oppgangstider. Mange norske reiste over for å legge seg opp penger for å bygge seg hus eller bedrift i Norge. Som kuriositet kan jeg nevne at min oldefar ringte og bestilte aksjer dagen før krakket - heldigvis for ham så ble bestillingen aldri notert ned el. gjennomført.

John Steinbeck publiserte romanen i 1939. Vant National Book Award & Pulitzer Prize i 1940.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoenIngunn SHarald KIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerDemeterSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima MontgomeryHeidi HoltanAgnete M. Hafskjold