Hei alle bokelskere der ute! Jeg trenger litt hjelp. I fjor lærte jeg en del om det å reise, og om det å forberede seg til en reise. En av disse metodene var det å lese bøker fra stedene man skal besøke, slik at man vet noe om kulturen og historien til landet eventuelt byen. I januar drar jeg på en backpacker tur i 5 mnd noen av stoppestedene blir India, Sri Lanka, Thailand og New Zealand. Så det jeg lurte på var, om det er noen der ute som har lest noen bra bøker som har handling i ett av disse landene, eventuelt om noen bra forfattere fra landene. På forhånd tusen takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Så herlig å skulle på en sånn tur! Jeg har lest mange av India-bøkene - her er det veldig mye å ta av! Jeg ville lest Shantaram først. Denne boka gjør at man (les: jeg) får lyst til å dra til India. Forteller om samfunnet, men historien har helter, og er malerisk og fascinerende. Balansekunst er en fantastisk roman, men mye tøffere enn Shantaram. Nesten bare grusom. Gir deg ( les: meg) ingen lyst til å dra dit. Begge forteller mye om samfunnet. Slumdog Millionaire (gutten som hadde svar på alt) er også fin.

Fra Sri Lanka har du Line Baugstø sin roman Regntid, som har fått flere gode terningkast. Jeg har ikke lest den selv.

New Zealand - Den lange hvite skyens land, som er nevnt under, forteller mye om hvordan det var å komme dit som nybygger. Spennende og underholdende roman med sterke kvinner og mye dramatikk. Det er kommet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan absolutt anbefale Torbjørn Færøviks "India" og "Buddhas barn". De er skrevet som reiseskildringer, og gir god innsikt i kulturen og utrolig mye spennende, historiske fakta. Kan som sagt anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Den lange, hvite skyens land" av Sarah Lark er fra New Zealand og har fått gode tilbakemeldinger. Jeg har selv ikke lest boka. Ser at mange anbefaler "Balansekunst". Kan bare slutte meg til dem. En av mine favoritter. Og hva med "Indias datter", en av årets bestselgere? Og "De hemmelige barna". De to siste er helt greie bøker, ikke stor litteratur, men lettleste og gir muligens et bilde av India.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for alle svar! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et tips for New Zealand,; Margfolket av Keri Hulme. Det er MANGE år sia jeg leste den, men den gangen var jeg i alle fall svært godt fornøyd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil anbefale "En passende ung mann" (A Suitable Boy) framfor "Balansekunst", men kanskje litt urettferdig siden jeg fortsatt bare har lest halvparten av den siste. Begge var gode!
Ellers kom det en fin roman som het "Guden for små ting" av Arundhati Roy for en del år siden. Den likte jeg også veldig godt.

Fra New Zealand kjenner jeg bare til Janet Frame - hun har skrevet tre oppvekstromaner som jeg ikke husker hva heter, men du finner dem her inne. "Et sendebud fra speilbyen" heter den ene.

Sri Lanka og Thailand - hmmmm, nei dessverre, spent på om noen andre har tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg vil slå eit slag for En passende ung mann av Vikram Seth. Handlinga er lagt til India på 1950-talet. I tillegg til eit fantastisk persongalleri og fargerike omtalar av indisk kultur/mat/musikk osv får du eit innblikk i ein dramatisk periode i Indias historie. Fantastisk bok, faktisk ei av dei aller beste eg har lest!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slutter meg helt og fullt til alpakkas anbefaling!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Balansekunst" av Rohinton Mistry. Roman som omhandler perioden fra Indias selvstendighet i 1947 til unntakstilstanden i 1975. Jeg leser denne boka nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du ikke lest Shantaram kan du jo begynne med den. Flere beskrivelser fra India er veldig gode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gå til mine sider, og finn bøker om de landene som di skal til. Ellers se på Staralfurs sin .liste over forfattere osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal du til Thailand så synes jeg du bør lese Prisen på et barn av Marie-France Botte. Denne handler om barneprostitusjon i Thailand. Den er skrevet for noen år siden så det er heldigvis bedre, men fremdeles noe å være oppmerksom på. Ser ut som den er litt vanskelig å få tak i, men du kan prøve på biblioteket ellers så ser jeg at de har den på bokloftet.no.

Må si jeg misunner deg turen, av de landene du nevner er det bare Thailand jeg har vært i. Helt fantastisk!

Vet du hvor i Thailand du skal?

Da jeg var der kom jeg over Even Thai Girls Cry av J.F. Gump. Ikke så veldig lærerikt, men underholdende skrevet om "farang møter thai-jente"
Han har også skrevet to oppfølgere om du liker denne.

Balansekunst av Rohinton Mistry handler om India. Jeg har ikke lest den selv ennå, men jeg vet at den er varmt anbefalt her inne. Da får du en god dose historie pakket inn i en en fin fortelling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina Hillestad