Gratulerer til Alice Munro, det var jammen på tide at hun fikk den.
Må nok finne fram og lese igjen hennes fine og gode fortellinger.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Aldri hørt om henne... Hva skriver hun om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fann fram ei bok av Munro som eg har hatt ståande i bokhylla i mange år. På tide å lese den no.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Føler meg nesten litt ille tilmote når jeg nå må erkjenne at jeg ikke har lest noe av Alice Munro, ihvertfall ikke som jeg kan huske.
Har du noen bøker/novellesamlinger av henne å anbefale, Karin.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er i samme situasjon som deg,men fant ei novelle av henne i Canada forteller som heter Besøk. Den skal jeg lese, ihvertfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Strengt tatt - så skal jeg ikke svare deg - siden du stiller spørsmålet til Karin. Men fristelsen ble for stor.
I en annen tråd her inne skrev Monica Carlsen at Dear Life var den beste novellesamlingen Alice Munro hadde skrevet hittil, men så tilføyde Monica at hver gang hun leste en bok av Munro - syntes hun det var hennes beste.
Av en eller annen grunn har jeg den samme opplevelsen. Etter å ha lest syv av Munro's novellesamlinger - er den sist leste - alltid den beste.
Så konklusjonen til to lesere av Alice Munro's noveller er følgende: Uansett hvilke bok du velger - så vil den sist leste - være hennes beste. :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Oj....høres rett og slett fantastisk ut. Tror jeg må legge meg snart så tiden går fort til jeg kommer meg avgårde på "Munrojakt" i morgen. Takk, takk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Såvidt jeg vet, skriver Alice Munro utelukkende noveller - hun har ikke gitt ut noen romaner. Selv har jeg bare lest samlingen Too Much Happiness - men jeg var veldig begeistret for den, og ga den uten å nøle terningkast seks. Samtidig bestemte jeg meg for å lese mer Alice Munro, men så langt kom jeg ikke...

For øvrig gleder det meg litt ekstra at Nobelprisen denne gangen gikk til en novelleforfatter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ta en titt innom Ark.no,der så jeg de hadde flere bøker/noveller av henne,litt dyre i pris,men det spørs jo hvor mye penger en hver vil legge i bøker,du kan jo prøve biblioteket også:-) Lykke til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips. I morgen blir det en tur til "Ark" og biblioteket. Godt å ha begge stedene i nærmiljøet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da burde du lese noen av hennes gode noveller som er som små romaner. De bøkene jeg har lest av henne har jeg i sin tid lånt på biblioteket. Men jeg har da ei tykk bok som heter "Noveller" (i utvalg) ( 24 stk) og forord ved Gordon Hølmebakk. Den har ISBN 82-525-1699-8. Det ser ut til at jeg må lese novellene igjen, som en gest til hennes velfortjente pris.
Vrient å finne de på bruktmarkedet, men biblioteket har de som er oversatt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for info, jeg er helt sikker på at min mor har denne samlingen av G. Hølmebakk, så det blir stedet å begynne for meg. Har aldri hørt om henne, kommer sikkert av at jeg ikke er så glad i noveller. Som regel oppfatter jeg ikke hva den handler om før den er ferdig, så må jeg lese den hersens greia igjen, og så føler jeg meg snytt over at forfatteren plager meg med en sånn fillesak... Vil påstå det gjelder for minst 90 % av novellene jeg har lest. Men, jeg får gi henne en sjanse... Beste novellen jeg har lest til dags dato må være Mrs. Todd's Shortcut av Stephen King. Slår til og med Hemingway.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har akkurat den samme følelsen når det gjelder noveller. Leste Munros novellesamling "The Runaway" nå, og den fantastiske novellen "Passion." Var litt ukonsentrert et par minutter pga. noe med en gutt som ikke fant fotballskoa... og plutselig følte jeg at det var noe jeg hadde gått glipp av som var avgjørende for å forstå novellen. Men jeg leste den på nytt med en gang, og fikk virkelig en god opplevelse. Handlingen i noveller er så fortetta og intens.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg titter nok innom biblioteket allerede i morgen. Spennende. Takk, Karin

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til å lese noe av henne:-)skal bli spennende.Alltid moro å "oppdage" nye forfatter:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg må innrømme at dette er en ukjent forfatter for meg og jeg som elsker noveller da. Har lest litt om hennes forfatterskap nå og har satt novellesamlinger av henne opp på ønskelisten min. Ser at hun har fått høye terningkast her inne.
Gratulasjoner fra meg også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg slutter meg til gratulantene - vel fortjent!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas