Finnes det en bok som setter en inn i vanskelige ord, ikke fremmedordbok, men en lett bok som hjelper en å bli kjent med nye ord i hverdagen, for da kan jeg lese tyngre bøker etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

[ Slettet av bruker ]

Både Bokmålsordboka (finnes i en nyere versjon enn denne), og Tanums store rettskrivningsordbok gir i tillegg til korrekt rettskrivning, gode definisjoner av ordene.

Jeg har sagt det før og gjentar det gjerne, ordbøker er uvurderlige hjelpemidler. Jeg slår ofte opp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med norsk synnonymordbok?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har en Fremmedord og synonym og blå ordbok, men det tar så lang tid å slå opp minst et ord i hver eneste setning. Så kunne heller vært interessant med noe mindre, som forteller om ofte bruke ord og deres betydning, enn denne store ordboken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er litt tilhenger av "lese med ordbok ved siden av", særlig hvis man prøver seg på noe nytt (nytt språk, nytt fagområde etc). Det gir en øyeblikkelig, målbar tilfredsstillelse ved at sidene/bøkene går stadig fortere unna :-)

Men jeg kan også anbefale å bla på måfå i en etymologisk ordbok. Ikke nyttig med en gang, men gøy å se hvordan ordene har oppstått og etterhvert fått den meningen de har idag. (Til og med VG syns "ord er gøy" etter å ha prøvd den jeg lenket til over. De klarte til og med å avholde seg fra bruke "ORDBOKGØY" som overskrift...)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk!
Det er lenge siden jeg har hatt LYST på et oppslagsverk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet nok ikke om noen slik bok.

Men er du sikker på at du trenger en?
For JEG er sikker på to ting:
- Du kan flere ord enn du tror
- Du lærer ord hele tiden, enten du PRØVER eller ikke.
(Det er i alle fall sånn JEG fungerer)

Min erfaring er at den beste måten å lære både ord og språk på er ved å lese.
Ikke sånn "lese med ordboken ved siden av", men ganske enkelt bare lese... Vanskelige ord skrives ned og sjekkes ETTER at boken er ferdiglest.
Mesteparten av betydningen av et ord vil du fange opp ved å lese resten av setningen (og setningene rundt.) Og hvis du ikke avbryter lesingen hver gang du står fast på et ord, så blir selve lesingen mer lystbetont.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69