Du har fått mange gode tips. Jeg har lest det meste av Vera Henriksen for mange år siden, de anbefales.
Har ei bok til du kan se litt på og som jeg syntes er veldig bra. Den fikk god omtale når den kom ut.
Alv Erlingsson av Tore Skeie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Den har jeg for min del forlengst skaffet meg, og venter meg en stor leseopplevelse når jeg bare kommer i gang - så jeg tror at du har et supert lesetips der, Karin. Men egentlig er vel Alv Erlingsson litt for sent ute til å falle i kategorien "viking-litteratur"? Handlingen i denne boken starter ifølge vaskeseddelen på 1290-tallet, og ifølge Wikipedia-artikkelen om vikinger avgrenser man visst "vikingtiden" slik:

I den sene jernalderen deltok vikingene i landnåm, plyndring, militære ekspedisjoner og handelsvirksomhet langs kyster og elver vestover, sørover og østover i Europa fra omkring år 800 og frem til slutten av 1000-tallet.

Ikke for å være vanskelig, altså - for i går holdt jeg nemlig selv på å nevne Kristin Lavransdatter i denne tråden, før jeg kom på at også den trilogien nok er litt for "ny" i denne sammenhengen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff, jeg var nok noe rask på labben ang boka til Skeie, den hører til noe seinere i tid, men en god er det i allefall :)
Da prøver jeg på nytt med disse:
Sagar i utvalg av Johannes Larsen.
og den flotte praktboka Landet under leidarstjernen av Helge Ingstad. Den hadde jeg stor glede av å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg gikk på skolen lærte vi at vikingetiden varte fra det første overfaller på Engelsk jord i 793 til slagene ved Stamford Bridge/Hastings i 1066

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med Arn? Finnes som bok og film...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHege