Dette er ei av mine favorittbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det skjønner jeg godt! Jeg synes også det er ei veldig god bok. Historien er vond, men den er fortalt i et så poetisk språk at det blir vakkert. (Jeg kvier meg egentlig for å bruke et sånt ord, men greier ikke å finne noe mer dekkende i dette tilfellet.) Bakeren José Antonio Maria Vaz forteller gategutten Nelios historie. Hvordan han unngikk å bli barnesoldat og siden ble leder for en gruppe av gategutter i en østafrikansk by. I ni netter forteller Nelio sin historie før han dør, og José tar deretter på seg oppgaven å bringe Nelios historie videre.

Utdrag fra vaskeseddelen: Comédia infantil leder oss gjennom kjærligheten, barbariets og lovløshetens vekslende landskap. Det er en roman om krig, fattigdom og avmakt. Men også om tro, drømmer og nestekjærlighet.

Boka ble i 1995 nominert til Nordisk Råds litteraturpris.

Og for ordens skyld, til dere som ikke har lest den: Dette er ingen kriminalroman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline