Ja, mye tyder på at noen leste flere av bøkene til John Steinbeck som fanden leser ... på forskjellige tidspunkt, En naturlig sammenheng her kan ligge i at Steinbeck i 1935 meldte seg inn i en kommunistisk forfatterorganisasjon. Om mus og menn kom i 1937. Naturlig i betydningen av at demokratiet ikke alltid er så veldig demokratisk. Steinbeck skal ha bedt overvåkerne om å slutte å plage han.

Jeg slutter meg til Karens etterlysning etter gode tips om Steinbeck stoff/ biografier.
Marit Håverstad har nevnt ei svær bok med Steinbecks brev. Er den god?
Jeg har kjøpt en biografi av Catherine Reef på engelsk fra Amazon, men har ikke starta lesinga.
Det ligger jo masse stoff om Steinbeck på nett, naturligvis ofte farga av hvem som snakker, og når det blir sagt.
Men også biografiene handler jo selvfølgelig om kampen om mannens ettermæle. Spørsmålet om propaganda eller fakta er kanskje mer aktuelt enn på lenge?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Artig: FBIs notat om Steinbeck er forhåpentligvis mer pålitelig enn norske POTs notater om norske kvinner og menn? Skal befinne seg på Steinbeckmuseum i Salinas.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Steinbeck: A Life in Letters - god? Tja. Den inneholder det meste av det enken Elaine og hennes medredaktør har greid å samle sammen av brev til forleggere, venner, presidenter, sønner, ektefeller - mao. likt og ulikt. Den er inndelt kronologisk i seksjoner, hver med en innledende liste over begivenheter og utgivelser. Jeg har så langt bare bladd meg fram for å finne Steinbecks egne kommentarer til de bøkene vi leser. Her er mye stoff som ikke er relatert til diktverk - men som sikkert kan være interessant hvis man vil gå dypere inn i Steinbecks liv. Å lese den fra perm til perm tror jeg kan bli litt av et ork, men for spesielt interesserte er den sikkert god å ha.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter et kapittel av Catherine Reefs bok ser dette ut til å være boka for ungdomsskoleeleven som skal skrive stil om John Steinbeck. Litt overfladisk og enkel. Ikke det jeg leita etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synd. Det hadde vært fint å kunne lese de beste bøkene. Geert Mak anbefaler "The true adventures of John Steinbeck. Writer" som den beste. Forfatter er Jackson Benson. God nummer to, som han skriver, og av nyere dato, er Jay Parinis: John Steinbeck. A biography. Også er det John Steinbeck. A life in letters, redigert av Elaine Steinbeck og Robert Wallsten. Dessuten en litt forbitret, men interessant, versjon av historien skrevet av sønnen: John Steinbeck jr og Nancy Steinbeck: The other side of Eden. Life with John Steinbeck. Og han nevner flere. Hans egen USA, en reise, er også god.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Monika SvarstadKirsten LundTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenTheaTone SundlandLiv-Torill Austgulen