Denne kortromanen blir man så utrolig glad i. Historien er fantastisk og den lille begavede George og den store, sterke og mental tilbakestående Lennie føler man så godt for. Deres vennskap som er så stort har Steinbeck klart å fremstille så godt gjennom hele historien.

”Menn som oss, som arbeider på ranchar, er dei einsamaste i hele verda. Dei har ingen familie. Dei høyrer ikkje heime noko stad. Men sånn er det ikkje med oss. Me har ein framtid… fordi eg fikk deg til å sjå etter meg, og du fikk meg til å sjå etter deg”.
Disse ordene går igjen flere ganger i fortellingen.

I tillegg til vennskap er drømmer et gjenngangstema i boken. Hovedpersonene drømmer om en bedre fremtid. En fremtid med sin egen plass å eie og livnære seg på.

Forfatteren tar også opp diskriminering av svarte. Negeren som blir kalt Kroken får ikke bo sammen med de andre arbeiderene, men må bo alene i stallen.

Syntes denne romanen er et lite mesterverk :)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det er den absolutt. Hvis du ikke har sett filmen med John Malkowitch som Lennie og Gary Sinese som George, har du nok et liite mesterverk til gode.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikke sett den så det har jeg tilgode :)
Var på biblioteket for å se om de hadde den der, men det lykkes ikke.
Skal være på jakt etter den for jeg vil veldig gjerne se denne historien filmatisert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du abonnerer på Netflix, så finner du den der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøv med fjernlån. Mener bestemt at jeg lånte denne filmen på biblioteket. Ellers er filmen sikkert tilgjengelig på det store nettet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen er til utlån på flere norske biblioteker - blant annet på Deichmanske i Oslo. Jeg har ikke sett denne versjonen, men en eldre versjon fra 1939 kan anbefales sterkt (den er derimot ikke å finne i norske biblioteker, men kan bestilles fra utlandet)..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteAkima MontgomeryElisabeth SveeVioleta JakobsenStig Tingar hSolPi_MesonToveLisbeth Marie UvaagPiippokattaReadninggirl30Kirsten LundRufsetufsaBjørg L.Anniken LFride LindsethKristin SpalderIreneleserIngeborg GHarald KAnneWangHeidi BCaroline Ekornes JohannessenTorill RevheimMonica CarlsenDressmyshelfEli HagelundTonje-Elisabeth StørkersenGeir SundetWenche VargasHilde H HelsethSiljeMarit HåverstadStian AxdalAlice NordliBjørg Marit TinholtGro-Anita RoenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudFrisk Nordvest