2 . Hva betyr det å være senil?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Du har fått flere gode svar her, men jeg synes kanskje de er litt for "vitenskapelige". I vanlig hverdagsspråk er vi ikke alltid like saklige: Når vi snakker om at noen er senil, mener vi som oftest at vedkommende er glemsk og "rørete".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må korrigere eller presisere Maris svar. Svekket hukommelse på grunn av alder, hører med til de normale aldersforandringene som vi alle mer eller mindre utsettes for, faktisk allerede fra 20. - 30-årsalderen.

Demens er sykdom, eller rettere sagt en sekkebetegnelse for flere sykdomstilstander der hukommelse og andre kognitive evner (språk, evne til å tenke m.m.) svekkes i alvorlig og økende grad. Også personligheten kan, som Mari sier, endres. Det er også riktig at Alzheimers sykdom er den vanligste årsaken til demens. Høyt alkoholforbruk gjennom lang tid kan være en annen årsak.

(Jeg er en svoren tilhenger av ordbøker :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som tillegg til Mari sitt svar, kan jeg nevne at den vanligste formen for senil demens er Alzheimers sykdom. Denne alvorlige hjernesykdommen har fått navnet sitt etter legen som oppdaget sykdommen, han het nemlig Louis Alzheimer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vil si at man er svekket pga. alderdom. Aller vanligst er det at hukommelsen svikter i større eller mindre grad, men senilitet (eller demens) kan også føre til endret atferd og personlighet eller språkvansker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Monika SvarstadKirsten LundTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenTheaTone SundlandLiv-Torill Austgulen