Føler du at skjønnlitteraturen har gitt deg noen innsikter i livet (eventuelt hvilke?), som du ville ha gått glipp av dersom du ikke hadde vært en leser?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Vel tony Hillermans krimbøker har gitt meg innsikt i navahoene og naboene deres sine tradisjoner f.eks. Utenom dette så gir alle bøker meg innsikt i hvordan forfatteren bruker språket og alle engelskspråklige bøker jeg har lest har gitt meg mer innsikt i det engelske språket. "Bob's your uncle" f.eks. er ikke noe vi lærte om på skolen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man kan etterhvert bli mer fantasifull, fordi man drømmer seg bort hele tiden. Og man kan gå håpfullt rundt i flere dager fordi man håper det samme som skjer i boken vil skje med deg også, selv om du vet at det ikke skjer i den virkelige verdenen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes det er som om for hver bok jeg leser så vokser min evne til å se ting i perspektiver, min forståelse for mennesker som er annerledes enn meg selv og for følelser og sinnstemninger jeg ikke har følt på kroppen selv. Du blir satt inn i andres liv og lærer hvordan de er, og det synes jeg er veldig berikende. Føler meg liksom som et littegranne større menneske hver gang jeg har fullført en bok med en hovedperson som kanskje så ting på et annet vis enn meg, og som fikk meg til å tenke på nye måter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fint tema! Men ja, "alle" bøker gir innsikt. Først og fremst innsikt i hvordan verden ser ut fra andre menneskers ståsted. Det et ikke så lett å velge ut noen få bøker, men den første jeg tenker på er Beate Grimsruds "En dåre fri", som vi har snakket om tidligere. Og disse skakkjørte mennene som Dag Solstad skriver om - ikke minst T. Singer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Absolutt, jeg har lært utrolig mye av skjønnlitterære bøker. Det er spesielt to bøker jeg husker påvirket meg i ung alder. Den ene er Sofies Verden av Jostein Gaarder, den ga meg innsikt inn i en verden av åpenhet, undring og nysgjerrighet. Den andre var For ung til å dø av Lurlene McDaniel, den ga meg forståelse for at hvem som helst kan rammes av alvorlig sykdom.

Om de ga meg en innsikt jeg ikke hadde fått ellers er ikke sikkert, men jeg tror jeg fant ut av dette mye tidligere takket være disse bøkene. Skjønnlitterære bøker har ofte åpnet opp en ny verden for meg, de har fått meg interessert i ett komplisert eller fjernt tema, noe som har gitt meg forståelse for andres situasjon. Skjønnlitterære bøker kan på sitt beste gi deg ett helt annet perspektiv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth Svee