Min første roman av Tarjei Vesaas og gjett om jeg ble gledelig overrasket.
Jeg elsket denne romanen av flere grunner, blant annet fordi den var:
- meget godt skrevet
- nydelig poestisk språk
- var på nynorsk
- interessant tema
- spennende
- trist og tragisk

Det er virkelig imponerende hvordan Vesaas klarer å formidle tanker og følelser som rører seg i to 11 år gamle jenter. Vakkert og følsomt skriver han om vennskap og vanskelige følelser.
Boken er full av symbolikk og undertoner, og derfor blir det rom for tolkninger og mye å tenke over.
En vakker bok selv om historien er veldig trist.

Is-slottet rørte hjerte mitt og da er jeg solgt.
Terningkast 6.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har hatt et anstrengt forhold til Vesaas siden vi måtte lese "Fuglane" på videregående. Det var derfor med en viss skepsis jeg begynte på "Is-slottet" i vår. Så viste det seg at det var en bokskatt som jeg nesten ble irritert over å ikke ha sett før. Dette er ei bok jeg garantert kommer til å lese flere ganger, og jeg har anbefalt den videre til flere. Kanskje jeg til og med skal prøve meg på "Fuglane" på nytt - bøker oppfattes ofte annerledes når man har fått noen flere år på baken :))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig å høre at du likte din første Vesaas-roman. Denne leste jeg da jeg var yngre, men må innrømme at jeg ikke husker spesielt mye. Er det en bok jeg håper å få gjenlest så er det denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har frem til nå kun vært kjent med Vesaas sine dikt. Oppdaget jo nå at han har tatt poesien med seg inn i romanene også. Vindane ligger klar for lesing og jeg gleder meg til begynne på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres lovende ut for Vesaas-prosjektet mitt. Har lenge hatt planer om å lese bøkene, men så var det det å komme igang. Kan absolutt anbefale "Fuglane", den har også flott språk, i tillegg til naturskildringer og det indre følelseslivet Vesaas var så flink til å beskrive.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteAkima MontgomeryElisabeth SveeVioleta JakobsenStig Tingar hSolPi_MesonToveLisbeth Marie UvaagPiippokattaReadninggirl30Kirsten LundRufsetufsaBjørg L.Anniken LFride LindsethKristin SpalderIreneleserIngeborg GHarald KAnneWangHeidi BCaroline Ekornes JohannessenTorill RevheimMonica CarlsenDressmyshelfEli HagelundTonje-Elisabeth StørkersenGeir SundetWenche VargasHilde H HelsethSiljeMarit HåverstadStian AxdalAlice NordliBjørg Marit TinholtGro-Anita RoenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudFrisk Nordvest