Det er faktisk samfunnet som legger grunnlaget for hva som er lovlig eller blir lovlig. Den enkelte over en viss alder har ansvar overfor seg selv og sin gjøren. Faller den utenfor loven blir man straffet. Det vil alltid være gråsoner. Man vet at selvmoderere som opererer i media har en smitteeffekt på likesinnede - så her må alarmapparatet trå i kraft av sin stilling og sette ut mottiltak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja, jeg ser at det kan ha vært feil å fortsette å bruke "selvmord" som eksempel her.

Men jeg mener fremdeles at det er bedre at det er LOV å skrive om det, sånn at vi KAN ha et alarmapparat som fanger det opp, enn å "sensurere" det, sånn at det blir et undergrunnsfenomen.
Det er ALLTID lettere å sloss mot noe man kan se.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er fullt mulig å ha oversikt over hva som er på nettet. Det må da gjøres av sakskyndige som vet hva de skal søke/lete etter. Evt. legge ut åte. Man kan kanskje skjerme seg overfor visse ting på nettet, men da må de inneholde visse ord som gjør at man kan sperre tilgangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, siden utgangspunktet her var "kontroversielle bøker og tekster"...

Men for å ta det i rekkefølge:
- ha oversikt over hva som er på nettet... DET toget har gått for lenge siden. Det er så mange leverandører av nettilgang, serverplass og annet man trenger for å være på nett, at det å ha oversikt over hva som er der ute er umulig.
- "sakkyndige" er et veldig vidt begrep. Hvem skal de være, og hva skal de stoppe? Med KrF på vei inn i regjering er det veldig fristende å si at vi må fjerne alt om abort, siden det er en uting... At folk kan en sak er ikke det samme som at de bør være de som skal bestemme hva som skal være tillatt eller ikke.
- å legge ut åte kan fungere, men her snakker du igjen om ting som er "forbudt", ikke ting som er "kontroversielt". Og vi er fremdeles ikke gjennom "HVEM skal bestemme at noe er så kontroversielt at vi ikke får lese det"
- hvis du som person ønsker å skjerme deg og dine fra visse ting på nett, så er DET i utgangspunktet lettere ved å legge sperrer på dine maskiner enn ved å legge sperrene på nett. På den annen side, det ER et faktum at de fleste ungdommer idag er bedre på nett, programmer og tilgang enn det foreldrene er, så jeg tror ikke det fungerer om man virkelig VIL omgå private sperrer på maskinene. MEN, som foreldre så har man i alle fall RETT til å begrense hva ungene utsettes for, så får man ta en diskusjon en 10-15 år frem i tid om ungene er enig i at det var bra å bli "spart" fra slikt hjemme.

Om man ser historisk på det, så er det vel INGEN av de skriftene som var "forbudt" tidligere som er forbudt nå. Og det er kanskje ikke så rart?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaLene AndresenGro-Anita RoenIngunn SHarald KIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerDemeterSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima Montgomery