Finnes der noen supre bøker som er som en fakta bok om ting jeg burde kunne for å lære ungene mens de går igjennom alle skoletrinnene? Føler jeg ikke ble lært noe av mine foreldre da jeg var liten og føler nå for å gi mine barn bedre kunnskap og glede for å lære om alt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg tror kanskje det aller viktigste er å vise læreglede selv, og det har du jo, ikke nødvendigvis tenke på akkurat hva du skal lære barna dine :) Læreglede smitter, likeledes leseglede, og har de det har de kommet langt på vei.
Jeg har ingen bokforslag, du har allerede fått mange gode tips om det allerede, men et lite tips som jeg selv gjør med mine tre skolebarn (2.klassing, 5.klassing og 6.klassing) er å snakke litt lett engelsk med dem. Sånn plutselig slå over å spørre dem om noe på engelsk. De synes alltid det er artig. Nå pleier jeg å snuse litt i engelskbøkene de bruker så jeg vet hvilke gloser jeg kan lure inn da jeg snakker engelsk med dem. Jeg synes det er veldig artig selv, hehe.
Likeledes pleier jeg å si enkle mattestykker da vi kjører bil, litt hjernetrim er alltid morsomt for store og små.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg anbefaler denne serien til alle med små barn, og jeg ser jo hvor mye utbytte mine egne har hatt av den; Gobokens Mine første fakta. Det er 20(?) bøker med lydbøker om Klara, Rosa, Ville og Bambus som bor i en dyrehage. De har en ønskeboks, og i den skjer det mange rare ting, og de lærer om storbyer, jungelen, vulkaner osv osv... Morsom måte å lære på, og ikke minst en morsom måte å få de til å ønske å lære mer. Etter vulkanboka f.eks, så har vi lånt ALT biblioteket har av bøker om vulkaner(iallefall sønnen min har).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, der kom jeg på noen :)

Hvorfor er blodet rødt
Barnas dyreleksikon

Enkle og greie faktabøker! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sier som Hanne R jeg; følg ukeplanen. :) Og skulle det jo bli behov for noe videre læring, så er jo biblioteket suverent for å supplere både norsk, RLE, historie og mer til. Matte har man på gyldendal sine hjemmesider tilpasset hvert enkelt klassetrinn, og iallefall vår skole har også tilgang til SALABY, og der er det oppgaver i alle fag til alle klassetrinn.

Beste tipset jeg kan tenke meg, er å møte barna der de er, og ta læringen deretter. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke, men jeg kan anbefale noe skjønnlitteratur som barna dine sikkert vil ha glede av:

En pingles dagbok
Rampete Robin - bøkene
Dustedagboka
Svein og rotta

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det greieste er kanskje å følge med på ukeplan - mine barn går på ulike skoler, men har uansett læringsmålene trykket på ukeplanen hver uke (evt. læreplanen). Da vet du hva barna jobber med på skolen til enhver tid.

Kan ellers anbefale Verdt å vite fra grunnskolens pensum, Den store leksehjelpen, Mattemagi og Blanke ark, men det ligger også utrolig mange gode skoleressurser ute gratis på nett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MartinHarald KAliceInsaneMads Leonard HolvikMarteSolHeidi HoltanLinda NyrudHelena EReadninggirl30Tor Arne DahlKirsten LundTanteMamieVegardAnn EkerhovdRufsetufsaVibekeCathrine PedersenTheaNils Egil LieelmeIngeborgBjørn SturødLilleviGro Anita MyrvangJarmo LarsenVannflaskeEgil StangelandDemeterStig TChristofferBente NogvaMarianne  SkageTone SundlandBeathe SolbergVanja SolemdalalpakkaEirik RøkkumBjørg  FrøysaaEmil Christiansen