Jeg er nok ikke den første til å diskutere denne boka, men jeg stusser litt over hvorfor den er en bestselger. The Lovely Bones, eller Alle Mine Kjære som den vel heter på norsk, leste jeg på originalspråket ifjor med anbefalinger fra bekjente og etter at jeg fikk nyss om at Peter Jackson skulle lage filmen.

Kanskje det var de høye forventningene som hadde en liten innvirkning, men jeg ble særdeles skuffa må jeg si. Tror ærlig talt kun 100 sider av denne boka var interessant mens resten bare var påfyll og veldig rotete skrevet. Jeg endte opp med å ikke bry meg noe særlig om noen av personene bortsett fra kanskje faren. Dessuten var slutten på boka det billigste man kan finne noe sted, nesten latterlig. Man skulle nesten tro at Sebold gikk tom for ideer etter side 150. Les heller What Dreams May Come av Richard Matheson. Det er en mye, mye bedre bok om kjærlighet, sorg, og liv etter døden hvis man har interesse av akkurat det.

Jeg fikk også sett filmen i USA før jeg kom tilbake til Norge og likte den hakket bedre. Der slapp jeg iallefall å gjenoppleve alt det kjedelige tullet innimellom det som faktisk var bra i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg hadde høye forventninger til denne boken etter å ha lest om den her inne. Den er jo overalt ! Jeg syns vinklingen var annerledes, og minnet på en måte om "dødens fortelling" i Boktyven. Men det ble ikke like bra. Jeg er enig i at slutten var skuffende. Det ble veldig spesielt og, ja - kanskje billig til og med. Jeg ser at filmen har fått dårlige kritikker, men jeg skal jamen gi den en sjanse :-)

Tar med meg tipset ditt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje jeg hadde likt den litt bedre om jeg ikke allerede hadde lest What Dreams May Come, blir ofte til at man sammenligner når det handler om samme tema. Jeg tror desverre ikke at den boka har blitt oversatt til norsk men man kan finne gode priser på Play.com(billigere enn i Norge) med gratis frakt fra England. Hvis du ikke har noe imot å lese bøker på engelsk, da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har jeg ikke, så jeg skal se nærmere på det !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jag gav opp boka etter noen titalls sider den gangen jeg prøvde å lese den for noen år siden, men jeg mistenker at det den gangen var nynorsk-barrieren som ble for høy, og ikke selve boka...? Har uansett tenkt å ta den fram igjen og gi den en ny sjanse nå som den har blitt filmatisert.

Kjekt å høre et synspunkt fra "den andre siden" også, for jeg har så langt kun hørt skryt av boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da leser jeg heller på engelsk enn nynorsk altså, hehe. Jeg hadde den i bokhylla mi i mange år før jeg endelig leste den, kanskje det er et fantastisk mesterverk som jeg har misforstått men jeg tviler sterkt på at jeg kommer til å lese den igjen av den grunn. Avbrøt nesten boka et par ganger og det gjør jeg veldig sjelden.

Må innrømme at jeg var litt usikker på om jeg skulle skrive noe om denne boka her siden jeg ikke har lest et vondt ord fra noen. Men det er vel en av grunnene til at vi er med på denne siden, for å få forskjellige synsvinkler på bøker og det er ingenting galt i det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var også litt skuffet over denne boken, men har ikke helt funnet ut hva det var som gjorde det, bortsett fra at den ikke rørte meg noe særlig. Forventningene er sikkert en del, men en bok kan vel bare ikke fenge alle til enhver tid. Jeg synes også en del partier gikk tregt, mens noe annet var bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane