På biblioteket finner du alle bøkene du vil ha :-)
Disse bøkene er mest populær hos oss, med Loraxen av dr. Seuss på topp :-)
10 på topp

Statestikk fra Askøy folkebibliotek.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Skulle vært artig å se slike lister fra andre bibliotek andre steder i landet. Er ikke sikker på om de ville bli like.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tok et kjapt søk på sidene til Fredrikstad bibliotek nå, og "mest utlånt" av barnebøker, og der kom Bukkene Bruse på badeland frem. Den vet jeg iallefall har blitt med oss hjem noen ganger. Deretter er det mye av En Pingles dagbok. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja bukkene bruse på badeland er jo fantastisk :-) Ellers så tok vi statestikk fra bildebok avd. ellers så hadde nok en pingles dagbok kommet frem her også :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror nok at de ville variere litt ja :-). Men gjetter meg til at Pulverheksa kanskje går igjen ett eller annet sted på listen. Eller kanskje jeg bare tror det for jeg liker den så godt ;-) Noen bibliotek kjører listen ut hver mnd. Vi har tatt statetikk for litt over 1/2 år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tving barna til å lese Dostojevskij sier nå jeg, man er aldri for ung til å lære om livet.
Ellers er jo Alice in Wonderland ganske suveren, herlig forvirrende av en forfatter som virkelig elsket smårollinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å lære om livet, skjer gjennom erfaringer både i det virkelige liv og i bøkenes verden. Det er en tid for alt. La barndom være barndom og ikke drep leselysten med å gi de dype krevende bøker som de ikke kan relatere seg til.
Alice in Wonderland er som du sa meget forvirrende. Men det er jo gjerne barndommen også ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Artig å lese! Registrerer at foruten Roald Dahl, så finnes ingen av mine barndoms forfattere på listen. Men det er jo 35 år siden jeg var i målgruppen ... -Gulp!
Moro at nye forfatternavn og barnelitteratur tar plass :)
-Karsten og Petra og Pulverheksa har kanskje allerede blitt klassikere, forresten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja Pulverheksen er en av mine favoritter og begynner å nærme seg en klassiker ja. Karsten og Petra er også bøker som går igjen.
Heldigvis så er det mange nye som topper listene, syntes det er kjekt at barn finner sine egne helter som passer til deres tid og har personer som de kan identifisere seg med. Men Roald Dahl går vel aldri ut på dato, heldigvis ;-)
Har en ikke lest disse bøkene på listen for sine barn, så anbefaler jeg å finne de på ditt nærmeste bibliotek, det er kjekk lesning for store og små :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig, kjempebra at barna tar for seg av all den flotte, nye litteraturen. Småbarnstiden går så svimlende fort, og er allerede over for min del. Men om noen år håper jeg at jeg får lese for barnebarn :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Rune U. FurbergLilleviHarald KIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLaila