Hei!
Jeg er i ferd med å begynne på fordypningsoppgaven min i norsk 3. året på videregående og jeg har bestemt meg for å se nærmere på hvordan kvinner har blitt framstilt i bøker opp gjennom tidene. Jeg er dermed på jakt etter bøker med sterke kvinnelige karakterer. Jeg tenker at jeg skal ta en bok fra 1800-tallet, en fra 1970-80-tallet og en bok fra i dag. Det jeg lurer på er om dere har noen forslag til bøker?
Setter stor pris på all hjelp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jane Austen har sterke kvinner i sine bøker...og Anne Karin Elstad i sin serie om Julie. Henne hadde jeg fordypningsoppgave om på videregående, A--k Elstad altså :) Husker ikke helt hvilke årstall det var i bøkene hennes, men jeg innbiller meg det var på begynnelsen av 1900.. lenge siden jeg gikk på skole :p hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene av Olav Duun skal visst handle om sterke kvinner, har jeg hørt, særlig Ragnhild . Ellers har vi Dina i Dinas bok av Herborg Wassmo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du tenker kanskje på norske bøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

pillars of the earth og world without end

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Jens Bjørneboes bok Drømmen og hjulet, om den norske forfatteren Ragnhild Jølsen? Mer om henne og hennes forfatterskap på Wikipedia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er et interessant tema du har valgt! Men for at ikke oppgaven skal ese seg veldig stor og bred kan det kanskje være nyttig å definere noen grenser?

Skal det for eksempel handle om litterær framstilling av kvinner generelt eller STERKE kvinner? Jeg tror du vil finne at det er en forskjell. Skal oppgaven dekke litteratur til alle tider, eller et bestemt tidsrom som f.eks 1800-2000? Og skal den omfatte all slags litteratur, eller f.eks bare underholdningslitteratur, bare skjønnlitteratur? Med et snevrere fokus er det oftest lettere både å velge materiale, og å gå i dybden i det materialet man velger.

Lykke til!

Velment hilsen fra en som har vært ute på viddene :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke noen svar om noen bok, men jeg har en liten ide, at du kan lese en bok om Jeanne d´Arc!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandPiippokattaKirsten LundMarenMarianne AugustaDemeterritaolineHarald KIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit R