Med en sommer på hell, ønsker jeg dere alle en god høst!

Det er to bøker jeg har lyst til å trekke frem. Mitt liv, min frihet av Ayaan Hirsi Ali og Det synger i gresset av Doris Lessing.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 57 svar.

Nord Korea - på flukt. Av Eunsun.

Bok du får frysninger av og som virkelig får deg til å tenke. Skavlan prøver desperat å få henne med på nrsk for å få hennes historie ut, men hun ligger 9 år etter skolegang og måtte si nei. Jeg håper han prøver igjen, folk burde deffinetivt lese denne boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var et interessant tips, den skal jeg lese etter hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Mysteriet mamma" av Trude Lorentzen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var den bra? Lurte på om jeg skulle lese den - er ikke den litt trist og deprimerende da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei ikke deprimerende, den er full av kjærlighet - men selvfølgelig er historien i seg selv trist med tanke på den psykiske lidelsen som inntraff, og ikke minst utfallet. Jeg anbefaler boken på det varmeste

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det må bli Sebastian Faulks' trilogi The Girl at the Lion d'Or, Birdsong (Fuglesang) og Charlotte Gray. Jeg begynte med Birdsong, og den gjorde så sterkt inntrykk at jeg bare måtte lese de to andre også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også lest Det synger i gresset av Doris Lessing og ja, det er en av de bedre bøkene jeg har lest i august. Sammen med Bringebærpiken av Karen Swan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hatt fleire gode leseopplevingar i august, men om eg skal trekke fram berre ei, må det bli "Mors og fars historie" av Edvard Hoem. Sterk historie. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser det bare er en bok jeg har fått lest hele av i august, så da må det bli Lars Kepler - Sandmannen.
Startet på I All Evighet av Ken Follett tidligere i august for noen uker siden, men den er jeg fortsatt i startfasen av. Regner med at den kommer til å bli en av de beste bøkene etterhvert, men det får nok bli for en av de kommende månedende. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Doris Lessing skrev en scifi bok, men husker ikke tittel. Er ellers snart ferdig med Science Fiction films.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser at hun har skrevet mange av den sjangeren, men jeg har ikke lest noen av dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine favorittar i august er eit par bøker eg høyrte på lydbok. The Hotchhiker's Guide to the Galaxy av Douglas Adams er ein klassikar mellom science-fiction, og fortener plassen. I tillegg er det humor av det slaget ein har lyst å le høgt av, og etterkvart nokre ganske underfundige filosofiske betraktningar.
The Rosie Project er òg av den lune typen bøker som ein humrar litt av, og som ein forlet med ei varm kjensle. Men oftast - nettopp - forlet ein dei. Ikkje slik med denne av Graeme Simsion, ho kjem til å vera med meg. Forteljaren er nemleg ein mann på 39 med sterke trekk av Aspergers, sjølv om han ikkje ser det sjølv, og aldri har fått den diagnosa. Han møter Rosie, 29 år, psyk-student, og på jakt etter sin biologiske far. Don vert med på jakta, og med det er the Rosie Project i gang. Litt slik som The Incident with the Dog in the Night-time av Mark Haddon taklar Simsion forteljaren sin svært godt, og lesaren kan verkeleg fylgja tankerekkene til ein som er litt, men ikkje heilt, anleis enn oss "friske". Og ikkje å forakta: den er lun, og ein humrar verkeleg på slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min eneste 6-poenger i August er Pondus Eliteserien bok 1

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det synger i gresset er en meget god roman ja, jeg repeterte den i fjor på denne tiden.
Nevner to gode jeg har lest i august i år:Diktsamlingen Livet er den eneste måten og Heivolls Over det kinesiske hav - dette er to helt forskjellige bøker, men begge meget anbefalelses-verdige.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott blogg du har og utdypende omtale av romanen. Gaute Heivolls "Før jeg brenner ned" har jeg stående ulest. Ser frem til å stifte bekjentskap med hans forfatterskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker...Før jeg brenner ned var skrevet på en spesiell engasjerende måte, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenkte først at august har vært en kjedelig mnd i bokveien. Mye helt greit, men lite som skiller seg spesielt ut... Tok derimot en titt på lista mi over august og ser at jeg virkelig må tenke meg om. Det har vært flere bra bøker i august, det er bare at mnd har føltes så lang at jeg tenker at det er mye lenger siden jeg har lest enkelte bøker.
Av de 12 jeg leste har jeg lyst å dra frem 3 helt forskjellige bøker som jeg likte godt på hver sin måte!
Jeg startet mnd med Sirile gentlemenn søkes. Dette er ikke en kjempe bok rent litteratur messig, men likevel en bok jeg koste meg med, og jeg tenker tilbake på hovedpersonene! Koselig strandbok.
Krim er jo min favoritt sjanger, og den beste krimboka denne mnd var helt klart De dødes bibliotek. Kjempe spennende og jeg slukte boken i løpet av veldig kort tid! Bok 2 i serien er også lest, så jeg gleder meg til den 3. :)
Den 3. boken jeg vil nevne er faktisk Livskilder. Denne overrasket meg veldig positivt! Jeg hadde veldig lave forventninger da jeg vanligvis ikke liker sånne typiske "gavebøker", men denne traff virkelig noe dypt inne i meg. Begynte å skrive ned sitater jeg ville skrive her inne, men ga meg fort da jeg skjønte at jeg i så fall måtte skrive inn hele boken. Boka ble markert som favoritt og satt på ønskelista! Hadde den med meg for å levere den på biblioteket igjen, men skjønte at den måtte få bli med hjem igjen så jeg kan lese den en gang til før jeg leverer den...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kate Mortons "Den glemte hagen" er uten tvil den beste jeg har lest i august, og i hele sommer for den del :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den står i hylla, veldig spent på den :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hele den serien liggende i lyd, men har ikke prioritert den - skal se litt på den nå, og går ut i fra jeg må ta den i rett rekkefølge, begynne med "Tilbake til Riverton" først? - Kate Mortons bøker har blitt liggende fordi jeg har antatt at de er veldig søtladne og romantiske, da bare med bedømmelse av boktitlene - men det er mulig jeg tar feil (?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde nesten glemt at jeg hadde lest "Tilbake til Riverton", det er så lenge siden at jeg måtte inn i lista mi her for å sjekke hva den handlet om. Så vidt jeg kan huske så har den ingenting med det som skjedde i "Den glemte hagen" å gjøre.. Om de er søtladne og romantiske vet jeg ikke helt, men spennende er de hvertfall! Flere historier flettet inn i en på en god måte. Selv om det er flere tidsepoker og flere synsvinkler, så er det ikke så vanskelig å følge med. Håper det er sånn i lydbøkene også :) Tror ikke du kommer til å angre om du tar for deg Morton, enten i rekkefølge eller ikke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for info....trodde det var en serie på 4 bøker, jeg har visst engelsk utgave av et par av de. Lydbøkene holder seg nok nøye til teksten i papirutgaven ... pleier i hvert fall å være slik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har heller ikke inntrykk av at dette er en serie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke fått lest så altfor mye, men jeg har kommet over halvveis i Game of Thrones, og har påbegynt The Perks of Being a Wallflower, begge to er fantastiske bøker :)

Når jeg tenker meg om har jeg lest en del mer enn Jeg trodde. The Help har blitt en favoritt, The Fault in Our Stars var også ganske god, Jamaica Inn, My Cousin Rachel etc.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har litt blanda følelser i forhold til fanstasy, men er allikevel nysgjerrig på Game of Thrones. The Perks of Being a Wallflower har jeg satt på ønskelisten min :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke så mye fantasy som det er historiskt egentlig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sommerboken av Tove Jansson. Det er alt eg har å seie om den saka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg forsøkte meg på den i fjor sommer, men likte den ikke spesielt godt, og den ble levert tilbake til biblioteket uten at jeg hadde lest den ut. Kanskje det var meg, og at jeg prøver meg igjen en annen gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av dei 11 bøkene eg las i august må eg trekka fram desse:
Og Piccadilly Circus ligger ikke i Kumla av Håkan Nesser - ei underfundig og spennande bok, full av "Nessersk" visdom og humor.
Smertens Aveny av Roar Sørensen er ei bok som gjorde inntrykk. Hardkokt og barsk krim med handling frå Filippinene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Nessersk" visdom og humor har jeg så absolutt sansen for, sparer på bøkene hans i bokhylla :) Piccadilly Circus..skal jeg være på utkikk etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har faktisk blitt 16 bøker i August :):)
De beste er nok ;
Ønskelisten av Delacourt, Feilvare av Kuttner, Nålen av Follett & Frokost på Tiffany av Capote :) En super miks av gammelt og nytt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint å se at det er flere som har lest og likt Kuttner sin bok!
Kan ikke skjønne at det er så få her som har lest den, så stor som den har vært i andre land...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rørende god <3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste usedvanlig mange gode bøker i august, og vil trekke frem hele fire stykker som alle etter min menig er fantastiske bøker på ulike sett: Arkadia av Jim Crage, Wish You Were Here av Graham Swift, den lille perlen Sanka Ull av Patti Smith og novellesamlingen Dear Life av Alice Munro.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror jeg må velge Medea og hennes barn av Ljudmila Ulitskaja. Har lest den før, men på lang hytteferie går man av og til tom for lesestoff og må begynne å lete i hyllene etter noe som frister til gjenlesing. Her på Bokelskere leste jeg en omtale for ei stund siden - det var vel det som gjorde at jeg plukket fram denne igjen.

En mangfoldig familiehistorie fra Krim, med den barnløse enken Medea i hovedrollen og kvinner (søstre, svigerinner, nieser, nabokoner) i alle vesentlige biroller. Lærerik og varm!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest så mange bøker i august, men vil likevel trekke fram en av de få jeg har lest. Det er Mens jeg vener på å dø av Richard Michael Rossi. En bok om hvem som får dødsstraff (nei, det er ikke bare Breivik-kaliber - langt ifra) og hvor grusomt de har det i alle de årene de sitter på dødscella si og bare venter. Jeg måtte ta noen runder med meg selv og mine egne moralske synspunkter mens jeg leste...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den så interessant ut, men så oppdaget jeg at den er skrevet av en innsatt. Da blir jeg med en gang skeptisk. Det har en tendens til å bli en slags forsvarstale eller en stakkars oss-vinkling. Kan du si noe om hvordan du synes han fremstår? Har lest litt rundt på nettet og det kan se ut som det er noen av de tendensene der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han vet at han har gjort noe grusomt, og at de andre som sitter inne også gjør det, men han stiller spørsmål ved om behandlingen de får er den beste løsningen på problemet, både økonomisk og samfunnsmessig. Jeg synes ikke det er noen sutrebok, det er mer enn slags rapport fra innsiden, hvordan forholdene og rettighetene for ansatte har forandret seg mens han har sittet inne, og konsekvensene av det. Og jeg er ikke enig i alt han skriver, men det belyser en side av saken jeg ikke har hørt før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka ble jeg veldig nygjerrig på, Aina, da jeg har jobbet i fengselsvesenet selv. Heldigvis har alle parter det langt bedre i norske fengsler, enn de amerikanske forholdene som beskrives i denne boka, men det er alltid interessant og som regel provoserende å sammenligne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for utdypende info. De fleste har ganske sterke meninger om dødsstraff, enten de er for eller mot det, spesielt i USA der jeg leste kommentarene på Amazon.com. Det er klart det har lett for å farge omtalene. Jeg har lest noen bøker der dødsstraff, eller heller dødscellene er tema så jeg har fått med meg noe, men er alltid interessert i mer info. Denne setter jeg på ønskelisten. Personlig ser jeg ikke hvordan man kan forsvare dødsstraff, men det som provoserte meg mest må ha vært kravet om at personen skal være mentalt oppegående, derfor begynner de å medisinerer de psyke fangene ett par uker før henrettelsesdatoen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"A street cat named Bob" - en enkel bok, men gosj så herlig. Ikke ofte jeg må ha en boks med Kleenex når jeg leser bøker, men her måtte jeg det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil trekke frem tre favoritter: "Mengele Zoo" (Gert Nygårdshaug) , "Noen kjenner mitt navn" (Lawrence Hill) og "En by som Alice" (Nevil Shute).

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har bare lest "Noen kjenner mitt navn" av disse tre, og den gikk rett inn på favorittlisten min. Har ellers "Mengele Zoo" stående i bokhyllen, men ikke fått lest den ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror du har en god leseropplevelse i vente. "Mengele Zoo" er forresten (som du kanskje allerede vet) første bok i en triologi. Jeg skal lese de to øvrige bøkene senere i høst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, var ikke klar over det. Men takk for opplysningen :) Gert Nygårdshaug er en forfatter jeg ikke har noe kjennskap til foreløpig. Kjøpte Mengele Zoo på salg for et år siden, da min søster anbefalte den. Men hørte senere at den er litt spesiell (uten at det ble utdypet mer), og så var det så mange andre bøker som fristet mer, så den har bare blitt stående.

Men kanskje jeg skal kikke litt på den mellom Steinbeck lesingen i høst :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før jeg leste "Mengele Zoo", hadde jeg minimalt kjennskap til Gert Nygårdshaugs forfatterskap. Men nå har jeg virkelig lagt merke til ham, og i tillegg til de to andre bøkene i triologien, skal kriminalromanen "Pergamentet" leses. Steinbecks bøker er også på leselista.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er jeg ikke i den minste tvil hva jeg skal svare: Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug!! Har dere ikke lest den, så les den! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Mengele Zoo" ble avsluttet i for en uke siden. En fantastisk bok !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er det mange som har anbefalt i det siste, og den står i hylla. Like før jeg tar den frem :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den er absolutt verdt å lese! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den beste boka jeg har lest i august, i sommer, i år, er De usynlige av Roy Jacobsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har høye forventninger til den etter fantastisk god kritikk. Godt å høre at du likte den. Den ligger i ventebunken min, skal få ligge der en stund til så jeg har noe å glede meg til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg lyst til å lese. Jeg liker Roy Jacobsen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God høst til deg også, Gretemor!

Jeg tror det må bli to små diktsamlinger av Helge Stangnes, "Lys langs en fjord" og "Vintersang". Jeg har skrevet litt om dem her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har vært mange gode bøker i August, men en som skiller seg ut er Count To Ten av Sheila Mary Taylor. Taylors sønn fikk kreft i ung alder, i denne boken forteller hun åpenhjertig om utfordringene og ned- og oppturene de hadde mens både sønn og familie kjempet seg gjennom det. En trist, men også oppløftende historie om Andrews optimisme og vilje til å få til det han alltid hadde ønsket, å bli flyver.
Behind the Tears, andre bok i Behind the Lives-serien av Marita A. Hansen er også en favoritt denne måneden. Dette er en mørk og brutal historie om tre brødre som er preget av en voldsom oppvekst. Serien er lagt til New Zealand, den er veldig grafisk og passer nok ikke for alle, derav merkingen R18.

Etter å ha lest 1/4 av Mitt liv, min frihet ser jeg hvorfor du trekker fram den.
God høst!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De to beste i aug for meg var Eystein Hanssens Åtseldyr og Torkil Damhaugs Se meg,Medusa :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den mest nyttige var Koranen, den mest tåredryppende var Regines bok og den aller beste var nok Breakfast at Tiffanys.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt Tøsdal