In Dubious Battle, på norsk Det ukuelige sinn, er forløperen til Vredens Druer. Det kan virke som Steinbeck ikke kunne skrevet Vredens Druer uten denne. Jeg forstår at felleslesninga må begrenses, men det hadde vært artig om du skriver din vurdering av boka hvis du leser den parallelt.
Jeg har skaffa meg ei anna Steinbeck bok som heter A Russian Journal, med fotografier av Robert Capa. Ikke lest den foreløpig, men jeg har tenkt at den kanskje er en forløper for Turen med Charley?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

I så fall en veldig tidlig forløper: A Russian Journal ble gitt ut i 1948.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stemmer Marit. A Russian Journal handler om en førtidagers tur i Sovjetunionen sammen med fotograf Robert Capa som startet i juli 1947 i den uttalte hensikt å møte folket.
Turen med Charley går 13 år seinere rundt i USA sammen med bikkja Charley i den uttalte hensikt å finne Amerika. Undertittel: In Search of America. Om 13 år er lenge er relativt.
Jeg sier ikke at A Russian Journal er en forløper, men at den kan være. Selv om jeg ikke har sett andre trekke denne parallellen i noe jeg har lest på nett om eller på trykk om Steinbeck. Fakta er vel helst at A Russian Journal er svært bortgjemt og fortidd.
Jeg holder på med boka, og en videre vurdering kan kanskje være interessant under felleslesinga av Turen med Charley?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var en særdeles interessant duo.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for opplysning om samanhengar som eg ikkje var klar over!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Monika SvarstadKirsten LundTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TPi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenTheaTone SundlandLiv-Torill Austgulen