Leselysten har ligget litt i dvale hos meg den siste uken, jeg hadde håpet å få den tilbake i helgen, men det ser ut som jeg trenger litt mer tid.

Noe lesing blir det forhåpentligvis allikevel, jeg akkurat begynt på Klarsynt åndelig hjelp i uløste kriminalsaker av Per Asle Rustad. Dette skal være en fortsettelse av tv-serien Fornemmelse for mord og viser mer om hvordan de klarsynte jobber og hvordan de pårørte opplevde det.
I den motsatte og mer nøkterne enden av skalaen har jeg Spaltisten
artikler i utvalg av Jan Guillou. Dette er en mann som har meninger om det meste og ikke er redd for å uttrykke de.

God helg! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 32 svar.

Har begynt på "Sahara" av Michael Palin fordi den var passe i format å ta med på tur i helga.
Samtidig holder jeg på med siste bok i Sønnavind-serien til Ingulstad, Minnesota-trilogien til Sundstøl, Dronning-trilogien til Richard Herrmann og "Come tell me how you live" av Agatha Christie. Nå må jeg kanskje avslutte noen av dem....før jeg blir fristet til å begynne på noe nytt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og der var nesten helga over gitt. Men det ble syv bøker av Sandemo. Har fått dilla igjen, så nå blir det vel til at jeg får lese alt av ho igjen:) Har mye reservert på biblioteket, men er ikke kommet noe enda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Søndag, og endelig litt tid til å lese... Har fortsatt på The Mists of Avalon på jobb denne uka, 4/ 5 gjennomlest nå, og ute i sola nettopp satt jeg litt med En gatekatt ved navn Bob. Ikke den boka som roper høyest akkurat, men James Bowen forteller med ro, alvor og humor om noe som betyr noe for meg å lese. Nytelse! Bob er en herlig fyr!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest "The Mists of Avalon" før? Jeg leste den som 19-åring og syntes den var fantastisk. Har lest den igjen siden, men da jeg tok den fram igjen i fjor var det mange år siden. Og - da virket boka liksom MINDRE enn jeg husket den. Store ting tok mindre plass enn jeg trodde...historien var liksom annerledes...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, dette er første gjennomlesing, og det blir ikke den siste... Jeg har vært på Glastonbury Tor mange ganger, som en fast utflukt mens jeg bodde i Bristol. Har aldri vært ved klosterruinene som ligger nede i landsbyen, de har aldri interessert meg... Men det er noe spesielt der, oppe på toppen med kirketårnet, med utsikten over det drenerte jordbrukslandet og å få med seg solnedgangen der oppe fra. Jeg har virkelig vært med Morgaine omkring, både i Avalon og på Ynis Witrin. Hva nå? Jeg har lyst på høstferie i Somerset... Hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også vært på Glastonbury Tor, for mange år siden. Et spesielt sted!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynte så vidt på "Den glemte hagen" av Kate Morton i går, etter å ha lest utrolig mye vampyrlitteratur de siste ukene. Kjenner det er godt å komme tilbake til "vanlig" skjønnlitteratur. Liker Morton sine bøker veldig godt, og det lille jeg har lest av "Den glemte hagen" skuffer ikke! Gleder meg til resten :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leselysten har ikke helt vært med meg siste uka heller.. For mange andre tanker som har tatt konsentrasjonen, men den har kommet igjen i helga :)
Jeg har hatt fokuset på å bli ferdig med endel bibliotek bøker i helga, slik at jeg kan kose meg med alle bøkene jeg har kjøpt meg i det siste etterpå. Derfor har det blitt mye forskjellig:
Fredag avsluttet jeg Sjelenes bok. Veldig spennende, men ikke like bra som den første. I går ble det Den lille prinsen og Livskilder. Livskilder ble en veldig positiv overraskelse, og jeg likte den veldig godt. Den traff meg veldig.
Har også hørt litt på Lev her og nå. Det er en oppvåkning hver gang jeg leser/ hører på noe om mindfulness, og jeg innser nesten bestandig hvor mye bedre jeg ville hatt det hvis jeg klarte være mer her og nå, istedet for i fremtid og fortid. Likevel er det vanskelig å gjennomføre.Skulle likevel ønske at jeg hadde denne som papirbok så jeg kunne lest den selv. Klarer ikke helt å bli fortrolig med lydbok, selv om det er helt supert at meditasjonene er spilt inn og jeg liker musikken og oppleseren godt.
Begynte så vidt det var på Blomstenes hemmelige språk da jeg la meg i går. Denne har jeg vært nysgjerrig på helt siden jeg hørte den skulle komme, så forventningene er høye :)
Men det får nok drøye til i kveld eller i morgen med å få lest mer. Nå må jeg leke litt husmor før jeg skal i barnebursdag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avslutta Landstrykere av Hamsun i går og starta på Ulvehiet av Oskar Braaten. "gretemor" anbefalte meg for en stund tilbake å lese "Lillelord" av Johan Borgen og "Ulvehiet" av Oskar Braaten samtidig, det var vestkanten mot østkanten. Nå er det noen år siden jeg leste Lillelord, så jeg får kanskje ta en repeat på den etterhvert. Leste forresten Tiger, Tiger som du anbefalte meg i samme tråden, (bøker som henger sammen eller kommer i par). Sterk bok som sitter lenge i kroppen. Fortsatt god helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I det deilige sommerværet har det blitt lest både om norske sjørøvere og pirater ( Ingebrigt Hetland ) og Håndbok for lysets krigere ( Paulo Coelho ).
Nå skal jeg begynne på Nålen av Ken Follett :)
Ønsker alle ei riktig god helg :):)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Hypnotisøren av Lars Kepler:-) har akkurat begynt,virker veldig spennende:-) ellers ble jeg veldig nysgjerrig på et bøker i et innlegg her..God Helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Earth star ^_^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjersti Annesdatter Skomsvold: Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg. Fantastisk lesning så langt.
God helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tidlig en morgen for ei stund siden ble jeg sittende (var på jobb) og høre på intervju med KAS hos "Gelius og Hvermann" på P4. Siden har jeg hatt lyst til å lese bøkene hennes... Har bare ikke funnet dem under fullpris ennå, har riktignok ikke søkt etter dem. Kommer nok... Fint å lese godordene deres, da! Tror hun blir en opplevelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var så heldig å finne den på bruktbutikken til den nette sum av kr. 5,-. Smussomslaget er prikkfritt og det virker ikke som tidligere eier har bladd i boken engang... Kupp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker du den så bør du vurdere å lese Monstermenneske og. Jeg likte faktisk den bedre enn jeg likte "Jo fortere..", men det er nok veldig individuelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det helg igjen selv tiden snegler seg av sted. Dagene er så lange når man trør hjem. Det er ikke noe særlig at leselysten er i dvale. Opplevde det selv for en liten stund siden og det var veldig frustrerende. Jeg har ikke tid til å bare se på bøkene. Jeg må lese dem:)
Tidligere denne uka fullførte jeg Historien om Pi av Yann Martel. Trodde ikke det ville være en bok for meg siden det ikke var min sjanger, men du verden, boka tok meg med storm. Har du ikke lest den så anbefaler jeg virkelig den. Det er en perle! Bare angrer meg på for at jeg ikke har lest den mye tidligere.

Og i natt fullførte jeg The hunger games av Suzanne Collins. Jeg skjønner hysteriet angående den boka/trilogien, men følte ikke at den var helt wow som "alle andre synes". Den var bra og spennende, men jeg ble bare ikke helt begeistret. Aner ikke hvorfor. Men likevel en grei bok å få med seg. Syns bare den ikke var så spesiell.

I helga skal jeg begynne på Den siste lærling: Heksenes hevn av Joseph Delaney. En bok/serie jeg har vært lenge nysgjerrig på. Fantasy blandet med grøss. Jeg leser jo alt av grøss og bokomslaget er helt rått så tror ette er noe for meg:)

Og jeg har planer om å kanskje fullføre Død i morgen av Peter James som jeg har holdt på med en god stund nå. Boka er ikke kjedelig, men den er bare ikke så intens. Den er litt langtekkelig i enkelte deler. Likte Levende begravet av samme forfatter mye bedre. Kanskje boka vil ta seg opp etter hvert. Jeg har i hvert fall ikke tenkt å gi meg.

Boka som du leser angående de synske i fornemmelse for mord virker spennende. Husker jeg så det programmet på tv for mange år siden. Og jeg har lest en del lignende bøker da av synske mennesker som var med i Åndenes Makt. Blant annet Lena Ranehag og som var en av de synske i fornemmelse for mord. Jeg er litt i tvil angående spøkelser, synske evner og overnaturligheter, men samtidig syns jeg det er vanvittig spennende og leser bøker og ser programmer om det. Jeg syns det overnaturlige er kjempespennende! Kall meg gjerne rar, men, men ... Noen sære interesser må man jo ha:-)

Håper leselysten din kommer i løpet av helga. Det er ikke meningen at innleggene mine blir så lange, men jeg kan ikke noe for det:)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lange innlegg er hyggelig :-) Leste innlegget ditt om Pi og jeg må innrømme at du fristet meg til å se på den. Angående tiden så skjønner jeg at du er utålmodig, ett lite tips er at den går fortere om man ikke følger med på klokka :-)

En uke med dårlig leselyst stresser meg faktisk ikke, det pleier å gå seg til. Jeg hadde 1,5 år der jeg ikke orket å lese så jeg har ett ganske avslappet forhold til korte lesepauser. Blir det mer enn 2-3 uker så begynner jeg å stresse litt.

Klarsynt leser jeg fordi jeg har kjennskap til en av sakene som var på Fornemmelse for mord, når jeg tilfeldigvis kom over boken måtte jeg ha den. For meg virker det arrogant å tro at vi har funnet ut av alt i verden, derfor er jeg åpen for at det finnes folk som har evner vi ennå ikke kan forklare. Med årene har jeg nok blitt mer skeptisk, tidligere var jeg helt sikker på at både Nessie og Yeti fantes, nå velger jeg nok heller å si at vi ikke kan utelukke det. Jeg har innsett at sannsynligheten for at de finnes er ganske liten :-) Spennende er det uansett og det er kanskje det usikre som fascinerer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager for sent svar. Det er ikke alle dager jeg er like aktiv på nettet. Da glimrer jeg med mitt fravær.)

Håper du tar sjansen å lese Historien om Pi. Hadde vært artig å få høre hva du syns om den!

Og angående klokka og tiden går tregt. Har en svær klokke på veggen så det er litt vanskelig å la være å smugkikke på den hehe. Så det er vel jeg som må finne meg andre hobbyer enn bare lesing mens jeg er i sykmeldt-klemme. Jeg er bare ikke laget for å trø hjemme i flere dager. Det er umenneskelig:) Så håper jeg er på jobb igjen når september er her. Så jeg må prøve å holde ut en lang uke til. So far so good;)

Er det Orderud saken du tenker på i Fornemmelse om mord? Husker den saken var med i programmet en gang. Og jeg syns også det er veldig spennende angående mystiske fenomener, og overnaturligheter. Jeg syns det er spennende selv om man kanskje ikke kan tro på alt. Jeg mener, det er noe i det, det er mye mellom himmel og jord som vi ikke forstår og det liker jeg. Jeg liker uforklarlige mysterier. Man skal jo ikke vite alt. Selv om mye er humbug så er det mye av det som fascinerende. Så jeg har lest mange bøker og sett mange programmer om overnaturlige fenomener og diverse. Det er noe jeg aldri går lei av:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det som er så fint med de sidene her, du kan forsvinne i ett døgn og fortsatt ha en diskusjon. Det er nok ikke mange som henger foran dataen hele dagen. Du får tenke på det å slappe av som en jobb, du jobber med å bli frisk. Det høres kanskje merkelig ut, men det hjalp faktisk meg i begynnelsen. Nå slet jeg mer med dårlig samvittighet i tillegg til lysten på å jobbe enn rastløshet, men alt dette henger jo sammen.

Orderud-saken husker jeg godt, men den kjenner jeg bare gjennom mediene. Saken jeg nevnte var da Marita Ona ble påkjørt og drept i Rælingen for 10 år siden i oktober. Hendelsen ble slått stort opp, men de har fortsatt ikke funnet personen som gjorde det.
Å tro på alt det overnaturlige blir naivt og jeg tror faktisk mesteparten er svindel eller har en naturlig forklaring, men så har man de sakene som det er vanskelig å se noen logisk forklaring på. Har nok lest min del av bøker om og av klarsynte jeg og. Hvor mye av det jeg tror på er jeg ikke sikker på, men som deg synes jeg det er fascinerende.

Får se om jeg får somlet meg til å lese Pi, du har hvertfall gjort meg oppmerksom på den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien om Pi er veldig bra. Likte den godt da jeg leste den tidligere i år. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jepp, selv om man ikke svarer med en gang så er trådene her, så det er kjekt med denne nettsiden:) En diskusjon forsvinner aldri helt!:)

Grunnen til at jeg ikke klarer å slappe av hjemme mens jeg er sykmeldt er at jeg tenker konstant at jeg burde være på jobb heller og gjøre meg til nytte. Bidra med deg jeg kan osv... Det er det som irriterer meg. Jeg klarer ikke å slappe av ordentlig. Jeg tenker bare på hva jeg burde ha gjort. Har ikke tid til å være syk:) Jeg er vel bare snedig hihi.

Saken om Marita Ona har jeg ikke hørt om. Det er muligens jeg har det uten at jeg husker på det. Men uansett er det forferdelig at de ikke finner den/de skyldige i slike saker. Skjønner ikke at det går an å slippe unna, men det er visst mulig.

Ja, syns eller ikke. Det er uansett spennende å lese om og se på programmene om de temaene. Leser også alt om spøkelser, demoner, uforklarlige hendelser osv .... og selv om mye er humbug og noe har en snev av sannhet så klarer jeg ikke å la være å bli anne enn fascinert. Det er vel det samme som at jeg er begeistret over skrekkfilmer også. Jeg blir ikke skremt for jeg er bare for nysgjerrig angående temaene som blir tatt opp i de filmene:) Vel, vel, noen sære interesser må man jo ha:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror nok de fleste tenker på den måten du gjør, jeg tror heller det er unntaket som synes det er helt greit å gå hjemme, uansett hvor dårlig man er. Det er ikke lett å være syk.

Det er 10 år siden det skjedde så det er ikke rart om du ikke husker det i tilfellet.

Vi har nok mange av de samme fascinasjonene, synes også alt dette er spennende, myter og legender synes jeg også er interessant. Det viser seg at jeg har blitt skvetten på mine "gamle" dager, for skrekkfilm klarer jeg faktisk ikke lengre. Skrekk i bøker liker jeg fremdeles, da slipper jeg den skvettinga :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker skrekk både på film og som bokformat. Har vel lest en del horrorbøker i løpet av livet. Og jeg har også en annen fascinasjon. Nemlig Urban Legends eller vandrehistorier som vi kaller det her til lands. Vanvittig spennende:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Idag har jeg endelig fått somlet meg til biblioteket og hentet Mengele Zoo, så jeg starter på den i helga. :) Av Gert Nygårdshaug. Gleder meg, jeg har hørt så mye bra om den. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har stått i bokhylla mi ei stund - ulest:) Likte du den ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, i aller høyeste grad! Boka er fantastisk! :) Ikke ferdig ennå, men ut fra det jeg har lest, så kan jeg fint anbefale den videre ja. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal ut å fly både i ettermiddag og på søndag, og på fly må jeg alltid ha med meg minst en bok. Jeg tror det blir Jo Nesbøs Sorgenfri som får være med på tur denne gangen. Jeg har foreløpig bare lest et par sider, så regner med at den holder ut helgen.

God lesehelg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med feiring av 2-årsdag på lørdag, så er det ikke sikkert det blir tid til så masse lesing i helga. Men i alle tilfelle har jeg en på begynt Harry Potter. Jeg har hivd meg på å lese alle så er på Harry Potter og Føniksordenen nå

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På mammutsal kjøpte eg elleve bøker
Ti har eg lest når det passa seg slik
Siste bok ut er om vitskapens gjøker:
Juks er historier om svindel og og svik

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest mest fanfiction i det siste, men regner med å lese Hollywood Hunks and Heroes og Hekser og troll - vardøger, varsler, fabeldyr og spøkelser denne helgen. Hun som tar seg av fjernlån på biblioteket har ferie, så jeg har 10 forfalte fjernlånsbøker som ikke blir fornyet før hun er tilbake, så jeg skal prøve å komme meg gjennom de fleste denne helga og neste uke. I den anledning skal jeg også se om jeg kommer igang med Store bergensere - fra Olav Kyrre til Davy Wathne også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kim er tilbake så alle untatt en ble fornyet, Døden i Hudson Bay - Jens Munks utrolige reise , så den må jeg lese på i helgen sammen med Hollywood hunks...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud HusevågIvar Sand