Jeg er egentlig ingen ivrig bruker av Facebook. Om jeg er noe, så er jeg kanskje heller en negativ bruker av systemet. Ikke at det er noe galt med Facebook, altså. Om man ser bort fra sånne ting som at de vil vite alt om deg sånn at de... vet alt om deg. Liksom.
Jeg har i alle fall ikke hørt noen god grunn til at de trenger å vite så mye om meg. Om det ikke er det at de skal hjelpe NSA med å holde styr på hva jeg driver med på nett, selvfølgelig. For DA skjønner jeg jo at de trenger å vite mest mulig om meg.

At de nå også vil ha telefonnummeret mitt er litt interessant i så måte.
Fordi de spør så pent. "Kan vi få telefonnummeret ditt". Så mye informasjon de har om meg forundrer det meg litt at de ikke bare forteller meg at "ditt telefonnummer er xxx, og vi har lagt det til i din Facebook-profil".
Men jeg liker det. At de spør, altså. For alt annet de har gjort har de jo bare gjennomført, uten å spørre noen i det hele tatt.

Jeg ble litt smigret over at de ville ha telefonnummeret mitt, faktisk. Og sjarmert over at de spurte, men det har vi vel allerede dekket.
Jeg tenkte "Hvis Facebook har telefonnummeret mitt, så kan de jo kanskje ringe meg?"
Ikke at jeg er desperat etter å bli oppringt, selvfølgelig. Jeg er nesten like negativ til å bli oppringt av fremmede som jeg er til hele Facebook, egentlig. Men det hadde jo vært litt trivelig, sånn når man sitter om kvelden og surfer, å FÅTT en telefon... "Hei, det er Facebook som ringer, Nå har vi sett på nettsurfingen din den siste halvtimen, og det er ikke bra det du driver med. Det er alt for sent på kvelden til å sitte og surfe på valgomatene til avisene. Du burde heller se litt på www.godehistorier.no eller www.godnatthistorier.no, og gå og legge deg".
Jeg mener, DA ville jo jeg også hatt noe igjen for all den informasjonen de samler om meg?

Kanskje Facebook-vennene mine også kunne fått det telefonnummeret. Kanskje det hadde vært smartere om Facebook ringte etpar av Facebook-vennene mine, og fortalte DEM at jeg surfet på valgomater midt på natten.
Facebook måtte bare ringt til dem som var våkne, selvfølgelig. Men DET regner jeg med at Facebook har kontroll på.
Så kunne en av Facebook-vennene mine plukket opp telefonen, og ringt meg. (Etter å ha lagt fra seg telefonen etter at Facebook hadde ringt...) Og så kunne vi snakket hyggelig sammen på telefonen, og sammenlignet valgomat-svarene våre, eller noe sånt.
Det ville jo vært ganske trivelig.

Men jeg tror egentlig ikke det går sånn.
Idag får jeg epost fra Facebook når jeg ikke har logget inn på en stund. "Hei, har du glemt oss?", spør de ganske trist.
Jeg har ikke hjerte til å fortelle dem at jeg HAR glemt dem. Isteden bruker jeg normalt lenken i eposten til å logge inn sånn at de skal være fornøyde en stund til.

De skriver jo at de vil ha telefonnummeret mitt "av sikkerhetsmessige årsaker". Men jeg ser for meg at om jeg gir dem nummeret, så kommer de ikke til å tenke på MIN sikkerhet, sånn med "surfet for mye valgomater" eller liknende. Nei, jeg regner med at det er deres egen sikkerhet de vil tenke på.
Og da sitter jeg der, da, og aner fred og ingen fare.
Før telefonen plutselig ringer, og en hyggelig stemme i den andre enden sier "Hei, dette er fra Facebook. Har du glemt oss?"
Og DET må jeg si, jeg er mye flinkere til å lyve når jeg får litt tid på meg. Eller når jeg kan skrive det ned eller bare klikke på en lenke. Så hvis jeg får den telefonen, så vil jeg måtte svare "ja, jeg har glemt dere".

Nå skulle ikke det heller være et stort problem. Det er bare det at når jeg får den eposten, så kan jeg late som det hele er en maskin. "Har du glemt oss?"... Og selv om jeg ikke klikker på "ja" (noe som delvis henger sammen med at det ikke ER noe sted å klikke for "ja" i den eposten), så tror jeg at det er en maskin der. Og maskiner blir ikke sure om man glemmer dem en stund.
Denne telefonstemmen vil jo være menneskelig. I alle fall de første årene. Og da må jeg svare på telefonen og fortelle et menneske i den andre enden at "ja, jeg har faktisk glemt dere". Og det er jo en forferdelig ting å fortelle et menneske som har samlet så mye kunnskap om meg, at "ja, jeg HAR glemt dere".
Ikke at jeg tror de kommer til å gjøre noe slemt mot meg, Selv om de helt sikkert kunne publisert valgomat-manien min for alle Facebook-vennene mine, og sørget for at jeg mistet flere av dem. Og jeg har vel ikke mange nok venner på Facebook til at jeg har råd til å miste noen, egentlig. Men jeg tror ikke det skjer.
Men jeg ser ikke bort fra at personen i den andre enden, som egentlig bare sitter der og gjør jobben sin, ikke liker å bli fortalt at de er glemt.
Det er aldri bra å gjøre jobben sin og finne ut at noen har glemt en, selv om det ikke er personlig ment. Og selv om det egentlig ER jobben deres.

Jeg tror ikke helt Facebook innser hvor mye problemer de kan lage for veldig mange folk med det telefonnummeret.

Men jeg skal hjelpe dem litt.
For telefonnummeret mitt får de aldri!

Godt sagt! (33) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Vi venter på boken din, Jengeno!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bok??? Hvilken bok? Hvorfor har ingen fortalt meg om den? :O

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den kan få høye salgstall !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fornøyelig! Selv er jeg FB bruker. Har brukt tid på å finne de gruppene (lukkede grupper for medlemmer) jeg liker. Vennene mine representerer disse gruppene. Jeg oppgir ALDRI hverken telefon eller adresse på FB. En annen grunn er at man kan alltid nå Mobil-selskapene på FB uten å måtte bruke penger på å få svar på de problemene man måtte ha. I starten på bredbånd installasjonen min hos Telenor så virket det kun de første 8 timene. Ved hjelp via FB fikk jeg fikset det. hehe skriver man sine problemer på hjemmesiden til et mobilselskap får man raskt svar - for de ønsker ikke dårlig reklame. Menneskerettigheter, barnevern, medisin, strikking, etterlysning etter mønster, knipling + mange "liker" sider. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er med i to ulike bokgrupper på Facebook, som jeg har stor glede av. Pluss flere andre grupper som representerer mine interesser. Slik sett er Facebook nyttig. Men jeg skjuler sensitive opplysninger, dem får de aldri :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ikke gi noen på\¨fb , twitter osv ditt tlf nr...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er vi like "sære" begge to. Facebook kommer aldri til å få tlf - nummeret. De får heller ikke en gang utdanningslisten min. Noe vil jeg da ha for meg selv;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi! Jeg ga telefonnummeret mitt til tryneboka uten å tenke meg engang! Men jaja, nå har jeg deaktivert kontoen min :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, jeg er UTROLIG dårlig til å formulere meg :) Du får bare glemme det jeg sa da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt i orden. Er litt uheldig med formulering iblandt jeg også så det er helt menneskelig:) Så ikke tenk mer på det:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har et udiskutabelt talent for å formulere deg. Venter spent på boka :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fornøyelig.!! Skriv en bok om livets videreverdigheter. Den kan bli morsom lesing..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Herlig, nå er du tilbake! Jengeno på sitt beste! Takk for en flott start på helga :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk innlegg! Jeg tviholder også på telefonnr mitt. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde dette vært på facebook, så hadde jeg trykt på LIKER på denne teksten.. men jeg får nøye meg med å gi deg en stjerne i stedet. Men er ikke en stjerne bedre enn en "liker" ? Husker på skolen så fikk vi alltid stjerne i en spesiell bok som frøken hadde...da hadde vi vært veldig flink.. Jeg synes du er flink å skrive, så derfor vil jeg gi deg en stjerne :)
Hold på telefonnummeret ditt, aldri gi det til dem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk.
Både for stjernen og positive ord.

Sitter og skriver på en kriminalhistorie, og kjørte meg fullstendig fast. Trengte "noe" for å komme igang igjen, for jeg hadde "endret stemmen" i historien min uten å merke det. (Utgjort når man har skrevet noen sider og ser at "det er NOE der, men alt er egentlig feil".
Derfor mitt forsøk på en slags "Stream of consciousness"-tekst, absolutt basert på virkeligheten.

Det virket også, for nå har jeg fått tilbake den "riktige" fortellerstemmen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner meg igjen i det du skriver... holder på med en historie selv (fantasy), men "roter bort stemmen min" stadig vekk :p blir en del pauser, og andre tekster, før jeg er "back on track".. Godt å høre du også har fått tilbake stemmen din :) Lykke til videre med kriminalhistorien din :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, at du måtte gjøre det så komplisert, skjønte ikke filla av det du mente, men iallefall, jeg har deaktivert facebook-kontoen min, og DER er jeg blitt kvitt det problemet :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres ut som en løsning. Og absolutt noe jeg har vurdert å gjøre selv flere ganger. Så langt uten å gjennomføre det.

Du likte ikke helt teksten min? :D
Ikke så rart, egentlig, for jeg har helt bevisst lagt inn 2 (du kan også kalle det 3) typiske "tekstfortellingsfeil" som kan gjøre den litt vanskelig å lese. Du kjenner dem kanskje igjen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å nei! Du må ikke misforstå! Det var ikke meningen at jeg mente at teksten din var kjedelig! Det var det ikke, det er bare jeg som er utrolig dum som ikke skjønner noen ting!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg misforstår absolutt ikke :D

Måten jeg skrev den teksten på forutsetter egentlig at du leser alt sammenhengende, uten å gå tilbake og lese om igjen. For stopper du, så mister du noe av flyten, og da blir alt mer "rotete".

Av "feil" jeg har gjort så har jeg
- lagt inn alt for mange "fyll ord", som bidrar til at teksten fremstår som muntlig, men de bryter også opp fremdriften i lesingen. (Har ikke et ord noe å gjøre i handlingen, så kan det med fordel strykes)
- alt for lange setninger. Korte setninger driver historien fremover. Lange setninger gjør at historien blir vanskelig å lese. Spesielt i en tekst som dette hvor jeg helt bevisst hopper fra det ene til det andre.
- Uryddig inndeling, nettopp fordi jeg hopper fra det ene til det andre.
- Startet for mange setninger med "og", "men" osv. Det ER lov å starte setninger med de ordene, men gjør du det for mange ganger så blir teksten mer rotete.

Men alt dette bidrar også til å gi teksten et muntlig preg.

ALT er veldig bevisst gjort. Men det betyr også at teksten blir mer uoversiktlig enn mye annet jeg har skrevet her inne. (Tro meg, jeg vet. For jeg lette etter et innlegg jeg mente jeg skrev her for lenge siden, så jeg har nettopp gått gjennom ALT jeg har skrevet her inne siden jeg begynte for flere år siden. Mye tekst, mye rart, mye med mer sammenheng enn denne teksten her.)

Og gjør meg en tjeneste, IKKE si at du (eller noen andre er DUMME) om det er noe dere ikke skjønner. For det er mye som virker inn på forståelsen:
- Er du interessert i det du leser/får forklart?
- Vet du noe om temaet fra før?
- FORSØKER bortlæreren virkelig å lære bort, eller forsøker personen (som jeg gjør her) å gjøre det hele litt vanskeligere?
osv

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man er faktisk tryggere uten facebook, for da er det ingenting å følge for de som kanskje vil spore deg opp (((o( *゚ ▽゚ * )o)))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde det bare vært så vel.
:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva vil det si? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok ikke bare facebook som følger med på hva du gjør på nettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, selvfølgelig ikke. Skype gjør det, yahoo gjør det, google gjør det, twitter gjør det osv... Det finnes selvfølgelig programmer som er trygt, som f. eks DuckDuckGo. Mere kan man finne på prism-break.org

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm...
Prism-break.org hadde jeg ikke vært borti før.

Kanskje jeg kan finne et bra alternativ til Opera. Eller kanskje ikke, for jeg liker hverken Firefox (den er ulogisk) eller Tor (m Firefox) (som er mer logisk siden man er "anonym" og da kanskje må finne seg i ting, men det går for tregt).

Hvorfor skal det være så vanskelig å finne en web-browser?
Opera var først på mye bra. NÅ henger de seg bare på Chrome (de har vel til og med en chrome-motor i siste versjon av Opera), endrer ting man er vant til ("hvem trenger vel bokmerker, la oss ta dem bort"), gjør det umulig å oppdatere ("hvorfor skulle det gå smertefritt å oppgradere fra forrige versjon til denne?"), fjerner logikken (det ER mer logisk for meg å gå tilbake til FORRIGE tab enn å gå til FØRSTE tab når jeg trykker "alt + tab" i en browser)
Men hvorfor beholde det som virker, når man kan gå fra å være innovatør til å bli det som på godt norsk vel kalles "rævdilter"?
Etter å ha forsvart Opera mot ALLE de siste 10 årene, så gir jeg nå offisielt opp.
Jeg vil heller ha en web-browser jeg er misfornøyd med og leve med det, enn å fortsette å bruke "min" browser som skuffer meg.

Tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg husker for veldigveldig mange år siden, da var Opera skikkelig "cutting edge" fordi det gikk an å ha faner. Det tok overranskende lang tid før Microsoft plukket opp den idéen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, så bra at du vet om prism-break da, jeg fikk den linken av en person som mener alt MÅ være trygt. Jeg er egentlig ikke SÅÅÅÅ nøye på det da...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Ingvild SMonica CarlsenAlice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol